Čo je to na ruke?

11. aug 2024

Ahojte, neboli to, nesvrbi ma to už 3 týždne. U kožného termín až o mesiac. Idem sa zblázniť. Môžu to byť bradavice?

kylie1983
11. aug 2024

A preco sa ides zblázniť ked ta to nesvrbi?😁😉 Možno pleseň?

autor
11. aug 2024

@kylie1983 bojím sa lebo sa jej to vyhodilo pár dní potom co sme boli na bazéne. Ja sa bojím HPV vírusu ako čert kríža.

sprjuska
11. aug 2024

Podla mna plesen

earlgrey
11. aug 2024

A kožný ti ako zistí HPV? to si zajednaj termín u gynekológa.

sovica
11. aug 2024

Mne to veľmi pripomína vitiligo, ale možno sa mýlim.

laurittka7
13. aug 2024

@earlgrey práveže dermatológ HPV zistí. Mňa z gynekológie hneď poslala, že to je kožný problém.

earlgrey
13. aug 2024

@laurittka7 aha, netušila som...ale vidíš, že ako prvé si išla ku gynekológovi 🙂

laurittka7
13. aug 2024

@earlgrey áno išla pravda, ale riešila som bohužiaľ aj iné gyn. problémy a mala som to na intímnom mieste tak ako prvé mi napadol gynekológ, že keď už som na kontrole tak sa informujem aj na to. Samozrejme tento vírus ma množstvo podôb aj typov, takže niektoré dokáže zistiť aj gynekológ ak sa nachádza na pohlavných orgánoch vonkajších či vnútorných. Aj tie bradavičky alebo teda kondylómy, ako sa prejavuje na koži môžu mať rôzne podoby a nie všetky sú rovnako agresívne formy. Každopádne riešila by som akýkoľvek kožný problem s dermatológom, niektorí sú ešte takí, že odoberú vzorku a pošlú na histologiu, aby vedeli presne určiť o čo ide a ako sa toho zbaviť. Každopádne proti HPV je fajn sa dať zaočkovať v akomkoľvek veku aj po prekonaní nejakého typu aby sa opakovane nevracal.

ankare
13. aug 2024

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK

earlgrey
13. aug 2024

@laurittka7 Ďakujem, vždy sa rada naučím niečo nové 😊

laurittka7
13. aug 2024

@earlgrey Nie je za čo 😊 Ja zas keď môžem a mám skúsenosť s niečím tak sa rada podelím a možno aj pomôžem/poradím. Človek totiž nikdy nevie čo mu vôjde do života.

earlgrey
14. aug 2024

@laurittka7 Úplne súhlasím 🙂