Čo je tetánia a ako sa lieči?

22. júl 2021

Ahojte vcera som bola na vysetreni a dr ma odporucila k praktickej nech mi da vymenny ani neviem kam. Vraj mam priznaky na tetaniu. Co to vlastne je ako da to lieci ako dlho to trva? Mam sa toho obavat? Mam 28 nemienim fungovat na liekoch do staroby

danielahamar
22. júl 2021

je tu mnoho mnoho príspevkov o tom, skús pohladať, nájdeš to aj ako panická porucha a je to o psychike a myslím, že na začiatok ti budú stačiť vitamíny a dať sa do pohody, ale to ti už povie neurolog čo a ako dalej

luccija
22. júl 2021

Asi k neurologicke Tak posiela...vzniká z nedostatku magnézia a vápnika.Prejavuje sa mravcenim, kŕče do nôh, nervozita, tlak na hrudi milión prejavov.diagnostikovali mi ju pred 3 t.preco na liekoch celý život?veď dostaneš minerály a uvidíš...ale treba spomaliť, nestresovat, predýchať atak a celkovo zistiť čo tak vystresovalo pravidelná strava, oddych, neprežíval tak nepríjemnosti.Ak nepomôže tak sa dávajú dočasne lieky na ukludnenie v ťažkých prípadoch antidepresíva.
@danielahamar panicka porucha a tetania sú dve rôzne veci, ale veľmi veľmi podobné.

rokka
22. júl 2021

odporúčam magnézium...každý deň😉

luccija
22. júl 2021

Aké máš príznaky?neuro Ti spraví test na tetaniu a predpíše lepšie magnézium.je to beh na dlhé trate a predrazdena nervova svalová sústava.

beta4
25. júl 2021

Stači Ti magnesko 2 krat za deň ked sa ti prisudia problemy kvoli ktorym ta poslali na vyšetrenie kup si magnezium v sačikoch a pri tych problemoch si ho daj zaučinkuje ti rýchlejšie .....
Je To novodoba choroba každý druhý čo odpadne, trpnu mu ruky , často ho boliava hlava , a mnoho inych priznakov povedia mu že ma tetaniu ....