Čo je ten hnedý pásik na nechte?

12. aug 2023

Caute, som momentalne nenormalne vystrasena, a chcem sa opytat, ci nahodou nemate s tym niekto skusenosti, lebo kazdy jeden clanok pise, ze to je rakovina!!!!!!!! 😨😨😨😨 Mam to jemne hnede. Dnes som si ho vsimla.

autor
12. aug 2023
autor
12. aug 2023
sejjby
12. aug 2023

Ja tam nič nevidím... Ale podľa doktora Google je hneď všetko rakovina, pokovidovy syndróm alebo ebola😁

elanor
12. aug 2023

Ja si idem oci vyocit, ale nic hnede nevidim, nikde.

petamich
12. aug 2023

rovnako ako damy nado mnou netusim o com hovoris 🤷‍♀️

autor
12. aug 2023

@sejjby
@elanor
@petamich svetlohneda ciara, na fotke ju nevidiet velmi.

veselo_neveselo
12. aug 2023

Takto to ma asi vyzerat, ked je to "naozaj":
https://www.healthline.com/health/melanonychia

Ked pojdes najblizsie na preventivku, tak sa popytaj doktora. Keby ti zacalo tmavnut, tak asi zbehni skor.
Ale pisu, ze aj nadmerne zelezo to moze byt - neberies? Pripadne ze v tehotenstve sa to moze objavit - nie si?

taktotedanie
12. aug 2023

Ako naozaj?? Mozete sa laskavo ukludnit??
Tu sa nic ine neriesilen tetania, rakovina pankreasu a neviditelne ciarky na nechtochmo ktorych si autori tychto divmych tem na mk myslia,ze je rakovina tiez
Ja tam nic nevidim

autor
12. aug 2023

@veselo_neveselo nie, nic z tychto, len sme sa stahovali a mala som dost nadmerny stres. Ale az taky, ze som tyzden mala neustale nutkanie na mocenie.

autor
12. aug 2023

@taktotedanie dobre, ze tam nic nevidite, ale je ta ciara nazivo tam. Je svetlohneda. Dokonca su na jednom nechte 2. Preto som sem pisala, aby mi poradili, keby nahodou niekto mal skusenosti.

autor
12. aug 2023

@veselo_neveselo este mi pripadalo, ze sme sa pristahovali do belgicka a voda je extremne, ale extremne tvrda, neda sa ju ani pit. Ale zas sprchujem sa s nou... Nieco by vadilo z nej mojmu telu? Ci to je hlupost?

domiklik
12. aug 2023

Pre svoj kľud na duši by som šla ku kožnému... Ale toto sfarbenie môže mať naozaj veľa pričin, môžu to spôsobiť aj lieky, dokonca uv lampa...

autor
12. aug 2023

@domiklik najskor viem ist az vo februari...

2006_1211
13. aug 2023

Nic to není keby tj to stmavne tak potom začni riešiť

andreatytler
13. aug 2023

Tvrda voda je lepsia ako makka, koli tomu by som sa nebala. Je ta ciara v strede nechtu. Ja som si vsimla ze sa mi niekedy nechty stiepia v strede

autor
13. aug 2023

@2006_1211
@andreatytler teraz mi vyslo aj na prstenniku a malicku.... A na orostredniku taky maly a strasne to boli ak ztalacim..... Mam podla vas nejaky deficit vitaminov, alebo som ich poskodila? Otvarala a trhala som pred tyzdnom velke krabice s lepiacimi paskami....
Mam to iba na pravej ruke. Na lavej nic.

autor
13. aug 2023

Vyznacim

andreatytler
13. aug 2023

Ten na prostredniku mi pride ako poskodeny, kedze je na boku a je hned pri okraji nechtu a ako jeninny boli. Ale taka rana by vznikla asi skor nejakym trnom a nie tym ze si prilis namahala nechty. To by sa ti natrhla koza po dlzke medzi nechctom a prstom a nie takto do hlbky.
Tie ostatne ciary mozu byt nedostatky vitaminov... na nechtoch sa to casto prejavi, ale zatial by som to len pozorovala a nestresovala. Ohmataj si necht ci je pekne rovny a hladky na povrchu, alebo je tam nejaka preliacinka ako su tie ciary.

liv1
13. aug 2023

Nic to nie je, bude to z tych krabic a stahovania. Ja som mala take na nohe (tiez som sa sprvu bala) a tmavsie a povedali mi ze to som sa niekde buchla. Vyrastlo to. Keby ti to nejako tmavlo, chod k dr, ale toto nic nebude. A este najma ak to mas viac prstov. Viac kludu, vitaminy a pohoda 😉