Čo je s mojou mamkou?

2. aug 2024

Ahojte, minuly rok sa moja mamka liecila na rakovinu, mala extremne zriedkavy druh nadoru v nosohltane. Chldila na radioterapiu, chemo chvalabohu nie. Mala predpisanych asi 25 ziareni, po liecbe stratila cuch aj chut, uplne jej to tam vypalilo asi aj vsetky bunky. Cuch sa jej vratil, chut stale nie. Radioterapiu podstupila v septembri/oktobri cize je to uz skoro rok, a stale nic s tou chutou, chvalabohu okrem toho ziadne komplikacie, normalne pracovala ale byvalo jej pocas liecby nevolno. V poslednej dobe ju zacalo boliet hrdlo, ako keby tam nieco mala, ze ako keby ju skrtili. Potom ju to prejde na par dni a potom zase. Bojime sa ci to nesuvisi s tym predtym. Neviete nahodou niekto nieco o tychto veciach?

kk77
2. aug 2024

Temto pocit v hrdle byva casto sposobeny psychikou. Moze to byt dosledok stresu, ktory mala pri liecbe, alebo aj este stale ma kvoli rakovine.

autor
2. aug 2024

@kk77 na to som tiez pomyslela pretoze to bolo pre nu hrozne obdobie samozrejme. Ak by to bol dalsi nador tak by to tam citila stale nie? Ja si pamatam ze som taky pocit mala ked som mala stresy z maturity na strednej, ze som neustale mala hrcu v hrdle zmizlo to ked som sa uvolnila alebo ked prislo lepsie obdobie.

petracandle
2. aug 2024

Tieto pocity bývajú väčšinou spôsobené psychikou. Čo je úplne pochopiteľné. Určite chodí na kontroly a tam by jej zistili keby sa niečo deje. Držím maminke palce nech je zdravá a je tu ešte veľa rokov

autor
2. aug 2024

@petracandle chodi na pravidelne kontroly. Krv je ok, nie je ani chudokrvna. Aj ked sice na ten nador sa prislo uplnou nahodou, mala obycajnu nadchu a mysleli sme si ze ma iba opuchnutu sliznicu ale bohuzial to nebola iba sliznica.

momoftwo
2. aug 2024

Migammu n neskusala? Ja som po covide stratila chut na cca pol roka a poradili mi migammu, pomohla..s tym palenim neviem mozno je to naozaj psychika ked ma vsetky vysledky v poriadku

1andrea111
3. aug 2024

Na ORL bola? Podľa vyšetrení je všetko ok? Môže aj nemusí to byť psychika

autor
3. aug 2024

@1andrea111 ano je sledovana aj onkologickou aj krcnym lekarom. A vsetko ok akurat to hrdlo zacalo iba teraz asi pred tyzdnom este to nikde nehovorila.

taktotedanie
3. aug 2024

Dala by aom to skontrolovat
Zmyslove bunky su velmi citlive s tou chutou je to komplikovane
Moja znama nema chut uz 5 rok a to mala len covid

luccija
3. aug 2024

Môže mať aj niečo so štítnou žľazou, alebo psychika úzkosť, tetania urcite by som sa išla poradiť k lekarke

kk77
3. aug 2024

Ano, tak som to myslela, ze je to psychikou.