Čo je najlepšie na pribratie, keď nemôžem mliečne výrobky a ani vajcia?

katarina19970
8. okt 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať čo je dobré na pribratie, keďže nemôžem mliečne výrobky a ani vajcia. Kedysi som priberala práve na tom😀 ale podledne 2 roky to nejak netolerujem. Chcela som skúsiť nutridrinky ale tie sú mliečne. Mate prosím niekto skúsenosť s nejakým doplnkom výživy? Mam 168cm a 46,5 kg.

Ďakujem za každú radu😊

egonsk
8. okt 2024

@katarina19970 zbytocne netrap telo a kila ti pridu vekom, teda pokial mas stitnu v poriadku. 😉

thereisabear
8. okt 2024

@katarina19970 avokádo, orechy, olivový olej, mäso, pečivo

evcagabi
8. okt 2024

Cvicit a spravne jest

ina2405
8. okt 2024

@katarina19970 odporúčam cvičiť a pridať bielkoviny, aby si nabrala svaly, lebo inak sa nezdravo priberá najviac z kombinácie sacharidy+tuky, takže: zemiakové placky, langoše, pečené zemiaky, cestoviny so tučnými omáčkami a pod. Len to nestojí za ten nápor na pankreas, cievy a žlčník.

katarina19970
autor
8. okt 2024

@egonsk hormóny áno ale mam nejaké cysty mám ju zvacsenu a mám tam nejaký uzol🤔

katarina19970
autor
8. okt 2024

@thereisabear joj orechy zbožňujem ale nemám zlcnik a chyba mi aj dosť velky kus hrubého čreva. Tak nemôžem ani zvyšky žiadne ani strukoviny a tak. Moja strava je teda dosť obmedzená...

katarina19970
autor
8. okt 2024

@ina2405 a v čom teda nájdem tie bielkoviny? Nevyznám sa v tom. Mäso jem. Ale syry tvarohu mliečne výrobky ani vajcia nemôžem...😏

lenkakravcova
8. okt 2024

@katarina19970 jedz väčšie porcie toho, čo ješ bežne. 🙂

egonsk
8. okt 2024

@katarina19970 tak ked mas stav ako opisujes, tak je dobre, ze mas vahu aku mas a nesnaz sa zbytocne pribrat, lebo to je zataz na cely organizmus.
Mal som kolegu co tiez nemal zlcnik a bol stihly a tiez skusal najprv pribrat, no bezzdarne a skor mal potom ine problemy a tak ked zacal cvicit, lebo myslel, ze to mu zvysi vahu, tak mu to slo na svaly, ale vaha sa mu zmenila uplne minimalne, cize ostal stihly a modelovo svalnaty (t.j. take to jemne a nenapuchnute svalstvo).

ina2405
8. okt 2024

Ja by som to konzultovala v tvojom prípade s nejakým gastroenterológom, existujú aj rôzne vysokokalorické prípravky - nápoje, pudingy, pre ľudí s rôznymi ochoreniami tráviaceho traktu.

katarina19970
autor
8. okt 2024

@ina2405 no skúsim mám ísť koncom októbra. Ale nejak to neriešia aj mi povedali že som chudá a tak, ale nič. A co sa týka stravy povedali, že musím skusat co mi nerobí dobre. Odskúšané už mám. A tým pádom mám strašne jednostrannu chudobnu stravu...😏

akyia
8. okt 2024

@katarina19970 ak máš dosť peňazí tak rôzne náhrady stravy ako je mana, yfood a pod ja som to pila 2x denne pomedzi jedla a pribrala som zo 46 na 52 za cca 3 mesiace

katarina19970
autor
8. okt 2024

@akyia idem to pogooglit😀 ďakujem krásne. Ale zas bola by som rada keby to stalo co najmenej....

janickacrazy
8. okt 2024

@katarina19970 keď nemôžeš mliečne, tak existujú náhrady rastlinné jogurty, mlieka, atď. A aj tie Nutridrinky existujú aj bez mlieka, také ovocné ako džús.

mandzula
8. okt 2024

@katarina19970 pozri bezlaktozove ci vegetarianske proteiny - ryzovy, konopny, tekvicovy...

akyia
8. okt 2024

@katarina19970 tak aspoň skúsiť môžeš, sú aj výhodnejšie balenia, alebo potom ešte môžeš skúsiť shake z mlieka (neviem či máš len intoleranciu alebo alergiu), arasidoveho masla a banánu, ak máš alergiu tak to sójové mlieko potom ale pomer cena - kalórie neviem či to nevyjde rovnako ako tá mana 😀

katarina19970
autor
9. okt 2024

@akyia no mam to tak s mliekom že ma nafukuje a mam hnačky alebo takú miernu zápchu a krce strasne...ale ro mam len nejaký posledný rok neviem prečo...

katarina19970
autor
9. okt 2024

@janickacrazy ahaa lebo na nutridrinky mi obvodná povedala že nám nárok len musí mi to predpísať gastros..a tie ovocné tiež majú všetky tie živiny a kalórie ako aj tie mliečne?

zuzinka888
9. okt 2024

Arasidove maslo, mandlove ci kesu.

katarina19970
autor
9. okt 2024

@zuzinka888 aj ak nemám zlcnik?

janickacrazy
9. okt 2024

@katarina19970 áno, samozrejme, sú pre ľudí, ktorí nemôžu mlieko, ale potrebujú živiny

katarina19970
autor
9. okt 2024

@janickacrazy ahaa super tak si to budem pýtať ďakujem krasne