Bohužiaľ neskoro som dostala rozum a začala dávať do poriadku zuby..Rodičia sa o mňa nestarali nenaučili ma umývať si zuby, zo školy som nechodila zubárke no a dopadla som hrozne. Mám dokopy 20 zubov, zadné zuby stoličky všetky mi chýbajú. Zhnili ostali z nich len korene a prednedávnom som ich dala vytrhnúť. Mám len vpredu zuby hore 10 a dole 10, vzadu nič len ďasno.
Takto to není vidieť vôbec ale keď si otvorím ústa dokorán vyzerá to divno. Neviem čo by sa s tým dalo robiť?
Tie zuby čo mám niektoré sú vykrivene do strany.
Fakt neviem čo by mi pomohlo strojček, fazety, zubná náhrada, neviem nevyznám sa v tom.
A či vôbec není na to už neskoro dať si to do poriadku?
Už mám 28 rokov.
Uz 28? To je koniec zivota? Este dalsich 50 rokov chces zit s takymi zubami? Ved si mlada! Zuby su dost velkym faktorom pri prvom dojme. Najdi si dobru zubnu ambulanciu a preber svoje moznosti.
Nič strašné na to nevidím. Všetko sa dá riešiť. Len si priprav riadny balík peňazí. Choď aspoň na dve zubné kliniky a daj si vypracovať cenovú ponuku a plán ošetrenia. Potom sa rozhodneš,čo s tým. V dnešnej dobe sa dajú zuby krásne urobiť.
Myslím si, že keď si bola u zubarky, aj tí povedala možnosti. Aj ceny.
V sobotu som sa vratila zo Srbska s novymi zubami. Ked chces napis spravu, rada opisem moju doterajsiu skusenost.
Normálne protéza alebo implantáty,podľa toho koľko máš peňazí
Čiastočná protéza to určite zachráni. Nestojí to veľa , nezruinuje ťa to . A zvyšok už len udržiavať . Ja som na tom horšie . Mne sa zuby surovo lámali a hlavne čase tehotenstva a po . Potom po narkoze. O zvyšné zuby sa starám až vydržia čo to pôjde. Tiež mám čiastočnú teda vo výrobe ale už som bola skúšať a je to super .
To nevyriesis na MK, to vyriesis konzultaciou u zubara...ale vsetko sa da cca, ide len o cas a peniaze
Určite implantáty lebo sa ti bez zubov začne deformovať tvár.
Jasné že to budem riešiť so zubarkou, tuto sa pýtam či nemá niektora z vás skúsenosti keď niekomu chýbajú zuby.
@dominikamacakova Ako myslíš zreformovať tvár?
Stenčuje sa kosť keď nemáš zuby,nie ale u každého,mne napríklad budú teraz dorabat kosť,aby mi mohli dať implantáty
V prvom rade mate len 28 ste veľmi mladá a jasné že sa s tým dá niečo robiť treba si len nájsť zubára ísť na RTG v akom stave to presne je opraviť kazy alebo vytrhnúť čo treba a za sa aj c lkova náhrada na to nasadiť alebo mostíky zubár rozhodn čo bude najlepšie aj pre vás aj finančne len sa treba na to pripraviť že lacné to nebude ...zubná sestra
@autor normálne tak, že ti začnú ubúdať kosti a ďasná sa budú chcieť spájať. Keď nemáš zuby na žutie potravy tak žuješ na predných a budeš mať predkus
Celú tvár budeš mať škaredú a zdeformovanú.
Veď implantáty, či mostík.
napíš odkiaľ si ,aby ti niekto odporučil nejakú amb. kde bol spokojný...
a čo v zahraničí? chodia do Pl - vraj finančne super...