Čo ďalej po operácii zhubného nadoru

ivka1474
16. júl 2018

Ako postupovať ďalej.Uz mám po operácii zhubného nádoru prsníka prsník mi nezobrali chvalabohu vyoperovali čo mali a teraz neviem čo ďalej v nemocnici mi hovorili že sa mám ísť opýtať či nemám nárok na invalidný dochodok teda aspoň polovičný ...viete mi poradiť?mde mi ohľadne takýchto veci vedia povedať viac?dakujem

zaba21
16. júl 2018

@ivka1474 Môžem len takú sorostredkovanú skúsenosť povedať. Kamarátka mala nádor prsníka. Po operácii absolvovala chemoterapiu, rádioterapiu a potom opäť chemoterapiu. Počas choroby bola na PN. Asi po roku PN si vybavila ciastocny invalidný dôchodok. Neskôr sa vrátila do práce, dôchodok poberá aj teraz, ale priebežne jej ho sociálna poisťovňa prehodnocuje. V sociálnej poisťovni by ti mali vedieť povedať za akých podmienok je nárok.

jumama
16. júl 2018

Uz si viac ako rok na PN? Lebo PN sa moze vyplacat maximalne 52 tyzdnov, tu je o tom odstavcek https://www.socpoist.sk/obdobie-poskytovania-da... . A tu su zhruba podmienky naroku na invalidny: https://www.socpoist.sk/invalidny-dochodok/1288s Na pobocke socialnej poistovne sa podava ziadost, mali by ti vediet vsetko vysvetlit. Nemocenske davky riesi tak isto pobocka Soc. poistovne. Takze ci jedno, ci druhe oddelenie, urcite ti poradia postup. Pri invalidnom sa posudzuje miera invalidity, je presne podla diagnozy urcene percento a podla toho sa pocita vyska. Tusim kazdy rok sa potom chodi na posudkovu komisiu - lekarovi, kde dokladas lekarske spravy a oni prehodnocuju invaliditu.

prevenar
16. júl 2018

@ivka1474

- urcite prestan jest vsetko mlieko / mliecne vyrobky - to vsetko podporuje rast buniek - kedze sa jedna o materske mlieko plne rastovych hormonov. (nic co by si potrebovala)

- vyluc zo stravy vsetky spracovane masove vyrobky - slaniny , parky, salamy ..atd. su to karcinogeny.

- zarad do stravy vela zeleniny / ovocia ..mozes zvazit vegansku stravu popripade.

- zacni sportovat , otuzovat sa ..pravidelne navstevuj kryokomoru.

- samozrejme ziadne cigarety, alkohol, farbene bublinkove vody - cola, fanta..a spol . ziadne potraviny / sladkosti plne Ecok.

drzim palce.

doda818
27. aug 2018

Vyskusajte aloe vera produkti, popri liexbe rakoviny maju velmi vela pozitivnych ohlasov. Detoxikacia tela aloe vera, pitie aloe vera gelu,...