Dobrý deň . Pred asi dvomi mesiacmi sa mi urobila na znamienku taká gulička. Neviem či odpadla alebo som si ju odskrabla alebo sa vstrebala. Odvtedy je znamienko také divné akoby nanom a okolo bola jazva a pod ním akoby červené. Dnes som s tým išla ku koznej. Najskôr pozrela voľným okom a zdalo sa jej že to nieje znamienko. Potom pozrela dermatoskopom dva krát po sebe . Povedala že je akoby pod ním zápal a nanom akoby jazva. Že chce vidieť ho ešte o dva mesiace ak sa jej nebude zdať pôjde hneď von . Ale že farbu zvrchu má peknú normálnu. Opýtala som sa jej či sa môže o dva mesiace jednať o melanóm...najskôr povedala že si nemyslí že to bude melanóm. A potom povedala že príďte o dva mesiace po lete nech potom vidím akým smerom sa to uberá či tým melanomovym alebo nie . Odvtedy len revem , nechcem zomrieť mám dve malé deti . Chcem ich vidieť vyrastať. Teraz cestujem ešte k jednej súkromnej koznej chcem počuť etse ďalší názor. Stretli ste sa už s niečím podobným ? Ako žiť tie dva mesiace a neprísť o rozum ?
Nerob paniku. Aj melanom sa da vyrezat a zvysok sledovat.
hlavne pokoj, kľud. stres ešte v živote nikomu nepomohol. musíš myslieť pozitívne a aj keď to znie ako trápne klišé, je to proste tak. ešte si to privoláš. všetko bude v poriadku, len sa neboj. 🙂
@mimka161 jasne,že sa môže vybrať aj teraz v lete
@dennissa16 to mám len zavolať na chirurgiu? Nepotrebujem žiadny výmenný lístok ?
@mimka161 manzelovej starej mame vyrezali melanom v takom stadiu, ze uz mala mat metastazy po celom tele, a nema ich. Len sa jej zle hoji to miesto, mala to na achillovej slache a nesla s tym skor. Lebo vsak len znamienko. Ani to nevyzeralo nebezpecne. Ani podla lekarov. A po histologii takto.
Ja mam jedno cierne, to mi sleduje raz za rok, ostatne mi kazala dat vybrat, ale len ciste z mechanickeho hladiska, ze su na blbom mieste a velke. Ale pokial maju farbu normalnu, tak nie su nebezpecne.
Mozes si ho dat vybrat hned, nemusis cakat.
Ďakujem zajtra mi ho výberu . Objednala som sa .
@mimka161 urcite by som ho dala hned von a necakala. Ja som si uz dala vybrat 9.