Rozpravala som sa s jednym clovekom, co psychicky pomaha ludom, niečo ako sedenie, trvá 45 minut, asi 4 tý krát. Mal ruku na svojich pohlavnych veciach. Pripadam Vam to normálne? Že pri sedení na gauci ma ruku dole pri rázporku? Nepozerala som sa tym smerom, som z toho sklamaná, ale viac sa mi zdá, ze nieco chcel viac, daval navrh. Myslim si ze si ho chytal, kym sme mali terapiu. Neviem co si mam o nom mysliet ci si nedomyslam.
Akože doslova si chytal párok alebo tam mal iba pohodenu ruku? Lebo to je rozdiel. Popis to ako tam mal ruku? To bol psychológ alebo čo?
Nechcem zlahcovat situáciu, ale mne sa stáva, obzvlášť keď sa potrebujem sústrediť, že mám ruky zacviknute medzi stehnami. Chlapi si často "odkladajú" ruku k rozkroku, lebo nevedia co s nimi.
Tak ako to bo s tou rukou? Držal si vercajg, niečo naznačoval alebo ju tam mal len položenú?
Hmm, Vaše pocity,Vaše emócie ,Vaše vnímanie ako vidíte celú situáciu Vám neberiem , že to čo prežívate ako to vidíte je reálne. Nikto sme neboli na Vašom sedení a nikto z nás nevidel to čo Vy,nemá zážitok aký máte Vy. Ak chodíte na terapiu ,je nevyhnutné ,aby ste bola úprimna otvárajú sa aj takéto témy,čo sa týkajú sexuality a erotiky. Je absolútne neprípustné,aby terapeut dával klientke sexuálne návrhy a mal s ňou pomer keď je v terapii, to je na disciplinárne a vylúčenie z komory,lebo nezvládol terapeutický vzťah . Musel by sa na to pozrieť niekto ,kto tomu rozumie,ako nestranný názor, či doslova o aké citácie išlo a ako si to dotyčný klient vysvetľuje.
Preto je vždy fajn s potrebne verifikovať a pýtať sa ,ako tomu čo rozpráva terapeut porozumel klient. Pretože môže nastať situácia ,že došlo k nedorozumeniu, treba vysvetľovať ako to myslel.
Čo Vás tak vyrušilo? priamo Vám dával sexuálne návrhy, vnímali sexuálne podtexty, čo bolo obsahom, na aké citácie sa pamätáte,čo bolo predmetom terapie.
Terapeut nemusel ani zaregistrovať,že sa správa nevhodne. Ako ste sa o seba postarala v Tom okamihu?Povedala ste mu priamo,prepáčte , necítim sa úplne ok ,keď máte ruku ,tam kde ju máte ,nie mi to nepríjemné.Ak by ste toto povedala terapeutovi, určite by ho to nemalo rozrušiť,mal by byť pripravený aj na takéto niečo a prediskutovať si to ,čo sa práve deje s Vašim terapeutický vzťahom ,prečo to takto vnimate je za tým viac ako záujem o Vás ako klientku . Možno ďalej je na preskúmanie situácie,prečo ste si Vy vybrala ako žena muža ako osobného terapeuta ,čím to je,pre mňa je to záhada . Ja by som určite chcela na bližšie porozumenie vedieť akou témou ste sa zaoberali a ako si verifikoval terapeut či dostatočne rozumiete tomu čo hovorí a čo ste počula .
Keď si ja predstavím seba som v terapii a vnímam svojho terapeuta ako tutora,alebo sprievodcu ,kt. ma podporuje a pomáha mi riešiť moje ťažkosti ,nevnímam ho ako sexuálny objekt. Je úplne bežnou praxou v terapii ,že sa klient môže platonický zamilovať do svojho terapeuta,preto je potrebné, rozprávať o všetkom čo prežívam vo vzťahu so svojím terapeutom.
Verím Vám,že mohlo Vás niečo rozrušiť vo vzťahu ,že takto uvažujete, možno aj Vase myšlienky ako vnímate Vášho terapeuta,či je pre Vás atraktívny,čo je normálne s Vašim terapeutom,na to,aby sa to vyriešilo k Vašej spokojnosti ,bolo by fajn otvoriť priamo túto tému s Vašim terapeutom a ujasniť si ,akú rolu hrá vo Vašom živote.
Prosím Vás nemlcte a otvorte tuto tému na sedení. Povedzte,toto sa dialo na poslednom stretnutí a šokovalo ma to, neviem som z toho zmätená , bolo mi to nepríjemné,keď ste mal v lone svoju ruku,možno to je jeho poza ,kt.bezne používa a nemusí ju vidieť ,že je pre niekoho nepríjemná Ak by skutočne mal opakovane nevhodné poznámky,alebo by sa pred Vami dotýkal nejako lascívne svojho tela ,že by to malo nejaký vyzývavo charakter , zvádzal Vás , a bol neprofi , obťažoval Vás sexuálne, treba to riešiť na komore terapeutov.
Ozvala som sa, ze preco tam má tak ruku. Povedal nejaky nazlosteny vzdych a dal si ju inde. A nevravel o tom nič ďalej. On mal nad rukou taký dlhý šál, štólu az po kolená a ruku mal pod nou. A tak som sklamaná, lebo celé to sedenie bolo akoby sa nesustredil, pretvaroval sa svoj zaujem, neviem ci cakal ze sa mu ponuknem
Ake sedenie? Ved si nenapisala, co to je za cloveka
Výborné vieme viac,postarala ste sa o seba,chceli ste tomu rozumieť prečo má pod šálom ruku a má ju v lone. Robiť závery ,že čo tým sledoval je ťažké,lebo ho nepoznáme ako človeka a nevieme ako funguje. Čítam z Vašich riadkov ,že ste vnímala,že počas sedenia bol nesustredeny,že Vás zjavne aktívne nepočúval,dával mám feed back ,kt. vyzeral ,že akoby nemal záujem s Vami niečo riešiť.
Reagoval na to,co ste povedala , ak človek ,nie ako profík, možno on sám bol bol šokovaný a prekvapený čo riešite , fajn, stáva sa, ale určite by bolo fajn ,vrátiť sa k tomu a otvorit to.Lebo chápem, celkovo čo popisujete nevyzerá profi. Aj terapeut má blbý deň .
Ak mne ako terapeutovi by dal niekto takúto spätnú väzbu ,tak by som sa zamyslela ,že čomu venujem pozornosť ,keď si klient všimol, že sa mu nevenujem ,čo má vyrušuje , lebo Vy ste tam ako klientka a má mať focus na Vás, takto má fungovať.
Ak naďalej bude nejako reagovat podráždene a budete cítiť ,že nemá sebareflexiu , vymeniť terapeuta . Erudovaný terapeut mi mal vedieť o sebe kedy to nedáva a čo je prekážka, na to trénovaný . Mal by mať osobného supervizora a starať o seba Ale toto nie je Váš biznis .
Ty ides nejakemu sarlatanovi a cakas seriozny pristup? No mozno chudak nikdy nebol u ozajsneho odbornika, tak nevie ako sa spravat. A vzdelanie ma ake??? Kuchar, klampiar? Aj tocil prsten na retiazke a pokvapkal krvou z kohuta kuty ci to iba odflakol? 🤦
Dufam, ze si mu nezaplatila. Mas ponaucenie do buducna.
Chore ist v tomto storočí za účelom pomoci šarlatánovi
Čítam čo píšeš, ake si mala pocity z terapie a preto odporúčam zmeniť psychologa. Jeho reakcie boli podľa môjho názoru veľmi neprofesionálne. Ja som bola u psychológa, muža raz (zajtra idem druhy krat) a vo mne to intenzivne rezonovalo niekoľko dní, zamýšľala som sa nad tým, čo mi hovoril, citila som úľavu, ak som dokazala pomenovať niektore skryté pocity....
@hedviga2 fu nebol to šarlatan, je to clovek, ktory sa pohybuje v tom prostredí pomoci ľudom. Ale teda neviem tomu uveriť, poznam ho viac ako pol roka a je mi tazko tomu uverit, sklamanie citim, ale je tam to, ze som sa mýlila, lebo mi bolo blbé sa priamo pozriet, ale raz som sa pozrela a že či tam má tú ruku, lebo uz som bola z toho nervózna. Som velmi sklamaná, viac verim ze zial to tak bolo.
keď potrebuješ psychickú pomoc, obráť sa na skutočného psychológa, nie na pofidérneho "pomocníka". Nie je až také dôležité, kde mal ruku, skôr by som sa zamerala na to, či má vedomosti a skúsenosti na to, aby pomohol ľuďom s psychickými problémami. Z toho, čo píšeš, mám skôr pocit, že nemá
možno jeho mudrost a inšpirácie na liečbu pramania odtial😀
Ak ti niečo a terapii vadilo prečo si sa neozvala? Ja chápem, ze to muselo byť nepríjemné a práve preto by som sa ozvala, ze sa mi to nepáči. Máš možnosť zmeniť terapeuta?