Citrónová šťava na vlasy

gitusmezeiova
21. apr 2021

Máte skúsenosti s citrónovou šťavou? Viem je dobré piť citrónovú šťavu ráno (na lačno) ale že si vytlačiť celý citrón na často mastiace sa vlasy alebo aj pleť? Ja som to počula prvý krát. Robievate to? Keď hej ako s tými vlasmi? Ďakujem za každú odpoveď 👍

marcellka32
21. apr 2021

Niekedy pijem ráno pol citróna vo vode, inak pijem teplú vlažnú vodu (mne studená nechutí), na pleť čisto je to kyselina veľmi to vysuší pleť, nedávaj si to, to skôr sérum s vitamínom C (je ich veľa druhov), na vlasy na lesk je dobrý oplach ocot s vodou, čistú citrónovú šťavu by dom si na vlasy ani kožu nedávala...

naja85
21. apr 2021

Citron na plet by som si urcite nedala. Do vlasov som si ho davala este v case puberty, ale zlepsenie som nikdy nevidela🤷‍♀️.

jenny224
21. apr 2021

Práveže sa používa aj na pleť, dá sa nájsť kopa článkov. Ale samozrejme s niečím zriedena, v maske, alebo aspoň s vodou. Pôsobí ako "bielič" pigmentových škvŕn, enzymaticky peeling atď. Len treba dať pozor na pomer, a nenechávať na pleti dlho zo zrejmych dôvodov. A veľká starostlivosť pleti po takej kúre, nakoľko môže byť podráždená, alebo fotosenzitivna

naja85
21. apr 2021

Na plet sa dava kyselina askorbova a jej derivaty, v serach a s urcitym ph. Ph citronovej stavy bude ovela nizsie ako v tychto serach a moze poskodit aj koznu barieru, takze nech si zenske magaziny pisu co chcu, kazda normalna vzdelana kozmeticka, dermatologicka by nikomu neodporucala citronovu stavu na plet, ci cistu, ci zmiesanu. Ak ma niekto problem s pigmentovymi flakmi, preco jednoducho nesiahnut po kvalitnom sere s kyselinou askorbovou ako si patlat citronovu stavu a cakat na zazrak.

sszuzu8
21. apr 2021

Pozor na zubnú sklovinu