Citlivý zub po vŕtaní

10. dec 2024

Ahojte ako dlho po vŕtanie môže byť zub citlivý napríklad aj na studené či tam je niekde chýba? Mam pocit že pri zahryznutí ma tam pichne rovnako ako aj predtým hrozí mi vyberanie nervov a ako vidím asi sa tomu nevyhnem :(

ronie338
10. dec 2024

Ak boli pri zahryznuti je vysoká vypln, treba ísť nech ju zníži, to je 5 minútová záležitosť. A asi týždeň je normálna citlivosť, mala by postupne ustupovať. Ale s tou výškou treba ísť lebo je to zatazovanie zuba a môže to zub poškodiť

autor
10. dec 2024

@ronie338 nebude to výška to mu nezavadzia mňa to takto bolelo aj predtým na zahryznutie také pichnutie kdesi vnútri...

ronie338
10. dec 2024

To je práve že je stále ešte vysoká vypln. To sa musí ukludnit ale musí to odstrániť.

autor
10. dec 2024

@ronie338 ale to by som cítila že mi to zavadzia. Mne práveže ostal ten zub citlivý a vravel že ak nepomôže ho opraviť tak vyberie nervy preto sa bojím toto nebude výplňou ale dakujem

ronie338
10. dec 2024

To nemusí byť veľmi cítiť. Šla by som cestou najmenšieho odporu čiže skúsiť upraviť výšku, znížiť ho mimo artikulaciu, ak nepomôže až tak kanáliky. Viem co píšem, robila som 12 rokov u zubára kým som nešla na materskú.

autor
10. dec 2024

@ronie338 ono to ale boli len keď tak riadne zahryznem

autor
10. dec 2024

@ronie338 a ja som tam s tým aj bola že mi to tak robí...mne ho robil nanovo preto sa bojim

ronie338
10. dec 2024

Ale to nemá byť cítiť vôbec pri akomkoľvek zahryznuti