Citlivosť zubov po skončení dojčenia. Poradíte?

mysiacik212
15. feb 2016

Ahojte, prosim vas, nemali ste niekto taky problem..totiz kojila som skoro dva roky vkuse, neviem ci nemam ziadne vitaminy, pred mesiacom som maleho odstavila a zacali ma akoby boliet zuby...tak trpnut..aj ked nieco zjem, su take citlive...skusala som volat k zubarke, ze ked sa to nezmeni...mam prist..len ci nemate niekto skusenost? ci by nestacil nejaky vitamin, vapnik a pod...dakujem 🙂

lusyke
15. feb 2016

Jedine vapnik. Vypi kazdy den minimalne 1 pohar mlieka.

jaruskatt
15. feb 2016

vôbec to nesúvisí s kojením. Len máš citlivé krčky. Treba používať mäkkú kefku a sensitive pasty. Hlavne nešúchať! iba maličké krúžky a netlačiť!

damadama
16. feb 2016

ak si počas kojenia neužívala vápnik, tak ti chýba. Treba ho ale užívať najlepšie večer a s vitamínom C, aspoň 500mg, aby sa vápnik ukladal tam, kde má a nie do ciev. V mlieku toho vápnika veľa nie je, ale to neznamená, že ho nemáš piť (len nie so žiadnymi liekmi, ani pred, ani po liekoch). Vápnika aspoň 600mg denne, najlepšie v prírodnej forme. V lekárni dostať už túto kombináciu od firmy Biomin.

A máš tam ešte jednu otázku, tak odpoveď: Kinedril, pokiaľ si pamätám (ešte pred rokom...) stále existuje, len uspáva. Potom sú ešte homeopatiká Cocculine alebo zázvorové cukríky/ lízatká proti kinetóznym nevoľnostiam. Ale pomáha častejšie cestovanie.