Ahojte, prosim vas, nemali ste niekto taky problem..totiz kojila som skoro dva roky vkuse, neviem ci nemam ziadne vitaminy, pred mesiacom som maleho odstavila a zacali ma akoby boliet zuby...tak trpnut..aj ked nieco zjem, su take citlive...skusala som volat k zubarke, ze ked sa to nezmeni...mam prist..len ci nemate niekto skusenost? ci by nestacil nejaky vitamin, vapnik a pod...dakujem 🙂
vôbec to nesúvisí s kojením. Len máš citlivé krčky. Treba používať mäkkú kefku a sensitive pasty. Hlavne nešúchať! iba maličké krúžky a netlačiť!
ak si počas kojenia neužívala vápnik, tak ti chýba. Treba ho ale užívať najlepšie večer a s vitamínom C, aspoň 500mg, aby sa vápnik ukladal tam, kde má a nie do ciev. V mlieku toho vápnika veľa nie je, ale to neznamená, že ho nemáš piť (len nie so žiadnymi liekmi, ani pred, ani po liekoch). Vápnika aspoň 600mg denne, najlepšie v prírodnej forme. V lekárni dostať už túto kombináciu od firmy Biomin.
A máš tam ešte jednu otázku, tak odpoveď: Kinedril, pokiaľ si pamätám (ešte pred rokom...) stále existuje, len uspáva. Potom sú ešte homeopatiká Cocculine alebo zázvorové cukríky/ lízatká proti kinetóznym nevoľnostiam. Ale pomáha častejšie cestovanie.
Jedine vapnik. Vypi kazdy den minimalne 1 pohar mlieka.