Dobrý večer stretol sa s tým niekto že má citlivé nervy v tele ? Napríklad že chrbát pri rôznom pohybe zatlačí na nerv a príde smršť extrasystol alebo napríklad strašný nepokoj úzkosti rozmazane videnie únava cez deň ospalosť v noci nespavosť ? Ďakujem za rady cítim že to ja nespúšťam magnezium užívam už rok doktory mi hovorili že to je jasná tetania ale testy sa na tetaniu tak neukázali
Áno ale keď nevyšli testy pozitívne tak aj tak ju môžem mat?
to neviem
Tiez som na tom rovnako, skoro cely zivot. Vraj mam "slabsiu nervovu sustavu" resp. toto je jedine co mi na to lekari povedali. Ja dokonca nemozem ani kavu resp. nic, co obsahuje kofein, tak zle to na mna vplyva. Boli presvedceni, ze sa u mna potvrdi tetania, ale rovnako sa nepotvrdila. Dokonca tehotenstvom sa mi stav co sa chrbtice tyka zhorsil, hlavne driekova oblast. Neurologovia s tym ale nic nerobili, iba ze mam chodit na rehabilitacie a brat magnezko resp. lieky od bolesti v pripade, ked sa mi nejake casti velmi zapalia. Az tento rok som absolvovala kontrolu u reumatologa, aj ten tvrdil, ze urcite problem nebude tohto povodu, ale napriek tomu mi spravil odbery, rtg a mr, no a minuly tyzden mi volali, ze sa mam vratit na konzulaciu, kedze sa predsa nieco potvrdilo. Takze som naozaj zvedava...
Inac najviac mi pomaha pohyb, cvicim aj napriek bolestiam 3x tyzdenne, vela magnezka a pivo mi robi dobre tiez 😅🥴, takze si obcas cez vikend doprajem.
@oceanahory Ja som mal vsetko od mri mozgu až neviem po čo vsetko a strašne má to obmedzuje v živote lebo viem že tie úzkosti a vsetko to hmlenie točenie hlavy stále extrasystoly sú z niečoho iného a viem že sú to citlivé nervy na vsetko čo sa deje furt bolest chrbta stuhnuté svaly. A áno aj mne pomáhajú prechádzky väčšinou na večer sa to upokojí ako je telo už unavene a to pivo bezpochyby pomáha ale horšie je ráno stat.😅užívam magnezium už dlho rôzne ale neviem či sa môže magnezium cez rok v kuse brat chodil som aj k neurologovi na infúzie ktoré obsahovali guajacuran magnezium… dosť drahé ale ani moc nepomohlo neviem nájsť cestu z tohto smeru von tak som sa obrátil na modrého koníka či sa tu nenájde osoba z rovnakými problemmi
Tetániu mám dg už cez tri roky a Mg užívam denne 2-3x. Akonáhle si nedám, hneď mi je horšie. Záleží od toho, aké Mg užívaš - ako je vstrebateľné a využiteľné pre telo. Existuje aj Mg sprej (cez kožu). Ja využívam aj Mg soľ do kúpeľa. Na chrbticu začni cvičiť. Pomáha SM systém, Pilates, joga. Plus masáže. A pivo by som vynechala.. máš podráždené nervy, tak načo ich dráždiš ešte viac? daj si radšej bylinkový čaj. Medovka, ľubovník, valeriána.
Mám vlastného fyzio chodim aj na bankovania masáže cvičil som sm systém a idem trosku začať cvičiť a spevňovať ten chrbát a to pivo nepijem často to malo kedy a už som užíval asi všetky mal som bysglycinat od jamiestona magnerot teraz keď je horšie si davam magnosolv a rôzne iné
Ja tiež keď je zle tak mám ešte daaky magnosolv ale inak som na chvíľku dal pauzu lebo rok v kuse magnezium a magnerot som tiež dlhodobo užíval a nič moc mal som aj veľa tetanickych zachvatol pol tela strplo ruka vo zveráku videl som na bielo v tedy mi radili neurol ale ja si to nechcem dávať
Skus Milgammu, su to vysoke davky vitaminu B, lieci sa tym nervova sustava, bolesti chrbta, je to volnopredajne.
A pivo vam zrejme tiez preto robi dobre, lebo je bohate na vit. B
tetánia sú precitlivené nervy