Cítite vŕtanie zubov?

10. jún 2024

zdravim, zvyknete citit vrtanie velmi hlbokych kazov? Kazdy mi tvrdi ze ked sa to opicha tak necitia nic len tlak aj napr pri endodoncii.. ja zial neviem co to je osetrenie bez bolesti. Za kazdym ma to tak strasne boli az sa mi vytvoril panika voci zubarskym osetreniam a radsej ani nejdem aj ked boli. Preto sa chcem opytat ako to mate vy? Ked vas opichaju boli vas to alebo nie? A nemyslim malicke kazy ale take vacsie. Dakujem

katariiinkaa
10. jún 2024

Nie, necítim takmer nič. Väčšinou po opichaní čakáme 15-20 minút kym injekcia poriadne zaberie.

autor
10. jún 2024

@katariiinkaa a robili vam aj endodonciu? Pretoze prave ma ta priserne boli ked tam pridem uz s bolestou… ked idem na malicky kaz ktory neboli tak ani zakrok necitim len tie hlboke velke kazy

katariiinkaa
10. jún 2024

áno robili, nebolelo ma to. Necítila som takmer nič, až na drobné pichnutie keď "merali" hlbku kanalikov aby to vedeli poriadne prečistiť a potom vyplniť. Inak vôbec nič.

beasy
10. jún 2024

No myslim ze ked nie je zubar amater tak boliet nemoze, trhali mi chirurgicky dva zapalene zuby vedla seba 6 a 7. Mala som v ustach neskutocny krater aj 1 steh medzi ranami. Pichol mi jednu spadovu a potom dopichaval lokalne dalsou do dasna podla potreby vzdy ked som zacitila uz minimalne neprijemny pocit tak dopichol. Dopadlo to tak ze som si 2 dni necitila polovicu hlavy, potom som nepotrebovala ani tablety proti bolesti ako krasne injekcie zabrali aj lokalne. Takze za mna ak to zubar vie a je profesional neboli ani velky zakrok nie to este vrtanie kazu nech je akokolvek hlboky.

sisska96
10. jún 2024

No mne zvykne vŕtať, plombovať zub bez injekcie. Bolí to ale dá sa vydržať.

luliu
10. jún 2024

Keď dobre pichne, nemôže to bolieť. Trhali mi zuby, veľké korene a nebolelo nič, oproti tomu je kaz nic

autor
10. jún 2024

@luliu a bolo to aj zapalene? Este mi napadlo ze ci to nemoze boliet kvoli tomu ze je to zapalene

rozculena
10. jún 2024

áno,keď je to zapálené,tak injekcia nemusí zabrať

feb13
10. jún 2024

Neboli, ale niekedy naozaj treba pockat dlhsi cas, kym ta injekcia zaberie. Kym to boli, nemal by to robit. Asi nemas toho spravneho zubara.

autor
10. jún 2024

@feb13 a co by mal robit? Najskor nejake antibiotika alebo tak? A az potom zakrok?

koniarova
10. jún 2024

Máš to už zapálené? Neexistuje,keď dobre pichne,aby ta to bolelo.

feb13
10. jún 2024

Nie, len po tej injekcii ta ma poslat von a cakat. Ak to zacne vrtat skoro, naozaj to boli a je to priserne.

majka36912
10. jún 2024

Ja som dnes bola akurat na endo a robila mi aj jeden kaz. Endo v pohode, to som takmer necitila a ten kaz bolel, ale uz mame znamenie, ze ak nie je nieco ok, zdvihnem lavu ruku a hned prestane. Zdvihla som ruku, ze to boli, tak mi to napichala este raz, pockali sme 2 minuty a potom uz som necitila nic. Ak ti nestaci jedna umrtvovacka, kludne nech ti da aj druhu.

luliu
10. jún 2024

Áno, mala som aj zápal a zabrala vzdy

kiki68
10. jún 2024

Nie, necitim nic a tak by to malo byt, popravde este tri hodiny necitim ani cast pery.

lilka5566
10. jún 2024

Záleží aj od zubára .Moja bývalá zubárka mi už len tu injekciu pichala tak že som vždy nadskocila pol metra a cítila som aj tak všetko aj keď dopichavala .Terajsi zubár vie aj tu injekciu pichnúť tak ani neviem že ju pichol a potom necítim vôbec nic.Hodinu tam podriemkavam na kresle.A začne vrtat hneď po pichnuti,nečaká kým zaucinkuje

mijunik
11. jún 2024

Ja som v jednom zdravotníckom podcaste od zubára počula, že aj keď je zápal a hovorí sa, že vtedy anestéza nezaberie, tak keď sa správne pichne, tak zaberie. Mne, keď vŕta zubárka dolné sedmičky, tak mi pichne “veľkú” injekciu priamo k čeľustnému kĺbu. Neviem ako je to s hornými sedmičkami. Keď vŕta iný zub, opichne len ten jeden konkrétny. Ošetrenie ma nikdy nebolí a keď niečo cítim, v prípade potreby dopichne anestézu. Endodoncia trvala dve hodiny a jediné, čo ma po hodine a pol už bolelo, bolo miesto na hlave, ktorým som sa opierala o opierku kresla. 😊

sojorez
11. jún 2024

Ja som strasny panikar, moj zubar ma na karte cervenym poznamku, ze vsetko osetrenie s anestezou. Treba sa opytat, aky druh anestezy zvolil - pichaju sa rozne, podla toho, co chce umrtvit a navyse napr. kardiaci a tehotne maju setrnejsiu anestezu. V zapalenom tkanive anesteza nemusi zabrat, ale napr. endodonciu mam robenu 2x, ani raz som necitila bolest.

autor
11. jún 2024

@sojorez a teda dovod endodoncie bola bolest alebo iny dovod? ďakujem krasne všetkym za odpovede

sojorez
11. jún 2024

Endodoncia kvoli rozsiahlemu kazu, ktory zasahoval do drene.

lenka123456789123
11. jún 2024

Necítiš nič dajú ti injekciu do časti kde ti ide robiť zub niektorým pacientom nezaberie možno dá znovu ale mne zabrala hned vždy na okamžite. Necítiš vôbec nič iba ak minimálne ale bolesť nie. Už žiaden zubár nevyberá nerv a čistenie kanalikov bez umrtvenia . A kaz to sa dá vydržať aj bez umrtvenia ale ak niekto chce znovu dá zubár injekciu a necítiš znovu nič. Dnešnej dobe sa báť zubára zbytočné.