Cítim sa veľmi vyčerpaná

21. aug 2020

Ahojte, neviem vobec pomenovat,co mi je, ale citim sa strasne vycerpana z deti,rodiny,stahovania.Som po 5 rocnej materskej,kvoli korone sa mi nepodarilo nastupit do prace.V poslednej dobe som total vyhorena a pristihla som sa pri tom,ako mi vsetci,vsetko lezie na nervy.Chce sa mi plakat,no neda sa mi.Citim,ako od seba odhanam deti,muza,hoci ich milujem,chcem byt sama.Akonahle deti vyvolaju hadku,alebo sa klbcia,reagujem hrozne nervozne,strasne sa krotim ich nevyplieskat

autor
21. aug 2020

krotim sa nezmlatit ich.Citim sa az agresivne.
Ked vrieskaju, akoby mi niekto rezal ziletkou do hlavy. Neviem vam to opisat. Urcite som vyhorena, ale citim aj vnutri take napatie,zufalstvo, nic ma nevie dat do pohody, dakedy som bola vesela zena,teraz som vnutirne troska.
Moze jednu zenu takto znicit rodina? som nejaka slaba,ze neviem uniest 5 rokov s detmi, ktore milujem?
Manzel mi pomaha s domacnostou,aj s detmi, ale aj tak....sa cutim na zrutenie, nam dakedy naozaj chut ujst.Vsetkym asertivne vravim dost, nie, neda sa mi, nechcem, nemozem....nie som ta obetava handra,ale predsa ma nieco zoziera

deti95060810
21. aug 2020

ak ešte aj zle spávaš tak kľudne aj depresie....skús si dávať magnézium....

autor
21. aug 2020

@deti95060810 spavam zle, ale prestahovali sme sa prave,tak som to aj tomu pripisovala

petruska19
21. aug 2020

Nemôžeš odísť niekam na wellness aspoň na dva dni ? Potrebuješ reset

ledgerka
21. aug 2020

Treba ti ist spat do prace a venovat sa sama sebe. Ja som aktualne na materskej 3 mesiace a uz mam krizu. Tesim sa naspat do prace co bude nastastie uz v januari. Klobuk dole ze si to "prezila" 5 rokov. Ja uz teraz surme potrebujem aspon 24 hodin sama ale neda sa kvoli kojeniu.

autor
21. aug 2020

@petruska19 ked mi zoberu deti rodicia,na 1-2 dni, tak som v podstate sama a oddychujem,kaslem uz aj na upratovanie.Ale ked pridu,zase to iste.
Od rana do vecera su hlucni, a pritom mi tak bude luto,ze zacne skola.
Nejak mam pocit,ze som ako mama inventar rodiny, ze som dala uz vsetko a neostalo mi nic.
Hladam pracu,ale muz ma v tom velmi nepodporuje,lebo financne nam to vychadza a samozrejme,servis odo mna mu vyhovuje,hoci naozaj,je napomocny v domacnosti.

acrobaleno
21. aug 2020

A nejaké koníčky, ktoré by ťa vytrhli z tohto kolebehu?

autor
21. aug 2020

ja fakt neviem,ci je toto vyhorenie, alebo uz smer depresia...Fakt uz celej rodine vravim,ze nevladzem, nemam cas, nech ma nezatazuju a vkuse na mna hovoria,svoje problemy, poziadavky, pomoct chcu...Sak dobre,chapem.
Dnes ma deti tak strasne nahnevali, vo ec uz neposluchaju, ze ked isli na obed spat a maly sa ma dotkol, az som mu odhodila ruku, ze mi to vadi....Neviem vam to vysvetlit,co sa vo mne deje.

autor
21. aug 2020

@acrobaleno chodim na dlhe prechadzky so psom, ale moj konicek je teraz pase, nemam na to priestor, lebo sme cerstvo prestahovani

petruska19
21. aug 2020

No doma si neoddychnes tak, ako von. A hocikedy si nájdi čas pre seba,čo i len na hodinu. A nepočúvaj problémy, všetko nasávaš do seba.
Ja som sa raz tak naštvala (ešte rozvod do toho), oznámila som, že odchádzam. Deti som dala exovi. Ostatným som iba oznámila že prídem v nedeľu. Boka som taká milá, že som aspoň sms poslala, že do hotela som došla v poriadku. Šla som do ČR 😂 a rodina dodnes nevie, kde som bola

autor
21. aug 2020

@petruska19 viem presne,co myslis,velakrat sa pristihnem v situacii,ze naozaj chcem hodit mobil o stenu,dresnut dverami a odist.A nezaujima ma nic, nikto...Boze, sama som zhrozena zo seba, ze to uz nezvladam

ivca82
21. aug 2020

Skusala si aj zajst k dr, ked sa citis stale vycerpana a nemozes spavat?

barb06
21. aug 2020

asi by si si mala nájsť niečo, čo ťa dokáže nakopnúť; ja mám občas podobné stavy, hlavne keď som non-stop v práci a potom prídem doma, tam bordel a u nás žúrka na dvore alebo deti samé doma a muž niekde v ...; aj mne sa už stalo, že som sa proste zvrtla a išla som preč; muž mi potom vyvolával, bál sa o mňa, ale ja so fakt nemala žiadne stavy, že by som sa nevrátila, alebo že by som si niečo spravila, len som už toho proste mala dosť; mne celkom pomáha joga alebo akákoľvek fyz. aktivita

autor
21. aug 2020

@ivca82 este nie, nejak mi to docvakava az teraz, posledne dni. Nechcem skoncit na tabletkach preboha. Len sa nejak nakopnut

autor
21. aug 2020

@barb06 ja sa bojim toho, ze rodina nepochopi,ze som niekde na hrane zrutenia a ze zo mna urobia slabosku, co je sibnuta.Ze nebudu riesit, preco som v tomto stave, ale to,aby som nieco nespravila. U mna nikto nie je zvyknuty na to,ze nieco nezvladam,alebo ze by ma mali setrit.

autor
21. aug 2020

@barb06 este mam aj zlomenu ruku, takze mozem tak akurat chodit na tie prechadzky

ivca82
21. aug 2020

Nemyslim hned tabletky, len ak si stale unavena je jasne, ze nevladzes, vsetko a vsetci ti idu na nervy, mas chut ujst. Mozno nejaka banalita ti chyba, zelezo, magnezko, b-cko. Ak to nie je tym, tak ako tu uz bolo spomenute napr.joga, alebo si vyhrad nejaky cas cez den iba pre seba. Ale skutocne len pre seba. Nie ze si sadnes s kavou a hlavou ti ide milion veci, ci musis spravit, vybavit, po hodine "akozeoddychu" si este vycerpanejsia.

stela01
21. aug 2020

Urob deťom program , nebudú hulakat .

autor
21. aug 2020

@stela01 budu..... vkuse maju so sebou problem,jednemu vadi,ze druhy mu berie hracku, tomu zas vadi,ze brat ide za ruku so mnou, nechapem to,ked ideme mimo domu,to je pre mna horor ...vkuse robia cirkus,a to my sme velmi kludny manzelsky par,deti narobia doma tu nepohodu a stres

marion30
21. aug 2020

To je klasická depresia, mohla prísť z vyčerpania.. Treba zájsť lekárovi a bud nejaký ukludnovak alebo AD a uvidíš ako sa polepši, ver mi. Ak ale nie si na lieky tak skus prírodné niečo, magnézium, čaje sú veľmi dobré Medovka, Šalvia, Valériana, B-komplex, kyselina listová... A k tomu nájsť smer radosti zo života začni maličkostami, ináč to bude stále horšie...

petruska19
21. aug 2020

Dá sa to. Aj bez liekov😉 v prvom rade si urči priority. A na prvé miesto daj samu seba! Potom deti, muža.....lebo len tak to môže fungovať. Držím palce 😉

susily
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susily
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petruska19
21. aug 2020

@susily ona by ti mala napísať ip ako prvá 😉 ak bude chcieť

autor
21. aug 2020

@marion30
@petruska19 dnes som si poslala CV do prace, a je mi jedni, ako to muz s detmi zvladne.Ja na seba myslim, len nejak vzdy, ked sa vyhrabem, tak opat sa prichytim pri tychto pocitoch.
Dakujem za usmernenie

susily
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petruska19
21. aug 2020

To si urobila dobre. A nerieš,lebo manžel to s deťmi zvládne. Je jedno ako, ale zvládne😉
Ja som všetkým okolo zadkov skákala, na seba som nemyslela a bola som tam,kde si teraz ty. Potom som si povedala a dosť! Vieš kedy som si všimla, že ja nie som až tak potrebný clanok? Keď som bola na dvojtýždňovom školení. Deti boli s mojou mamou. A vedeli sa postarať uplne o všetko. 😉 a mám pocit, že deťom bolo lepšie,lebo pri máme to bolo úplne bez pravidiel

autor
21. aug 2020

@petruska19 ja si ten priestor pre seba vyhradit viem, ale akoby mi to uz nestacilo, asi to chce vacsiu zmenu.
Dnes zase nic, nic som doma neurobila, bordel tu mame uz tyzden, sotva navarim.Nechcu jest, to co mame? kaslem na vas, budte hladni.Pre mna za mna si daj zuvacku na obed.Uz vazne nevladzem na vsetko dozerat, vychovavat, byt prisna, dosledna...nevladzem byt mama.
Myslite, ze ist do prace by ma vzkriesilo?

petruska19
21. aug 2020

Si dobrá mama😉 ísť do práce ťa vzkriesi, pokiaľ si to odlahcis. Nie, že prídeš z práce a budeš "musieť" variť, prať a iné...
Skús teraz kašľať na bordel, na to že nie je navarené a hraj sa s deťmi. Keby si navarila sackovu polievku, jedli by ste polotovary, nič by sa nestalo. My chceme byť dokonalé, lebo suseda, tetka a neviem kto má navarené, upratané, napečené, deti čisté, voňavé, ktoré nekricia a nehadaju sa. A toto je veľký problém drvivej väčšiny. Skús byť ty ako dieťa 😉 ale nesmieš myslieť na bordel a pod....😉
Aspoň jeden deň sa takto odreaguj. Deti ťa uvidia v inom svetle a bude sa to páčiť vám všetkým 😉

autor
21. aug 2020

@petruska19 mas pravdu, polovicu som uz spravila, ze bordelneriesim, aj pizzu uz viem objednat akurat sa taham od nich a nie k nim do hry....Dnes idu k mojej mame, vyspim sa konecne a zajtra to bude lepsie