Ahojte, mam priznaky ze sa mi mota hlava nie ze toci, ale som taka akoby otapena a to z nicoho, slaba som aj ked som v praci nerobim nic narocne a proste nevladzem, citim ze telo by aj vladalo ale hlava nepusti nechapem tomu.Magnezium beriem pravidelne prave kvoli tymto problemom
To mi uz brali viackrat a ze vsetko v poriadku
tlak máš v poriaku, železo v poriadku? v hodnotách od 120-130? u neourologa si bola?
@jani727 na tlak sa liecim avsak doktor vravel ze toto mi tlak nemoze sposobovat jedine ze by bol nizky a to umna asi nebude, zelezo neviem a u neurologa som bola v septembri tiez bolo vsetko ok
príčín môže byť veľmi veľa, veľa robí nízka hodnota železa pod normu...lerkari to bväčšinou neriešia, niekomu zaberaju lieky niekomu ani to nie mne sa železo nevstrebava jem uplne všetko a mam nizke hodnoty. Takže môe to by aj tým alebo potom štítna žľaza ..treba spraviť kompletné vyšetrenia.
moze to robit aj psychika
Ten tlak si meriate? Ja tiež beriem lieky na tlak ale občas ho mam nízky ze sa mi hlava točí a som slaba
@babajaga v pripade psychiky sa to ako riesi?
AD nasadia,psychiater...netreba sa toho báť,liečim sa 3 roky,pred liečbou som len prežívala,nevládala som len som ležala...rozum vedel ze mam vstať,ísť spraviť to a to...ale nedalo sa...teraz sú dni keď porobím a mam energiu aj sa ísť prejsť,aj na záľuby....ale sú dni keď zase nič,že som roztrusena, ale je to neporovnatelne k lepšiemu.
@babajaga dakujem, uvidim co nato lekar a ake budu vysledky krvi
nie je zac,hlavne nech sa polepsi
@babajaga ono to trva polroka uz cca ale vzdy ked som niekde bola na kontrolu tak vsetko ok tak ja uz neviem
nezijes v strese?nemas nieco co ta vnutorne zoziera?
@babajaga praveze sa mi to deje aj ked mam pocit ze niesom v strese, pracujem v zahranici a raz som tu dostala atak panicky pravdepodobne a odvtedy mam take obavy a tieto pocity
Tak to máš zo psychiky, keď si mala aj ataky, mne magnezium nízky tlak ešte zníži a cítim sa ešte horšie niekedy, bola som anemicka a to bola veľká únava daj si zobrať krv
@luccija tiez si myslim, ale zas si nemyslim o sebe ze som psychicky narusena som normalny clovek ako kazdy iny len to ze trpim tieto hnusne pocity a neviem si rady uz ☹ krv si dam zobrat a uvidim ale bude to asi ako vzdy v poriadku
A to sú tie predsudky🙂veď nie každý čo má úzkosť či panicky atak je psychicky narušený len labilnejsi.Vsetci sme prežili stres ohľadne Covidu...ak nie si anemicka, máš dobru štítnu, porozmýšľaj či Ta neunavuje práca, či máš dobru stravu, pitný režim, d vitamín, je jar ľudia sú po zime ako mechom udret
to nie je psychicke narusenie,proste je to oslabena psychika,casom sa das dokopy neboj sa,liekov sa neboj,ked ti bude lepsie zacne ti ich mudr pomaly vysadzovat
Dakujem vsetkym za odpovede budem to riesit snad uz bude len lepsie :/
Dobry den, prisli ste na koren veci? Mam podobne ,,stavy,,
@sisg123 ahoj, mam za sebou XY vysetreni a vsetko ok chvala Bohu, uz len gastro si musim poriesit lebo mam pocit ci mi to nesposobuju intolerancie, kedze na nieco mam alergiu ale este neviem naco.Ale pravdepodobne to bude psychika kedze mavam ataky, uzkosti..vzdy ked mam niekam ist hned stres pritom je to bezna vec..bezne veci mi sposobuju stres.Skusala som to bez AD ale asi ich budem musiet nasadit.Vy mate ake priznaky?
U mna je toho troska viac, pri chodzi sa citim nestabilne, taha ma akoby dopredu na zem , cez den pridu na mna take unavove hodiny ze si musim lahnut, plus do toho mam pocit ze mi mozog nedokrvuje , ked si kus oddychnem je lepsie, zasklby mavam nohy ruky rebra , tlak v krcnej chrbtici , sum, piskani v hlave
mr ct mozog vsetko ok, neuro vysetrenie -tetania, ( comu neverim, pretoze ja mam taky pocit cely den, nie iba pocas nejakych atakov) , usne ok ,
tak uz neviem
som 4 m po porode, kojim, spim menej ale nemyslim si ze sa takto citia vsetky maminy 😏
@sisg123 moze to byt aj zo psychiky, tiez mam vela z vasich priznakov, pri chodzi citim nestabilitu ale niekedy je to ok, taky pocit akoby derealizacia, mam niekedy rozmazane videnie, unava je tiez umna niekedy pride z nicoho nic slabost a nevladzem nic, magnezium si davate?Psychologicka mi vravela ze to je na lieky, ale ja si to nechcem pripustit a hladam proste ci to nieco nesposobuje napriklad histamin.Lebo keby som nemala tie priznaky ze unava, tlaky v hlave, tocenie hlavy, pocit ako na lodi, niekedy stazenie dychanie, stres bez nejakej velkej priciny tak by som nemala ani uzkosti lenze mna ubijaju tie fyzicke priznaky a potom aj psychicky na to nici.
presne aj to videnie, ani to specifikovat neviem ze ako vidim , lebo v podstate vidim len proste mi na tom videni nieco vadi 🤯
och 😔a uz sa mi ozaj nechce chodit po vsetkych dr , lebo kazdy v tom vidi myslim tu psychiku …😵💫
kolko mate rokov?
@sisg123 no mne sa tak akoby zahmlelo napriklad na jedno oko ale ked si ho pretriem zmizne to.Mam uz za sebou vela vysetreni vyzeram uz ako hypochonder pred Dr ale ja len chcem najst pricinu problemov ktore ma sprevadzaju a nepripustam to psychike aj ked v kutiku duse viem ze mavam uzkosti atd ale zeby psychika dokazala az taketo fyzicke prejavy?mam 25 rokov a vy?
Neviem prečo sa tak branis liečbe u psychiatra?
Už rok aj pol a na nic sa neprišlo.Uz dávno som Ti písala, že to je na lieky a psychika
presne su to moje otazky , ci dokaze psychika takto kyvat s fyzickou… ja mam 32
a este napr som si vsimla ze mi velmi vadia svetla, napr vecer ked idem na aute , vam sa nic take neprejavuje ?
a ake vysetrenia ste absolvovala ? mavate aj svalovu slabost? akoby svalovicu?
@luccija lebo vzdy chcem vyradit fyzicky problem, mam problemy zi zaludkom a ci mi to nesposobuje to alebo histamin.Aj ked si uvedomujem ze je to psychika pravdepodobne kedze odbery krvi mi robili tisic krat a vzdy dobre len vitamin D mi chybal..a ked mam niekde ist na dlhsiu cestu mam stres a tlak na hrudi cize uzkost..alebo cakat u lekara atd, niekedy som mala obdobie ze ani fo obchodu som nemohla ist lebo hned stazene dychanie, tlak na hrudi a prichadzal atak.Ale to uz celkom zvladam kedze do obchodu chodim vzdy lebo musim, tak to pomaly zmizlo len niekedy ked sa ponahlam to este pride.Bojim sa AD proste brat aj to je v tom
@sisg123 svetla mi niekedy vadia ano ale uz nosim okuliare tak je to lepsie, niekedy som mala vysoky ocny tlak, skuste si dat vysetrit oci ci nahodou sa vam nezhorsil zrak
Chod k obvodnej aspon na zakladne odbery