Cítim nadmernú únavu

8. feb 2023

Dobrý deň, mám taký menší problém s únavou. Vstávam o 6, dochádzam do práce, tam som 8hodín mám to ako kombináciu psychickej aj mierne fyzickej práce (som celý čas na nohách). Keď prídem domov na nič nemám náladu, bolia ma nohy a teraz je taká tma večer že ma ťahá si trochu oddychnuť vystrieť nohy a potom pravidelne zaspím okolo tej 9. Spím do 11 dokončím veci a idem normálne spať. Ako sa večer prebudiť aby som nebola tak zničená a vedela vykonavať ešte nejaké aktivity napr fitko? Nechcem takto žiť a mať ukrojené z voľneho času. Alebo to môže byť zdravotný problem? Deti ešte nemám. Chcem svoje staré aktívne ja :((

zmrzlinka2021
8. feb 2023

Pre mňa stavas veľmi skoro, takže nečudujem sa, že si unavená. My máme budíček cez pracovné dni na siedmu. Nedá sa ti chodiť na neskôr do práce?

sabina20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
8. feb 2023

Jediné, čo pomáha je prekonať sa a neľahnúť si. Kým som dieťa nemala, som si aj ja zvykla oddýchnuť po práci 😃ale to bolo tak medzi 15-16 😃 za mna je veľmi neskorý 2 hodinový spánok a potom ešte bieco robiť a zas ísť spať, to Vám tiež nemusí robiť dobre. Buď už nevstavat, alebo ísť spať neskôr.

autor
8. feb 2023

@zmrzlinka2021 áno aj na mňa to je skoro, ja som skôr nočný vtak, ale inak sa to nedá :/
@janka_266 myslela som tým základné veci čo robim večer nič naročne..ale áno zaklad je asi si neľahnúť :D

janka_266
8. feb 2023

To chápem, ale proste zobudiť sa a ísť znovu spať nerobí dobre organizmu. Radšej si spravte tie veci skôr a choďte spať na jeden spánok.

apolka77
8. feb 2023

Radšej si zdriemnuť na hodinku hneď, ako prídeš z práce. Mohlo by to pomôcť načerpať silu napr na fitko alebo inú záľubu a potom ísť spať napr.o 22 hod ale az do rána...no rozhodne dať si skontrolovať krvný obraz či nie si chudokrvna. Železo, magnezko či zinok mi celkom pomáhajú proti únave. Len treba to brať pravidelne.

zobaka
8. feb 2023

ja som tiež vyčerpaná, skôr sa treba poobzerať asi po lepšej práci s lepším časovým začiatkom, čo má človek zo života, keď sa morduje celý týždeň až do dôchodku 🥺

andrea_82
9. feb 2023

súhlasím s @apolka77 - ľahnúť si radšej hneď po príchode z práce, nie až tak neskoro večer. Ak spíš medzi 9-11 a potom ešte funguješ, tak kedy ideš reálne spať? Veď do 6 to máš potom veľmi málo spánku. Ak spíš dlhodobo 6-7 hodín denne, tak sa nečudujem, že si unavená. A zvlážila by som aj ten krvný obraz a preventívku. Môžeš mať málo železa, zníženú činnosť štítnej žľazy...
Ja vstávam ešte skôr, budík mám na 5:20 a tiež bývam poobede unavená. V našom regióne je bežné chodiť do práce na 6:30, takže sa mi nedá práca posunúť. A asi by som ani nechcela, potom by som z toho dňa nemala už vôbec nič.

sabina20
9. feb 2023

Dobrý den môžete mi napisat, rada vám poradím 🙂

iveettta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz