Ahojte, dlhodobo mam problém s hlienom, mala.som problémy s nádchou, vyše mesiaca som soplila az to prešlo do priedušiek a dostala.som teploty,tak mi dal dr antibiotiká ,mala.som zápal dutín. Po týždni to prešlo no a teraz po dvoch týždňoch z ničoho nič som.citila take škrabanie c krku a divný pocit na hrudi. Večer som.mala.suchy kasel a. rano prešiel do produktívneho a vykasliavam každé ráno hlieny.. potom v priebehu dna zas prejde do suchého dráždivého.. ale ten hlien citim v krku..taku tu pachuť,i ked ho nevykaslem von.. aj teraz večer citim také svrbenie akoby na prieduškach.. a ten hlien,ale kašeľ ma. Suchý.. z coho to môže byť?
Mam pocit ze to začalo odkedy dieťa slo do škôlky
Môžeš mať baktériu od dieťaťa choď na vytery
Ahoj, asi ešte nejaký hlien ostal v dýchacích cestách a preto je prirodzene jeho najväčšie množstvo práve ráno, keďže sa to tam cez tú noc "nazberá," pretože vtedy neodkašliavaš a akoby "nepracuješ" s tými prieduškami tak to tam stojí. Na odhlienenie by som určite použila Erdomed, je najlepší a má taký komplexnejší priaznivý účinok na dýchacie cesty okrem spomínaného odhlienenia. Ten suchý môže byť z toho, že máš stále podráždené receptory pre kašel. Na ten suchý by som použila Stoptussin, utíši kašel, ale zároveň obsahuje aj látku, ktorá trochu skvapalní ten hlien a to práve potrebuješ. Určite by som popritom popíjala bylinný čaj napr. Pulmoran. Ešte ďalšia dôležitá info, Erdomed a Stoptussin by sa nemali kombinovať, ale je možné ich použiť s dostatočným časovým rozostupom napr. Erdomed doobeda a Stoptussin podvečer. Ďalej by som si kúpila aj Vincentku a inhalovala ju, poprípade Vincentka sprej do nosa na jeho každodennú hygienu, ktorý keď dôjde môžeš doplnit prevarenou Vincentkou a máš super sprej na každodennú hygienu nosa za par penazi, pre viac info alebo konzultáciu napr. ohladne dávkovania, dlzky liecby a pod. ma môžeš sledovat na instagrame a napisat mi tam, volám sa tam @instalekaren alebo mi napíš a pošlem link na svoju súkromnú skupinku na facebooku o zdraví, som vyštudovaná farmaceutická laborantka a rada poradím🙂 A ešte, je normálne ze dieta prekoná 7-10 takýchto "epizód" ročne a môže, že to od neho dostávaš. V tom prípade by som zvolila aj podporu imunity alebo by som mozno nahradila pripravok Erdomed pripravkom Kaloba. A každopádne, ak nič nebude pomáhat, je vhodné obrátit sa znova na lekára. Vela stastia az je zas lepšie.