Čistenie zubných kanálikov

wildrose1220
6. okt 2024

Dobrý deň, dnes som bola na pohotovosti, kde mi bola odstránená amalgámová plomba, odstránený zubný kaz a vyčistené zubné kanáliky. Zub ostal otvorený, s tým, že si miesto mam ľadovať a dávať pozor na jedlo.
Chcem sa opýtať, či niekto mal podobnú skúsenosť, a ako mám ďalej postupovať. Ako dlho môže byť zub otvorený.
Ďakujem.

nikyniky998
6. okt 2024

@wildrose1220 postup je fajn, ja som mala zub otvoreny 2 tyzdne lebo boli Vianoce a zubarka mala dovolenku. Jedla som na druhej strane a davala pozor aby sa mi tam nedostalo jedlo. Potom mi to pravidelne čistila zubarka keďže ma stále bolel a nasadila mi aj ATB, ktoré mali byt nasadené podľa rtg už na pohotovosti 🤷‍♀️
O tri mesiace nato mi kanaliky vyplnila, dala dočasnú plombu a o dva mesiace nato finálnu.

ikonica
6. okt 2024

Po vycisteni na pohotovosti som sla k svojmu zubarovi a kedze som nemala zapal pri koreni (mrtvy bol nerv v jednom koreni, ale nemala som ani zapal pri koreni ani opuch), tak mi to hned znovu vycistil a vyplnil kanaliky a dal mi docasnu vypln... Po asi tyzdni som prisla na kontrolu a kedze uz som nemala ziadne bolesti, dal mi tam trvalu vypln... Uz je to rok a pol a obcas tam cosi cit, resp niekde medzi tymto a vedlajsim zubom... Podla dr je vsetko ok tak neviem 🤷 na pohotovosti mi tam dali nejaku vaticku, ktoru som si mala nechat pri jedeni (jest opacnou stranou) a po jedeni vymenit (ale to len ten prvy den), ak by sa mi tam cosi dostalo alebo by sa mi zacal tvorit hnis, tak som to mala 'vycuckavat'.. chvala bohu nebolo to potrebne...

ronie338
6. okt 2024

V pondelok ráno, zubar prečistí a bud dočasne alebo úplne zavrie.