Čistíte si doma niekto zubný kameň ,...na internete som našla ultrazvukové čističe, či je to efektívne.
k zubnej hygienicke pravidelne aspon kazdych 6 mesiav .. a pouzivat medzizubne kefky a nit
Toto treba nechať na dentalnu hygienicku. Môžeš si poškodiť zuby. Osobne ja vždy robím čistenie s respektom a to som od fachu🤣
Ja chodím 2x do roka na dentálnu hygienu a aj si to nechávam preplácať od poisťovne a vždy mi to preplatili. A aspoň viem, že to mám urobené poriadne.
@mamelka
@clovekoj
Chcem to pre 10 r. dieťa,.....rástol trváci zub a mala silný zápal, lekárka nám dala vodičku zarobenú v lekárni a z toho sa nám vytvoril povlak na stoličke, tam je teda poriadny a vedľa na tom zúbku ktorý rástol, ten je už trváci a je to tam len na kúsku. Nedá sa to zoškriabať , drží sa to. Predpokladám, že je to zubný kameň. Drží sa to len pri jasne, nešíri sa to.
@mer12 no bola som na preventívke u zubárky ani brvou nepohla,....len ju sotilo dozadu,...a poslala nás do prčíc,...začínam sa báť, aby sa nám nechytil kaz na to,...veď to že neviem či to má odstrániť zubárka, ked tá naša nereagovala, alebo mám ísť k dentálnej. Raz som sa našej zubárky ešte dávnejšie pýtala niečo ohľadom zubocv a tá reakcia že čo sa vôbec dovolujem pýtať, že na to je dentálna hygienička,....
@ollynka väčšinou zubári pigmenty neriešia, určite vedela z čoho to je,keď nato nereagovala, pigmenty sú neškodné a pre zubárov je to robota naviac, mala vás určite informovať o tom čo to je a čo s tým robit, bohužiaľ, nie každý zubár je taký ...určite môžete ísť na dentálnu hygienu, ja som mala deti od 3 rokov, v 10 rokoch to je už bežná dentálna hygiena...tak povlak sa musí dať odstrániť zubnou kefkou a biely pigment neexistuje, môže na Tom zube byť biela škvrna, ktorá sa nedá odstrániť a buď je to začínajúci kaz ( ten zub by tam musel byť ale dostatočne dlho už prerezany) alebo je to poškodená sklovina, čo môže mať rôzne príčiny.....keď sa tá skrvna objavila teraz,keď sa zub prerezal pravdepodobne to bude ten druhý prípad....každopádne s 10 ročným dieťaťom treba už bežne chodiť na dentálnu hygienu, tam to hygienicka tiež popozera a zhodnotí, vysvetlí, ťažko povedať, keď kopec veci neviem a nevidím
@mer12 zubnou kefkou to nejde, skúšala som to páratkom na zuby odstrániť, je to tvrdé. Vytvorilo sa to na stoličke poslednej hneď po tej vodičke, a na novom zúbku keď vychádzal. Už je zub skoro vonku celý a je to tam už dlho popravde, Tiež som si myslela, že ked je to po tej vode , že to nič nie je,.ale ked teraz na tej preventívke ju až sotilo,tak ma napadlo, či to nie je zubný kameň. Zuby má bezchybné bez kazov, toto by som si neodpustila, že som to zanedbala,...Je to moja chyba, mala som sa dopytovať, čo to je,..Navštívim dentálnu,....Ak by to bol začínajúci kaz, už ani to by mi zubárka nepovedala? Či aj to už musíme oznamovať, že máme kazy na zuboch??
@ollynka no neviem aké biele to je a kde to presne je takže ti presne nepoviem, môžeš skúsit poslať foto do správy, keď chces, určite s ním tak či tak treba na DH, už je veľký a zubári aspon z mojej skúsenosti veľmi často začínajúce kazy neriešia, čakajú čo s tým bude, či sa to zväčší alebo zastaví a ostane to tak na dlhšie, aj to sa môže stať, určite by mu tam nebola robila vypln, aj keby to bol začínajúci kaz
@ollynka určite choďte na dentálnu hygienu. Robia ju aj malým deťom, dcére robili keď nemala ani 5 rokov (po antibiotikách jej ostali na zuboch hnedé pigmentové škvrny), všetko jej odstránili, vydržala to úplne v pohode.
@ollynka je to blbosť, viac si s tým uskodis ako pomôžeš, nedokážeš si sama skontrolovať či si všetok kameň a hlavne všade odstránila, ten čo tam ostane spôsobí zápal čo môže dopadnúť veľmi nepekne, nedajbože, keď si s tým ublížis, normálne choď 2x do roka na dentálnu hygienu, vtedy vieš,že to máš urobené poriadne a profesionálne a neodstránia ti len kameň, e zuby aj vylestia, odstránia sfarbenia na zuboch a naučia ako správne čistiť, aby tam toho kameňa toľko nebolo