Boli ste niekto? Mam zubný kameň a môj zubár mi odporučil čistenie zubného kameňa ultrazvukom.
Boli to? Je to nepríjemné? Obávam sa tohto zákroku nakoľko neviem co mam čakať, viete to k niečomu prirovnať?
Odporúčam .
Ci sa da vydrzat? Ved to neboli 😉
@jaja8_9 a teda ak mas vybornu dentalnu hygienicku ani neprijemne to veru nie je. A zo skusenosti viem, ze je rozdiel ako to robia. Takze pri niektorych to moze byt jemne neprijemne. Ale ak budes chodit pravidelne, tak to skor stekli. Ziadne zle asosiace s tym nemam a to sa uz zubara bojim 🙂
Prijemne to nie je ale bolieť to. Neboli. Ono záleží zrejme aj od toho koľko kameňa máš.
@jaja8_9 neboj, v pohode sa to da zvladnut, tiez mam panicky strach zo zubara, ale dentalku vydrzim.. Mne ten ultrazvuk vadi skor v usiach, resp. v hlave, ako nejaka skutocna bolest. Ak mas citlive zuby, tak obcas to zaboli, ale nie je to nic hrozne. Ked som bola 1x po dlhom case, tak to bolelo viac, mala som aj dasna zapalene, po roku som sla zase, zubarka ma pochvalila, ze mam velmi dobre udrziavany chrup (poctivo som cistila medzizubnymi kefkami a pod.). Ziadne zapalene dasna, tak aj ta dentalka bola v podstate uplne bez bolesti. Podla mna ma ta dentalka najvacsi zmysel z celej tej prevencie zubnej, pretoze mozes si ako chces dobre cistit zuby, ak mas skon k vytvaraniu kamena, tak pod nim sa ti zuby pokazia a dasna zapalia, takze pravidelne odstranovanie je dolezite. Ja napriklad chodim raz za rok, moj muz musi 2x, ma sklon k tvorbe..
Nie je to bolestivé. Len trošku nepríjemné.
Máš pri tom odsávačku v ústach, asi sestrička bude držať,aby si nebola celá mokrá 😉a zubár za pár minút pochodí po jednotlivých zuboch akoby takou vŕtačkou/nie je to vŕtačka, to je len prirovnanie/.Keď toho nemáš veľa,tak za 5 minút máš zuby spravené.
Mne to zubárka robí bezplatne v rámci bežného ošetrenia. A trvá to do 10 minút 🙂
Bolí to a ukrutne. Ja som myslela, že odpadnem z tej bolesti, ale len spodné predné zuby tak bolia.
@jaja8_9 je to trosku neprijemne, ale bolestou by som to nenazvala, normalna dentalna hygiena. Ale zalezi aj od tvojej citlivosti.