Čistenie zubného kameňa ultrazvukom

jaja8_9
5. okt 2022

Boli ste niekto? Mam zubný kameň a môj zubár mi odporučil čistenie zubného kameňa ultrazvukom.
Boli to? Je to nepríjemné? Obávam sa tohto zákroku nakoľko neviem co mam čakať, viete to k niečomu prirovnať?

nelca84
5. okt 2022

@jaja8_9 je to trosku neprijemne, ale bolestou by som to nenazvala, normalna dentalna hygiena. Ale zalezi aj od tvojej citlivosti.

pukina
5. okt 2022

@jaja8_9 jasne, chodim pravidelne. je to neprijemne, ale potom ma clovek pocit krasnych zubov a cistoty :D

sandra19860
5. okt 2022

Odporúčam .

jaja8_9
autor
5. okt 2022

@nelca84
@pukina
Da sa to v pohode vydržať?? Ja pri každom vrtani hneď ešte medzi dvermi pýtam injekciu 🥺😀
K čomu by ste to prirovnali?

tinkavvv
5. okt 2022

@jaja8_9 uplne normalna dentalna hygiena. Chodi aj moja dcera uz asi dva roky, teraz ma 7. Nic neboli.

pukina
5. okt 2022

@jaja8_9 ono zalezi od toho kolko toho kamena tam mas a ake mas citlive dasna. ale ako vrtanie to urcite nie je

beata_k
5. okt 2022

Ci sa da vydrzat? Ved to neboli 😉

tinkavvv
5. okt 2022

@jaja8_9 a teda ak mas vybornu dentalnu hygienicku ani neprijemne to veru nie je. A zo skusenosti viem, ze je rozdiel ako to robia. Takze pri niektorych to moze byt jemne neprijemne. Ale ak budes chodit pravidelne, tak to skor stekli. Ziadne zle asosiace s tym nemam a to sa uz zubara bojim 🙂

nelca84
5. okt 2022

@jaja8_9 tvoj strach je uplne iracionalny, prirovnala by som to k dokladnemu umyvaniu zubov

jaja8_9
autor
5. okt 2022

@tinkavvv
@beata_k
Áno možno neboli ak toho kameňa tam nie je veľa .. Ale mňa zaujima ak je ho tam dosť, hlavne na dolných zuboch zvnútra

jaja8_9
autor
5. okt 2022

@tinkavvv môj zubár mi to bude robiť

beata_k
5. okt 2022

@jaja8_9 Nemyslim, ze je to bolest pre ktoru by si zatinala zuby a potilo celo. No minimalne skus, uvidis. Ved prestat sa da vzdy.

mariet24
5. okt 2022

@jaja8_9 ja rovnako zubárka má uvidí a už sa usmieva že injekciu, ale toto mi robila a vydržala som v pohode

sense
5. okt 2022

Prijemne to nie je ale bolieť to. Neboli. Ono záleží zrejme aj od toho koľko kameňa máš.

akvi
5. okt 2022

@jaja8_9 neboj, v pohode sa to da zvladnut, tiez mam panicky strach zo zubara, ale dentalku vydrzim.. Mne ten ultrazvuk vadi skor v usiach, resp. v hlave, ako nejaka skutocna bolest. Ak mas citlive zuby, tak obcas to zaboli, ale nie je to nic hrozne. Ked som bola 1x po dlhom case, tak to bolelo viac, mala som aj dasna zapalene, po roku som sla zase, zubarka ma pochvalila, ze mam velmi dobre udrziavany chrup (poctivo som cistila medzizubnymi kefkami a pod.). Ziadne zapalene dasna, tak aj ta dentalka bola v podstate uplne bez bolesti. Podla mna ma ta dentalka najvacsi zmysel z celej tej prevencie zubnej, pretoze mozes si ako chces dobre cistit zuby, ak mas skon k vytvaraniu kamena, tak pod nim sa ti zuby pokazia a dasna zapalia, takze pravidelne odstranovanie je dolezite. Ja napriklad chodim raz za rok, moj muz musi 2x, ma sklon k tvorbe..

joesvk
5. okt 2022

Nie je to bolestivé. Len trošku nepríjemné.
Máš pri tom odsávačku v ústach, asi sestrička bude držať,aby si nebola celá mokrá 😉a zubár za pár minút pochodí po jednotlivých zuboch akoby takou vŕtačkou/nie je to vŕtačka, to je len prirovnanie/.Keď toho nemáš veľa,tak za 5 minút máš zuby spravené.

akvi
5. okt 2022

@joesvk no tak to si bola na veľmi kratkej dentalke. Ja mám zuby ukážkové ale na dentalke som ešte menej ako hodinu nebola.

nelca84
5. okt 2022

@joesvk to si mala naozaj expresnu dentalnu hygienu. Za to si vypytali plnu sumu? Ved to ani nemohol prejst poriadne vsetky zuby + moja hygienicka mi vzdy aj vypieskuje.

tinkavvv
5. okt 2022

@joesvk 5 minut? Moja hygiena trva hodinu aj s pieskovanim (a to chodim naozaj pravidelne 2x rocne) a dcerina trva pol hodinu

joesvk
5. okt 2022

Mne to zubárka robí bezplatne v rámci bežného ošetrenia. A trvá to do 10 minút 🙂

klaudia587
18. júl 2024

Bolí to a ukrutne. Ja som myslela, že odpadnem z tej bolesti, ale len spodné predné zuby tak bolia.