Čistenie koreňových kanálikov

misssulik
18. máj 2024

Ahojte , prosím vás asi pred mesiacom a pól mi čistili kanáliky v zube a následne zavreli zub . Úplne na vrchu ďasná mám takú hrčku presne nad tým zubom . Nejak som to nespozorovala ale spravila sa mi asi hneď po zákroku . Na dotyk ma boli ale nie je biela ale fakt že hore je na ďasne pod perou . Keď jem tak ma neboli nič . Neviete čo to môže byt ?

vivi2023
18. máj 2024

@misssulik a je to definitivne uzavrene? V kazdom pripade zdurenie nie je "normalne", praveze by malo časom ustupovať. Ak este nie je endodoncia dokoncena, tak je to znak ze este zub treba dočistiť (ak tam nie je iny problem). Ved chod k zubarovi, nech sa ti na to pozrie 🙂 .

rozculena
18. máj 2024

@misssulik po zatvorení to bolo zrontgenované?Čistil to pod mikroskopom?

misssulik
autor
18. máj 2024

@rozculena nie ani Rtg ani pod mikroskopom to nerobil

misssulik
autor
18. máj 2024

@vivi2023 ono to akokeby nemám zdurene . Len hrčku akokeby zrazená krv alebo neviem čo to môže byt . Už mi ten zub zaplomboval a neboli ma . Len ta Hrčka na dotyk

dorottka
18. máj 2024

V tej hrcke je hnis, kedze zub nebol zjavne vycisteny a nasledne upraveny dostatocne, cize ti tam ostalo zrejme nekroticke tkanivo (zvysok mrtveho nervu) a teda dalej prebieha infekcia… to ide aj bez mikroskopu tazko a bez rtg je to defacto nemozne urobit dobre. Budes musiet zubara navstivit zas zial, takto to ostat nemoze. Ked je to uplne hore na vrchu dasna, je to za to, ze tam je presne koren zuba a bakterie sa kumuluju tam. Drzim velmi palce.

gemerka17
18. máj 2024

@misssulik pre tvoje vlastné dobre a peňaženku navštív zubára, ktorý na toto ošetrenie má vybavenie. Zbytočne si ubližuješ. Spomíname to tu XYZ krát prečo je dôležité to spraviť dobre, aby nevznikli komplikácie. Čo 3 dni to príspevok, lebo zubár je šuflikant. Vždy na to dopláca len pacient.

koniarova
18. máj 2024

Nikdy by som si nedala robiť kanáliky zubárovi bez mikroskopu. Máš to zle urobené.

patus_2
19. máj 2024

@misssulik ak nechceš o zuby prísť, tak jedine zubár s mikroskopom. Priprav si však niekoľko sto eur. Hrčka znamená, že zub nieje kanáliky niesu dobre vyčistené, že je tam zápal a hnis.

rozculena
19. máj 2024

nájdi si nového zubára....