Ahojte , prosím vás asi pred mesiacom a pól mi čistili kanáliky v zube a následne zavreli zub . Úplne na vrchu ďasná mám takú hrčku presne nad tým zubom . Nejak som to nespozorovala ale spravila sa mi asi hneď po zákroku . Na dotyk ma boli ale nie je biela ale fakt že hore je na ďasne pod perou . Keď jem tak ma neboli nič . Neviete čo to môže byt ?
V tej hrcke je hnis, kedze zub nebol zjavne vycisteny a nasledne upraveny dostatocne, cize ti tam ostalo zrejme nekroticke tkanivo (zvysok mrtveho nervu) a teda dalej prebieha infekcia… to ide aj bez mikroskopu tazko a bez rtg je to defacto nemozne urobit dobre. Budes musiet zubara navstivit zas zial, takto to ostat nemoze. Ked je to uplne hore na vrchu dasna, je to za to, ze tam je presne koren zuba a bakterie sa kumuluju tam. Drzim velmi palce.
@misssulik pre tvoje vlastné dobre a peňaženku navštív zubára, ktorý na toto ošetrenie má vybavenie. Zbytočne si ubližuješ. Spomíname to tu XYZ krát prečo je dôležité to spraviť dobre, aby nevznikli komplikácie. Čo 3 dni to príspevok, lebo zubár je šuflikant. Vždy na to dopláca len pacient.
Nikdy by som si nedala robiť kanáliky zubárovi bez mikroskopu. Máš to zle urobené.
nájdi si nového zubára....
@misssulik a je to definitivne uzavrene? V kazdom pripade zdurenie nie je "normalne", praveze by malo časom ustupovať. Ak este nie je endodoncia dokoncena, tak je to znak ze este zub treba dočistiť (ak tam nie je iny problem). Ved chod k zubarovi, nech sa ti na to pozrie 🙂 .