Cisársky rez verzus laparoskopia žlčníka

keksicek
25. jún 2023

Ahojte, mám za sebou 2x sekciu a čaká ma laparoskopicka operácia žlčníka. Bude to lepšie? Menej bolestivé? Menej náročné? Viem, že sekcia je náročná operácia a laparku vraj robia ľavou zadnou, ale ajntak mam zvláštny pocit. Ďakujem za odpovede.

divokykonik
25. jún 2023

Je to úplná pohoda, som hneď vyskočila ako srna, keď som mohla. Jasné, že človek je pár dní mierne ubolený, ale bolo to ok.

xsuzannex
25. jún 2023

Sekcia je rozrezane brucho a maternica a laparoskopia su tri male dierky v bruchu. Neorovnatelne

lula3108
25. jún 2023

Ja som si dala cisarsky aj vyber zlcnika behom dvoch tyzdnov a musim povedat ze cisarsky bol urcite horsi😄po dvoch dnoch som uz nepotrebovala ziadne lieky, dnes je to 6 dni a v podstate robim vsetko ako som robila predtym

siska53
25. jún 2023

@keksicek mala som dve sekcie a zlcnik +pruh laparoskopicky. Naozaj, oproti sekciam je toto uuplne nic a pohodicka!

barbora19911
26. jún 2023

@keksicek ...ja som to prežívala strašne tu laparoskopiu žlčníka akože naozaj strašný brutál ...a myslela som si že to môžem prirovnať k sekcii ale asi nie 🤦

p.j.jacky
26. jún 2023

@keksicek mám za sebou 2 sekcie a laparoskopia zlcnika je pohadka . Nemáš sa čoho bat . Naozaj . Veľa zdravia prajem

keksicek
autor
26. jún 2023

@divokykonik
@xsuzannex
@lula3108
@siska53
@barbora19911
@p.j.jacky
Ďakujem dievčatá za postrehy, torchu ste ma ukludnili 😘

andovka007
26. jún 2023

@keksicek mala som aj sekciu aj žlčník aj iné op ale žlčník bol úplná pohoda..už po prebrati som sa sama presunula z jednej postele na druhú. Bola to najmenej bolestivá operácia. Držím prsty

panizima
26. jún 2023

@keksicek ahoj, po dvoch týždňoch som už bola v práci 🖕

barbora19911
26. jún 2023

@andovka007 akože vážne ? Asi mas veľmi dobrý prah bolesti ..ja som mala také bolesti že mna musel priateľ odniesť z nemocnice domov a potom 3 týždne som ležala a nosil má iba na záchod ...ešte stastie že mám len 50 kg 🤣🤣🤣🤣

beatinka
26. jún 2023

Mala som aj aj, ale teda za mňa sa to nedá ani porovnať. Kľudne by som šla na žlčník aj 5x, ako jeden cisársky 🤪

lucia0211
26. jún 2023

@keksicek pred týždňom som bola na laparoskopii žlčníka a mám aj cisársky za sebou no poviem ti, cisársky bolí menej 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@divokykonik môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@beatinka môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@andovka007 môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@panizima môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@p.j.jacky môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@barbora19911 môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@siska53 môžem sa opýtať aj vy ste mali laparoskopiu žlčníka?Ja som mala minulý týždeň no neviem ako sa stravovať, neviete mi poradiť..viem že mastné, vyprážané nesmiem ale čo ďalej..neviem čo môžem vlastne jesť tieto prvé dni, týždne 🙈

beatinka
26. jún 2023

@lucia0211 tu máte celkom dosť tipov, čo a ako. Ja som podstúpila laparku ešte 2007, takže si už až tak nepamatám. Ale nebolo to nič hrozné. https://revive.sk/chirurg-radi-9-zlcnikova-diet...

lula3108
26. jún 2023

@lucia0211 ja som tyzden po a pomaly zacinam uz aj olivovy olej pouzivat a vcera som si dala kremovy kolac😄posledne dva mesiace som mala koliky uz aj z vody, cize uzivam si ze konecne ziadna bolest po jedle. Este dam tyzden-dva trosku obmedzeny a potom si dam konecne rezen😄

p.j.jacky
26. jún 2023

@lucia0211 mne dali v nemocnici jedalnicek ale dlho som ho nedržala keďže som mala operáciu pár dni pred vianocami 😀skôr diétne tak ako pred operáciou ale ja dva týždne po som papala vyprážaného kapra a zemiakovy majonezovy šalát a zelnacku 😀

keksicek
autor
26. jún 2023

@divokykonik
@xsuzannex
@lula3108
@siska53
@p.j.jacky
@andovka007
@panizima
@beatinka
Ešte otázka, neviete či ma môžu operovať počas menštruácie? Nemávam silnú, niekedy skoro žiadnu, beriem antikoncepciu. Ale nik sa ma na to nepýtal a dnes ma to napadlo.

beatinka
26. jún 2023

@keksicek ja som dostala roooovno deň pred. Pamatám si, že som mala tampón a na pooperačke mi sestrička pomohla ho vybrať a dala vložku.

luliu
26. jún 2023

@lucia0211 nestačilo otázku položiť raz, netreba spamovat x krát tým istým.....

Pomaly môžeš začať jesť všetko, týždeň som držala diétu a lekár potom povedal, že môžem pomaly začať všetko. Nič mi nebolo ....

luliu
26. jún 2023

@keksicek mňa upozornili, že nie. Keď som povedala, že budem mať menzes v termín operácie, dali mi iný termin

lucia0211
26. jún 2023

@luliu áno a akú diétu cez ten týždeň?A lekár?No o dva týždne idem na vyberanie stehov a až o mesiac na kontrolu lekárovi

lucia0211
26. jún 2023

@lula3108 dobre ale čo zatiaľ ješ??ja len kura na vode a zemiaky,ráno sucháre a šunku,alebo detskú výživu a piškóty 🙈

lucia0211
26. jún 2023

@beatinka to som pozerala no ide o to že každý povie a píše inak 🙈 napríklad taký pór,niekto že môžem a niekto že nie

lucia0211
26. jún 2023

@keksicek nebudú ťa vtedy operovať