Dobrý deň, už mesiac sa na ňu liečim metotrexátom, rada by som vedela, či je tu niekto s takouto diagnózou, či mu to pomohlo, je mi z toho lieku dosť zle, ale lekárka je dosť strohá, nepovedala mi, prečo mi ich napísala, morfea sa mi prejavuje na vnútorných stranách nôh a paží, aj na bokoch končatín som si všimla masívne fialkasté oblasti, je to vraj potrebné zastaviť, ale aj keď je to iba raz do týždňa 7,5 mg tak som z toho mimo pár dní, prosím o akúkoľvek odozvu 😞🙏🏽
@kjana1969 ahoj,ja sa neliecim,nemam flaky,ale podla ANA ENA vysetreni z krvi mam vyvoj na nu,aj na lupus,mam aj reumatiodnu artritidu,zatial mam zapalene len klbiky na prstoch,a tiez problem s pazerakom,reflux,co je jednym s priznakov sklerodermie...reumatologicka neriesi,to len co si sama popzeram vysledky a googlim 🙂 akurat zhanam info,ako udrzat stav ,takze som sa docitala ze samozrejme zdrava zivotosprava,bez stresu atd a hlavne vyhnut sa kolgenovym doplnkom aj vitaminom kde je pridany stopovy prvok med,no nenasla som ake vitaminy su vhodne...a ja toho kolagenu veru dost bastila kvoli klbom,achjo🙈
@mbta ahoj, ja zase z reumatologického hľadiska mám všetko v poriadku, u mňa je to určite z neliečenej boreliózy, ktorá v mojom tele je ukrytá doteraz, IgM pozitívne trojnásobne vyššie hodnoty ako je norma, pani docentka rozhodla o liečbe metotrexatom preto, lebo sa mi tvoria ďalšie ložiská a je potrebné ich zastaviť, o doplnkoch výživy mi ale nevysvetlila nič, dokonca musím brať na kĺby výživu, pretože ich mám už postihnuté arttrózou/ vďaka boreliam/ a keď ich neberiem, mám silné bolesti/ kolená, ramená, lakte/ na striedačku, takže ja to beriem ale či je to z hľadiska sklerodermie problém, to neviem... 😞
@kjana1969 fuu,tak to je zle,ako si liecila borelu,kolko si brala atb?ona narobi skody,o akych ludia ani netusia,kym ju nedostanu.Robili ti teda na reumatologii ana ena latky?co ti este v krvi okrem borely vyslo?urcite je toho viac,borela nikdy nie je sama.Som v fb skupine ,,Lymskaborelioza ,plisne a parazity " a zaroven v takej reumalogickej s autoimunitami a vsetci mame rovnake zdravotne problemy,niektori hrozne bolesti, a vacsina ,teda skoro vsetci maju jedno spolocne a to aktivnu ,alebo prekonanu borelu plus spolu pridruzene koinfekcie ako chlamydie,Ebv virus,mycoplazmy,ureaplazmy,yersinie,pretoze ta pliaga nikdy nie je sama.Neviem co ti poradit,ludia s boreliozou sa niektori liecia drasticky,beru kombi atb aj roky,ini rozne bylinne protokoly,najdi si Buhnerov,chvalia si ho. Je to alarmujuce,ako su dnes rosirene klieste,prv toho tolko nebolo, a na figu je, ked ho dostanes,mudr daju atb po 6tyzdnoch ak bol bol infikovany,co je blbost,lebo dovtedy je uz infekcia vsade rozsirena,musia sa nasadit hned do par hodin. A co je najhorsie lekari neuznavaju ,ze autoimunity ako roztrusena skleroza,reumatoidna artritida,neuropblemy,posielaju pacienta k psychiatrom..prepac,ze az teraz odpisujem,nebola som tu 🙂
@mbta ahoj, ďakujem, tiež som v tejto skupine, načítané mám, aj beriem tinktúry z Buhnera, aj huby, antb. vždy keď niečo chytím, ale je to také nijaké zatiaľ, teraz som musela vysadiť mezotrexát, lebo som dostsla " zápal priedušiek" taký divný, bez teplôt, bez zvyčajných príznakov, rovno kašeľ, chrapot v prieduškách, už 2.mesiac sa s tým morím, cytostatiká vraj znižujú imunitu, ale s borelkou som nepohla zatiaľ, idem si dať spraviť do BA poriadne testy na ostatné veci, a som uvedava, akú liečbu odporučia ...
@kjana1969 ahoj nemam skusenost ale mozno ti pomoze toto cez google translator
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/...
https://www.niams.nih.gov/health-topics/sclerod...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=circumscr...