Ahojte.
Užívala som ATB ciprofloxacin na gynekologicky problem. Som tyzden po liecbe (10 tbl na 5 dni). Posledne 2 dni počas liečby som zacala cítiť bolesť a slabosť v končatinách, extrémne sa mi zhoršili bolesti chrbta a krížov (mám dlhé roky problémy s platničkami), bolesti členkov, zápästí, krcovita bolesť v krížoch, 2 noci búšenie srdca, potenie sa v noci, bolesti brucha na pravej, aj ľavej strane, extrémna únava… a ešte kopec dalsich bolesti v tele. Je mi horšie ako pri samotnom gyn.problémom. Potom som sa Dočítala, že také a podobne vedl.účinky majú tieto ATB.
Mali ste podobný problem po týchto ATB? Čo ste urobili? Pomôže mi konzultácia s gynekologickou, alebo s obvodnou? Ci to nebudú riešiť? Alebo absolvovali ste potom nejaké vyšetrenie, či sa vám nedodrbalo od toho svinstva niečo v tele? Pomohlo vám niečo na tie bolesti? Nikdy mi od ATB nič nebolo, ale toto čo je teraz je extrém. A to mám “len” 32 rokov. Túto liekovu skupinu neodporúčam, je to maximálne svinstvo.
Áno je To vazny vedľajší účinok, tiez som to.mala, dokonca 2x.kym.som.prisla na to, ze je to z nich. Vysadiť, zapísať.do.karty, viac túto účinnú látku nebrať viac. Mne dosť dlho trvalo kým to preslo
@simca06022011 ahoj, aké si mala vedľajšie účinky ?? Brala si ho teda 2 krát a už sa prejavili aj 1. krát ? Ďakujem, ja pred rokom a teraz opäť tie iste symtomy, po 2. tabletke som už vysadila…čo ti pomohlo ?
@viali_21 ja som ho velakrat brala aj predtym (viac druhov ich je tychto"cipro"), bolesti sliach a klbov sa prejavili vzdy, len ja som nevedela ze je ot z toho, raz som sa pol roka dostavala z bolesti achylovky, pripisovala som to urazu a kadecomu.. a nakoniec naaahodou som zistila ze to tento rad atb sposobuje. Dvakrat za sebou som to normlane odsledovala. Rovno ked mi ich chcu davat, tak pekne odmietnem :DD
@hana2284 našťastie nie. Mne tie blbe stavy potom postupne sa normalizovali. Bolesti chrbta ostali, ale to mam od platniciek a mala vy som ich pravdepodobne aj bez brania ciprofloxacin. Myslím že nič teraz robiť nevieš, len vyčkať kým sa telo dá dokopy. Ber vitamíny, C, B, D, magnezium, zdravá strava, veľa zeleniny, ovocia, bielkoviny, sladkosti preč, vela vody piť a spat 7-8hodin kvalitne. Ak sa ti dá, prechádzaj sa veľa, alebo začni pravidelne cvicit. Bude lepsie, tie hnusne príznaky vymiznú, len treba vydržať. Nabudúce túto skupinu liekov už neber. Drzim palce.
@nikus01 dakujem moc za rady 🙂 vcera som si dala magnezko a uz som mala aj tie zasklby a take mravcenie v svaloch. Mozno som to nejak urýchlila. Ja cvicim pravidelne .. takze skor som sa zlakla ci si tym neuškodim. Ale pri samotnom cviceni mi je fajn. Len potom mam brutálnu svalovicu, ako uz davno nie😃
@nikus01 Velmi ucinne ATB.Zalezi, co gynekologicka liecila.Artralgie po ureaplazmach nic vynimocne..