Cipralex - skúsenosti

silica
28. sep 2014

ahojte,

uzivala som cipralex 1 rok, teda 9mesiacov a 3 mesiace postupne vysadzovanie. Na moje problemy mi zabral asi tak po 3tyzdnoch uzivania, no a nechcela som sa unahlit s vysadzovanim, tak na odporucanie doktora, som ho brala ten rok. Kedze by sme chceli mat babatko, s neurologom som sa dohodla na vysadeni. Vysadzovanie prebiehalo v pohode, ziadne neziaduce ucinky.. Odkedy som ho prestala brat, preslo nieco vyse 2 mesiacov..No a posledny tyzden mam hrozne stavy, toci sa mi hlava, je mi na vracanie, strasne ma boli zaludok, nemozem spavat a mam nocne mory, proste nemozem normalne fungovat :(.taketo stavy som mavala pred tym ako som ho zacala uzivat, no a este aj v tej faze na zaciatku, kym mi zabral..desim sa toho, ze sa mi problemy vratili a ze budem musiet znovu zacat uzivat :( ake mate vy skusenosti s liecbou, ako dlho ste ho brali, ako dlho ste vysadzovali, ako prebiehalo vysadenie, nebolo sa treba k liecbe vratit?
dakujem za kazde info

kiwi82
29. sep 2014

ahoj, predpokladám, že cipralex je antidepresívum. ja ho neberiem ale beriem Paretín 20 mg už dosť dlho. tiež som asi dvakrát vysadzovala, istý čas bolo dobre ale potom sa mi stavy vrátili. podľa mna si brala krátko, minimum je jeden rok. ja som vysadila prvýkrát po troch rokoch. a vydržala som bez asi rok a potom som musela nasadiť znova. ak ide o dieťatko tak ja som s tými liekmi aj otehotnela aj porodila a teraz aj s odporúčaním psychiatra kojím. skús sa popýtať na lieky, ktoré by si mohla užívať aj počas tehu.

bonaqa2013
29. sep 2014

Cipralex je možné užívať aj počas tehu. Vlastná skúsenosť. len potom pred porodom je ho potrebné vysadiť. Odporúčam sa poradiť s lekárom, ktorý liek bude predpisovať. Je možnosť navštíviť aj psychológa - poradí, ako reagovať na problémy. Niektorým to pomože, iní musia aj tak užívať lieky.

ludmilusik
11. máj 2017

Ahojte moze byt pri znizovani davky ciptalexu nervozita? Beriem polovicku rano a polovicku vecer. Posledny tyzden uz polovocku vecer neberiem. No citim casto napatie a podrazdenost. Moze to byt tym? Beriem ho na uzkost po porode.

ludmilusik
11. máj 2017

Hej a este priserna citlivost na zvuky. Mala som to aj v tehotenstve. Ale neuzivala som ziadne lieky.