Vie mi niekto dať odpoveď? ... Keď sa onkologický pacient alebo senior nepôjdu dať testovať a dodržia 10dní karanténu a následne potom budú chcieť ísť napr. na nákup, lekáreň .. tak čím sa preukážu keď nebudú mať certifikát že sú negatívny? ... Vďaka
@janka_266 otras, ďakujem
@anavipredam ale zas že vraj sú výnimky ako obchod a lekár, kam sa dá ísť aj bez testu. Len je otázne či do toho obchodu aj pustia a ako budú policajti posudzovať odôvodnenosti toho, že idu do tých potravín
@janka_266 však práve preto sa pýtam že im tí ľudia nemajú ako dokázať že boli 10dní doma. To že majú vek a že sú onko tak to áno.
Nikto od vás nemá právo pýtať informácie o vašom zdravotnom stave
@anavipredam ahoj, nasla som tuto info, mozno ti pomoze
Majú sa testovať seniori a iné rizikové skupiny?
Ak môžu zostať v izolácii, nemusia test podstúpiť. Seniorom a rizikovým skupinám sa testovanie neodporúča. Aj bez negatívneho testu si po plošnom testovaní môžu ísť nakúpiť do najbližších potravín či ísť k lekárovi a do lekárne. Nemôžu však napríklad zaviesť vnúča do škôlky.
A takisto:
Kedy ma môžu vyzvať, aby som predložila výsledok testu? Mám sa na to pripraviť na hranici okresu, cestou do obchodu alebo pri venčení?
Zatiaľ platí zákaz vychádzania len do 1. novembra, no počíta sa s tým, že vláda ho predĺži. Aj potom budú zrejme platiť výnimky, ktoré platia aj teraz. Pri venčení psa do sto metrov od bydliska, cestou do potravín, drogérie alebo lekárne by od vás nikto výsledok testu nemal žiadať.
uz sa to zmenilo mozu ist na nakup potravin, lekaren a k lekarovi do nedele to sand este aj 3 x zmenia
@anavipredam na nakup potravin, do lekarne, drogerie a k lekarovi mozu ist aj tak
@anavipredam ked sa preukazu lekarskoy spravou, nikto im nic nepovie
Onkologickí pacenti sú výnimka, nepotrebujú test a ani sa na nich nebudú vzťahovať obmedzenia.
ok, tak budem so sebou nosiť lekársku súrívu - a budú jej policajti rozumieť, ked ma budú kontrolovať?
@anjika44 no to je otázne. Záleží na koho natrafíte podľa mňa.
Neviete ako je to s diagnózou roztrúsena skleróza?
@anavipredam ničím sa vonku nepreukážu, že neboli vonku, lebo ich nemá kto skontrovať, keďže sú doma 😀 a po určitom čase sa to prestane kontrolovať a teda sa nebudú musieť preukazovať.... do potravín môžu
@anavipredam nemôžu ísť von až do ukončenia “karantény” po druhom testovaní, takze nie 10 dni ale 20 +- a o 20 dni po testovaní nevie ani srnka, čo potom bude