Čím je spôsobené búšenie srdca ?
@michaela789 mám každý deň úzkosti nože to byt tým ? Som nervózna nekludna
@llenka014 myslím, že áno, nie som však lekár. Každopádne, zájdi s tým k obchodnému, nech ťa vypíše na kardiológiu. Radšej to sledovať.
@michaela789 EKG som mala ok
@llenka014 a čo získaš tým, že si zmerias tlak?len sa vystrašis....prestaň sa pozorovať choď k obvodnej nech Ti dá liek na ukludnenie budeš kľudná, nebude Ti busit srdce.Ak nie si anemicka či štítna žľaza bude to len psychika....daj si pravidelne magneb6 a iné b vitamíny a nemeraj si stále tlak a tep, choď von...prečo len ležíš?ak sa cítiš zle choď k psychológovi, psychiatrovi
Jasne, ze to mozes mat z uzkosti. Je to psychickeho razu.
Skus na yt najst autogenny trening od Irena Hajkova. Daj si sluchadla do usi a relaxuj. Pomoze to ukludnit tep a naucis sa spravne dychat. Urcite to zmierni aj uzkost, trening sa vykonava v ramci skupinovych terapii na psych stacionaroch. Je to na dlhsie trenovanie ale po case sa budes citit lepsie.
@stanulienkat EKG som mala v poriadku všeobecná mi ho robila minuly mesiac a tep mám v pokoji keď ležím kolo 90 ale stres úzkosť mám od októbra v sebe myslite že poruchy srdca by EKG prístroj ukázal.?
@llenka014 ja mam tento isty problem uz spred Vianoc...mavala som v noci vysoky tep..aj 140. Potom uz to preslo do strachu ist spat....bola som tiez na vsetkych vysetreniach EKG,ECHO. A vraj stres,uzkost.
Skus si pozriet relaxacne tecniky,joga je dobra...snazimsa tym prejst ale asi to potrva dlhsie. Drzim palce!
Ked mas stres a uzkost a si si toho vedoma,tak zbytocne budes hladat poruchy rytmu srdca. Treba odstranit pricinu uzkosti,nie nasledok - busenie. A teraz ked mas Covid,tak busenie je normalne.
@llenka014 urcite by ekg ukazalo patologiu. Tieto priznaky byvaju caste pri uzkosti, strese,poruchach spanku. Davajte si magnesium a dajte si predpisat nieco na ukludnenie. Samozrejme treba odstranit stres a vyvolavajuci faktor. Ale niekedy sa to neda,vsakze?
@stanulienkat presne tak niekedy to neviem dostať do kľudu :/
@llenka014 všetkým možným. stres, poruchy štítnej žľazy, vysoký krvný tlak, nedostatok magnézia... Treba ísť na vyšetrenie, inak sa asi nedozvieš. Ale netreba to podceňovať, môže to byť len symptóm poukazujúci na oveľa vážnejší problém.