Čím dlhší je môj spánok, tým som viac unavená

1. dec 2023

Ako to je možne že keď spim dajmetomu 5h tak sa necitim unavene a som svieža, a ked spim 8hodin a viac som unavena a nemam energiu?

madeincssr
1. dec 2023

A to je tak stale? Je medzi nami zopar jedincov (poznam jedneho; viaceri to sice tvrdia, ale oni dospavaju cez den cez vikendy), ktori maju takuto malu potrebu spanku.

vakatko
1. dec 2023

Máš v tele priveľa Toxínov, to sú príznaky detoxikácie únava, slabosť, bolesti hlavy, pri dlhšom hladovaní môže nastať horúčka, zvracanie ....
Počas spánku a ked neprijímaš potravu sa telo regeneruje, čistí, detoxikuje, čím dlhšie spíš tým viac Toxínov sa z tela uvolní.
Treba zmeniť stravu, športovať, skús Prerušovaný pôst info na nete.

autor
1. dec 2023

@madeincssr tak neviem ci stale lebo vacsinou spim tych 8, ale proste sem tam ked spim len 4-5h tak je mi lepsie ako ked spim 8

madeincssr
1. dec 2023

A v čom je problém? Veď keď sa niekedy zobudíš po menej hodinách a cítiš sa vyspatá, tak vstaň a máš "pár hodín života k dobru". Nadspávanie sa spravidla u každého človeka prejaví, že už je potom oťapený celý deň. Ale aj naopak, keď ťa niekedy únava skláti na gauč/do postele hoci aj o 19.-20. hod, tiež sa tomu nebráň.

k47
1. dec 2023

Ešte ti môže počas spánku niečo škodiť. Vydýchaný vzduch alebo zlá poloha/matrac. Ale ak ti proste 5h denne dlhodobo stačí, tak o to lepšie pre teba.

doriiis
1. dec 2023

Neboj autorka nie si sama....a žiadne toxíny.Kazdy človek má istý počet hodín spánku,ktorý mu vyhovuje a ktorý potrebuje.Ja spím tak 5- 6 hodín už asi 15 rokov + .

nikpa
1. dec 2023

Mám to rovnako, čím dlhšie spím tým mám menej energie, som ako mechom praščena. Je pravda, že raz za čas sa mi zažiada pospať si o 1-2 hodinky dlhšie ale to je tak raz za mesiac. Mám to tak niekoľko rokov.

harrisson
1. dec 2023

Tiež to mávam podobne

marticka85po
1. dec 2023

Aj ja to tak mam

grof_monte_christo
1. dec 2023

Ja potrebujem svojích 9 hodín spánku, ale na druhej strane nemôžem spať dlhšie ako do pol ôsmej, aj keď idem spať veľmi neskoro, vtedy som nepoužiteľná, radšej vstanem a dospím to ďalšiu noc.

mamutka
1. dec 2023

Ja som po dlhšom spánku tiež unavená, úplne rovnako, ako keď celý deň nepijem. Beriem to tak, že sa po toľkých hodinách zobudím dehydrovaná. Napijem sa a pomaly sa to zlepší

kiwi3
1. dec 2023

Dospelý človek by mal späť 7 až 9 hodín. Ak je to menej, tak to ma, zial, negatívny vplyv na zdravie. A dosť málo sa to zdôrazňuje. Samozrejme, raz za čas sa nevyspat je ok... to sa stáva každému. Neviem, ale byt vyspatejsi po 5 h ako po 8, mi veľmi nedáva logiku, ale možno máš z nejakého dôvodu vtedy menej kvalitný spánok. Skus inak tých 7 hodín a možno to pre teba bude akurat.

moonlight1210
1. dec 2023

Mas nejaky spankovy cyklus. U teba je to 5 hodin (co je vraj najnizsia hranica este kvalitneho spanku. Vrchna je zas 8 hodin.). Ten cyklus telo vyuziva na postupnu regeneraciu (organove hodiny).

Ked ho presvihnes a spis dlhsie, tak telo vlastne uz urobilo vsetko, co malo (ako je naucene za ten tvoj bezny cyklus) a je pripravene prebudit sa. Lebo s tym ma spojene dalsie nutne potreby: zbavenie sa vylucenych toxinov (wc), prijatie potravy (energia) a tekutin (prenosove medium a mineraly), atd. Co sa ale neudeje. Ty spis dalej.
Takze vylucene toxiny sa mozu zacat dostavat spat do obehu (osmozou). Telu zacne chybat potrava a tekutiny. Klesa ti krvny tlak, spomaluje sa obeh, klesa prisun kyslika do mozgu, toxiny naspat zatazuju cistiace organy, …
Sice nic dramaticke, zeby ta to zabilo, ale mozes preto vstat opuchnuta (najcastejsie vidiet na tvari), slaba, omarena, tazko sa preberas, sustredujes na cinnosti, … Mas pocit, ze by si mala ist zase radsej spat.
Niekto si da preto ako prve kavu, co nie je dobry napad, lebo tym telo zatazi este viac. Sice ho to moze nastartovat, lebo kofein. Ale je to taka povrchna pomoc, lebo v realite je zakratko zas unaveny. A telo dostava zabrat, ked na vrch k tomu vsetkemu, cim prechadza, este dostane toto. Oblicky sa tiez “tesia” takejto “tekutine”.

Najlepsie vypit ako prve dostatok vody a skocit na wc. Rozbehnut zase obeh a dostat prec toxiny. Potom sa najest, a az potom rozmyslat nad kavou.

eddy211
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankaa19
Odpoveď bola odstránená
Zobraz