Čierny kašeľ - priebeh

22. máj 2024

Prekonal ho niekto?Aký ste mali priebeh?Koľko to trvalo?

marianarem
22. máj 2024

Kamoska mala a lizala sa z toho velmi dlho. Kolko, to uz presne neviem, ale boli to radovo mesiace. Najhorsia faza ale bola kratsia, tie dozvuky boli strasne dlhe. Teraz to ma kolegov syn a tiez uz velmi dlho.

gabriela7791
1. aug 2024

Ahoj, ja som prekonala čierny kašeľ, a ešte stále som vo fáze rekonvalescencie. Prekonala som ho len nedávno, lebo som ani nevedela že ho mám, až v druhej fáze, keď som začala záchvatovito kašľať, tak som zistila, že to nie je taký obyčajný kašel. Čo je zaujímavé, tak tie záchvaty som nemala často, ale keď už som sa rozkašlala, tak som myslela, že sa zadusím, nevedela som sa nadýchnuť a takmer som sa dovracala. Teraz ešte zakašlem občas, je to už lepšie ale stale pcitujem veľku unavu a akoby som stale mala nejaku ranu v krku, vzdy ma zaboli v hrdle ked prehltam. Ja som v podstate celú chorobu prechodila, nevedela som čo mi je. Až z krvi sa zistilo takmer po 3 týždňoch od prových príznakov, že som mala hraničné hodnoty čierneho kašľa, čiže som sa sa s tou bakteriou stretla. Mam isť ešte v auguste na kontrolu a opäť na odber krvi. Tak uvidím. Ty máš aké skúsenosti?

katuskaku
8. sep 2024

Ja mám akurát Cierny kašeľ. Už s tým bojujem 5 týždeň. Je to strašne infekčné ochorenie. Dostali sme ho všetci. Najhoršie som dopadla ja. Som vo fáze kedy pri kašli mi vynecháva dych a úplne som stratila hlas. Prvé dva týždne to vizeralo, ako vírusové ochorenie. Keď som však prešla do zachvatovych kašľov trvala Donna odbere krvi. Tam zistili, že mám Cierny kašeľ. Stále som pn. Dúfam, že to čoskoro pominie.