Dobrý deň, je tu niekto kto ma aktuálne čierny kašeľ, prípadne ako ho prekonal ? Ja ho mám už 12 dní, antibiotiká mám pocit, že nezaberajú, nepozorujem žiadne zlepšenie. Spávam v kresle po sediačky, keď si ľahnem ide ma zadusiť. Najhoršie je to v noci, dokážem aj 5 hodín vkuse kašlať. Každú noc sa povraciam, z toho ako kašlem. Je to už neskutočne únavne , boli ma každý pohyb , nevládzem už ani dýchať. Okrem kašľa nemám žiadne iné príznaky. Prosím, čo Vám pomohlo ? Nejaké babské recepty ? Doktor mi povedal, že je možné že antibiotiká budem brať aj 5 týždňov. Ďakujem a dávajte na seba pozor.
@mamamasama ďakujem, vitamín C si dávam , skúsim ešte zvýšiť..už som zúfalá, mam pocit, že nič nepomaha
ja som mala na jar RS virus a kasel trval 6 tyzdnov
Ahoj, aktuálne končím s čiernym kašľom....kašeľ ako máš ty,som mala presne 3 týždne...3 týždne som sa v noci "dusila"....mne žiaľ nepomohlo nič...ATB som užívala 7dni a výsledky som tiež nevidela...fakt je ale ten,že ATB zabíjajú konkrétnu baktériu, ktorá vylučuje zo seba niečo,čo ostáva v dýchacích cestach a to niečo dráždi na kašeľ....na to,čo vylučuje zo seba ta baktéria ATB nie sú,žiaľ....takže chce to len čas a skúšať, čo ti sadne...ja som ešte skúsila homeo Drosera....bolo to ale až tretí týždne kašľa a z jedného dňa na druhý som o polovicu menej kaslala ...ale ako píšem, bolo to až tretí týždeň nočného dusenia sa....aj infektolog poradil,že treba len vyskúšať,čo zaberie...možno obyčajny stoptusin...alebo skús tiež tie homeopatiká....mimochodom,aj tie odporučil infektolog ....s čiernym kašľom som začala presne v polke novembra a začínala som ako s obyčajnou virózou...po 2 týždňoch mi to prešlo do nočného dusiveho kašľa 🤦...trval 3 týždne s tým,že som pri kašli lapala po dychu a záchvat vždy koncil vracaním ....k tomu sa ešte pridružili aj bolesti chrbta a všetkých svalov, ktoré sú pri kašli v pohybe 🤦...momentálne sú noci už skoro v kľúde, cca raz za noc sa zobudím na kašeľ,ale už je oveľa miernejší a cez tiež zakaslem len párkrát, ale kašeľ je ešte dusivy,ale už tak ináč, miernejšie.....celkom od prvých príznakov som už 6 tyzdnov 🤦 a kašlem, dôležité je,že už infekčná nie som a kašeľ vraj môže ešte pár týždňov trvať 🤦
A to ste, zeny, neockovane? 🤔😃
Na CK vysoke davky cecka
@mariynka ja som bola na cierny kasel ockovana v januari a aj tak som ho dostala.
@autorka trval mi kasel 2 mesiace, zacal virozou, pokracovalo stratou hlasu a kaslom takym ze som az zvracala a mala som svalovicu na krku aj bruchu. este stale obcas kaslem. Antibiotika mi zabrali ale stale obcas kaslem. Okrem antibiotik mi dali aj antihistaminika na 50 dni, prvych 5 dni trojita davka. Sirupy a kvapky na kasel som skusila snad vsetky, najviac mi pomohol Pleumolysin a potom ked uz sa zmenil zo sucheho na vlhky tak Prospan to som tri balenia vypila (postupne).
@mariynka očkovaná :(
@duppka13 ďakujem pekne, skúsim. Už som zúfalá
Zvýš príjem vitaminu C. Tyzdnova kura. Aj 5000mg denne. Trocha sa to zlepsi. Inak len vydrzat. V rodine sme mali dvoch s priebehom, realne neviem kolko nakazenych, ale presiel mesiac a kasel stale pretrvava, aj ked miernejsi.