Čierna krv pred menzesom

luciferik452
26. okt 2015

Dobry vecer

Prosim vas, Vie mi nieko povedat.. co znamena cierna krv pred menstruaciou?.. tyzden pred menstruaciou ide zo mna cierna krv, jeden den je viac, druhy den menej.. zacalo to asi pred tromi mesiacmi.. pred tym, sa mi to nestavalo.. menstruaciu som mala vzdy v poriadku.. teraz, 5 dni skor, druhy mesiac 10 dni skor.. Viem, ze je to zapricene aj stresom.

zornicka409
26. okt 2015

No podla mna to normalne nie je...Uz si mala byt u lekara ked sa to stalo prvykrat ... Nechcem ta vylakat ale mozu to byt nejake zrazeniny alebo take nieco...neviem,nie som lekarka, ale ja na tvojom mieste uz startujem ku gynekologovi

ludmilaka
26. okt 2015

A tehu test si si robila? Ja som to mala takto
a išlo o mimomaternicové tehu.

sasa1983
26. okt 2015

počuj a Ty to prečo riešiš na MK?Ja lekárka som, hoci vôbec nie gynda, ale ak už nič, môžeš byť anemická, ak krvácaš počas a aj pred menštruáciou. neviem, čo myslíš pod opisom čierna, ale ak je to čierna, že uhľová čierna, tak to je pravdepodobne nekrotická krv, s odumretými zložkami tkanív. Urobila by som kvalitné USG a komplet rozbor krvi, nielen krvný obraz, ale aj sérové hladiny Fe, vitamínov skupiny B a k.listovej. To železo bude v.s. znížené, rovnako ako aj cytológiu, a kultivácie z krčka maternice. Napadá ma hneď niekoľko dg, radšej ani nepíšem. Krv nie je telesná tekutina, ktorá mení farbu podľa stresu. ČIerna krv z konečníka znamená na 99% krvácanie z hornej pasáže tráviaceho traktu. To bol len príklad. Tak isto mi nie je jasné, či to je číra krv, alebo koagulá, či je to krvácanie na 1-2-3-4 vložky denne, alebo silnejšie špinenie. Ak je to silnejšie krvácanie, tak to už vôbec nebude len tak. Ale toľko to asi nebude, že?
Žiadna sranda. Alebo preháňaš. Choď k dr, ja by som šla as soon as possible. Držím palce.

sardinka335
26. okt 2015

@ludmilaka tak ale snad nema mimomaternicove tehotenstvo 3 mesiace... 🙂 nie som lekar tak sa mozem mylit samozrejme. Akekolvek mimo menštruačné krvacanie treba konzultovať s gynekologom a nie 3 mesiace čakať a potom sa pýtať na koniku...čierna krv je zapričinena stresom? To sa utešuješ ....
Moze to byť hocičo, pochybujem ze tehotenstvo...moze to byť polyp, myom, hormonalne zmeny aj tie čo suvisia s HAk, endometrioza, proste kade čo....určite by som utekala na gynekologiu.

lienka737
27. okt 2015

Ja to mám a všetko bolo OK.

ludmilaka
28. okt 2015

@sardinka335 No, by si sa čudovala, mne keď to začalo, tak som bola každý týždeň u ex gyndoša....a ani napriek sonu nič nevidel. Až keď som 2,5 mesiaca po začatí problěmov neskončila na urgente s rozdrapeným vajcovodom a brušnou dutinou. Plod mi rástol, vraj to bolo už ako citrón....Ale tak dúfam, že to nie je jej stav.