Čierna bodka namiesto kurieho oka

skvrnka14
18. jún 2017

Ahojte baby, pred mesiacom som si objavila na chodidle 2 hned vedla seba kurie oka a hned som zacala babsky recept citron a ocot ale nepomahalo iba to scernalo a tak som si to chcela vyoperovat sama ale vedla sa mi zjavili malicke nove. Tak som teda kupila v lekarni kolodium forte natierala som 2x denne asi 5-6dni potom sa zdalo ze to uz ide odpadnut tak som to odstrihla noznickami tu zhrubnutu kožu a zdalo sa mi ze som to odstranila ale teraz po dni ked sa na to detailne pozriem akoby som tam videla 2 velmi malilinke cierne bodky z tych 2 kurich ok co som mala na zaciatku a jednu trosku vacsiu ale ciernu bodku z toho co sa rozsirilo. Teraz sa mi naskytla otazka... používať dalej kolodium forte?ci by to uz malo byt zahojene? Novy pluzgier sa mi neobjavil iba ta cierna mala bodka
ku koznej ist nechcem. Dakujem 🙂

skriatok26
18. jún 2017

cierne bodky su korienky akoby toho kurieho oka, isto sa ich treba zbavit, mne sa ich podarilo vytiahnut pinzetou kedysi a odvtedy mam pokoj :D

skvrnka14
autor
18. jún 2017

@skriatok26 cize treba asi natierat naďalej kolodium forte nie? Ale je divne ze sa mi nevytvoril i pluzgier. A ako si ich vytiahla?

skriatok26
19. jún 2017

@skvrnka14 mne akoby trosku trcali tak sa dali chytit pinzetou.. a ak ti to nejde, urcite natierat pretoze kurie oko este mas, kym mas tie korienky 🙂

sissy27
19. jún 2017

@skvrnka14 to nie je kurie oko, ale bradavice... sú vírusového pôvodu, podobne ako herpes, takže ich mechanické odstránenie (vypaľovanie dusíkom, kadejaké vodičky z lekárne) problém neriešia. Treba posilniť imunitu.
Kurie oko nie je nič iné, len zhrubnutá koža, vzniká silným tlakom na jedno miesto, napr. nesprávnou obuvou, to dokáže mechanicky odstrániť pedikérka a je pokoj.
Ale toto, čo ty popisuješ, sú naozaj bradavice a môžu sa vyskytnúť aj na inej časti tela.

katrin21
19. jún 2017

to su korene.... musis ich vytiahnut, ale nepojde to hned, to by ta bolelo. kup si cibulovu mast, ta je super na to. natri na noc a zalep leukoplastom, par dni po sebe.... ono to pekne vytiahne vo n a potom to postupne povyhuje.. ihla a pinzeta..

hivanik
19. jún 2017

Ak to ma korene( cierne bodky) tak je to bradavica tak ako pise
@sissy27 . Tiez som to riesila cesnakom a neviem cim....nakoniec sme isli na dusik a vypalila na 2x. Ak sa to rizsiri tak bude po zabavu postarane😉

skriatok26
19. jún 2017

@hivanik
@sissy27 baby naopak to hovorite, cierne bodky maju praveze kurie oka : http://www.info.sk/sprava/70197/zdobia-vase-cho...

sissy27
19. jún 2017

@skriatok26 čo ti poviem... aj pedikérka aj lekárka jednoznačne potvrdili bradavice, tak ale asi nejaké info.sk bude hodnovernejší zdroj... a teda ako som písala, keďže bradavice sú vírusového pôvodu, liečba u nás išla týmto smerom a úspešne... kurie oko by asi nezmizlo, keďže jeho príčina je iná...

hivanik
19. jún 2017

@skriatok26 ... Ja som si tiez myslela ze kurie oko preto som na to prikladala cesnak a potom ma lekarka na koznom vyviedla s omylu....kurie oko sa vola preto ze ma v strede akoby oko a nie cierne bodky co su vlastne korene bradavice....

sammielin
19. jún 2017

Je to bradavica alebo aj ľudský papiloma vírus. Tie čierne bodky nie sú korienky ale krvné kapiláry (jemné žily v povrchovej vrstve pokožky). Odstraňuje sa to najlepšie tekutým dusíkom a najlepšie je to riešiť u kožnej nakoľko ona vie predpísať aj lieky na podporu imunity resp. antivirotiká tie sa však predpisujú najmä ak bradavice nechcú po opakovanej terapii dusíkom zmiznúť alebo ak neboli dlhú dobu liečené. Niekedy však zmiznú aj sami keď si tento vírus všimne tvoj imunitný systém nemusí sa tak však stať a keďže píšeš, že sa ti rozšírili tak by som išla ku kožnej.

beton
19. jún 2017

@skvrnka14 su to bradavice a nie kurie oka, ako ti uz pisali. ked do toho budes vrtat, tak sa to bude este viac sirit. je to virus, ktory sa siri kontaktom s bradavicou a zvyskami koze z nej. teda, ked do toho zacnes sparat, tak sa tomu pomahas rozmnozovat. Ja viem tak, ze by sa to malo "dusit" bez pristupu vzduchu. Ked to zacne krvacat, lebo tie korene su riadne hlboko a dobre krvou zasobene, tak vtedy sa to rozsiri. Ked to riesis spôsobom nekrvacavym, tak to vykynozis. Preto rozne obklady citron v octe, bananova supka v octe, cesnak zalepeny atd. lastovicnik takisto, teraz je ho vsade dost. mne dusik nepomohol. mala som vela, mam uz len jednu pomohol citron v octe, ale to som naozaj poctivo davala kazdy den pol roka. Ale matku bradavicu to nevyhubilo, davam cele leto lastovicnik. Davaj hocico, co ti zabera, ale poctivo a nevzdavaj to.... mne to teraz aj deti pochytali, tak davame lastovicnik. zachytili sme nacas, tak snad to zlezie.

skvrnka14
autor
23. jún 2017

@beton dakujem pekne 🙂 tebe aj vsetkym ostatným 🙂
Nakoniec mi pomohol celkom kolodium forte som davala dalej a zluplo sa to cele zostala uz len jedna malinka cierna bodka ktora je ta neskorsia vytvorena tak hadam po kolodiu sa zlupne lebo mam pocit ze este na nu nebolo dost dlho nanasane 🙂 tak hadam

s1m.one
13. jún 2019

@beton ahoj, aj ja mam, ako sa to prosim rozsiruje nevies? do bazena som este nevliezla (nasho doma na dvore) asi by som to rozniesla odstatnym? nevies? ci ak je tam savo na bazen tak je to ok? dakujem ak odpises. liecim si to sama, odstanujem momentalne korene...

simca06022011
13. jún 2019

@s1m.one teraz vsade rastie lastovicnik (vygoogli si), je na toto SPICKOVY. ODtrhnes, to mlieko co vyteka natries rovno a iba na kurie oko. ak treba predtym treba odstranit tu strvdnutu kozu dookola... :D len nahodou ak... postupne sa ten koren ukaze a vytiahla som to pinzetou :D
Kurie oko nie je infekcne, vznika zo zlej obuvy, tlaku v nejakej casti, atd. a potom sa lahko rozsiruju dalej. My sme si to preskakali s dcerou pred par rokmi, minuly rok jedno dievcatko na gymnsitke v klude s kurimi okami cvicila naboso tam, tak som bola v soku a zistovala som co a ako :D bohuzial mamina jej vobec ani nevedela ze to na nohach ma kurie oka... bradavice su infekcne.

s1m.one
13. jún 2019

@simca06022011 ahoj dakujem, synovi som tak pred 2 rokmi odstranila cesnakom, ja mam zrejme bradavicu, lebo ma nieco pichalo na palci na ruke ako mam necht, prilozila som cesnak a do rana som to mala cierne, tak si to postupne odstranujem a dezinfikujem, bradavice by som as tym bazenom rotsirila ze? nikde som to nenasla ako sa to rozsiruje

simca06022011
13. jún 2019
s1m.one
13. jún 2019

@simca06022011 dakujem, no tak ja fakt neviem, ze kurie oko ma koren, bradavica nie, mne to pride ako korene ze tam mam, ide v podstateo to, ze muz mi hovori, ze v bazene je savo, keby aj nieco a ja sa bojim, aby som to nepodarovala detom, kedze ide o nas bazen co mame doma, nikde som nenasla, ako sa sprava ak by to bol aj virus v takej vode, vsade som nasla, ze si mame davat pozor na verejne kupaliska kvoli holym noham, o vode nic, len o dlazke stale pisu... to pocko tak laka, ale drzim sa 🙂)

simca06022011
13. jún 2019

@s1m.one tak na to ani ja odbornik nie som 🙂))

s1m.one
13. jún 2019

@simca06022011 no to je skoda 😉

skvrnka14
autor
10. júl 2019

ja som zas počula že si treba dávať na kupaliskách a mokrých dlážkach hlavne ked máme na nohách nejaké poranenie (napr. otlak alebo ranu) a tak sa vie dostať vírus do tela... u mňa to platilo