Ste tu také čo vám chyba viacej zubov?Myslím bočné a zadné zuby stoličky.Predne mám 10 hore a 10 dole,ostatné mám vytrhnuté.Co by som mala dať spraviť namiesto chýbajúcich zubov?Protézu alebo čo sa robí?Nevyznám sa v tom.No voľačo budem potrebovať,keďže zo zadnými zubami hryziem a mám tam len ďasno.Zle sa mi zuje jedlo.
@jaskolka Zvyšné zuby mám v dobrom stave.Len tie zadné zle väčšinou koreňove a musia ísť von.Jasne poradím sa aj so zubarom.No pýtam sa aj tu,taký čo majú skúsenosti čo by bolo lepšie riešenie.
Museli mi trhať dve 6ky, dala som si urobiť implantáty. Mám vek po 40 a neviem si predstaviť mať vyberaciu protézu. Ale dosť podstatný je rozpočet. Myslím si, že pri chýbajúcich zuboch je to najviac podstatný faktor.
@melanta Keď sa to odvíja od rozpočtu,tak asi si nedám nič spraviť.Nemam toľko financií.Ale potom dá sa existovať tak bez zubov?
Tak samozrejme, že najlepšie sú implantáty, ako píše vyššie. Ale keď finančne to nemôže byť, tak jedine urobiť vyberateľnu protézu, to je najlacnejšie. Možno ešte mostík, ale keď nemáš vôbec zadné zuby, tak zrejme toto nepôjde(nebude sa dat uchytiť)
Bez zubov sa dá existovať, ale sama vidíš, že máš problém už zuvat potravu, a takým spôsobom si môžeš privodiť aj tráviace problémy.
Ano momentálne mam len prednych 6🤣 a uplne vzadu po jeden zub na oboch stranach len sedmicky. Budem ai davat mostík na jednu a na druhu stranu
mne napr.vobec nenarastli 8 (potvrdene rtg, ze proste nie su) a na jednej strane uz nemam 7micku, ale tam zatial nejako nechyba. ked sa nedal zachranit jeden zub, tak dalsi obrusila a nasadila korunku cez 2 zuby (jedna korunka 150EUR). teraz ma to caka na opacnej strane - 5ka je vonku a o 6ku bude upevnovat - opat korunka cez 2 zuby - teraz uz vsak ceny isli hore, takze za jeden 200Eur. Problem je, ze ked sa hned takto neriesia zuby, ako niektory odchadza, alebo uplne odide a dlho zostava medzera - tak sa potom posuvaju aj ostatne a uz sa tazsie robi zubna nahrada. ako dietatu mi vytrhli dole 5ku mliecnu bez rtg a tak nikto nezistil, ze pod nim staly nebol. cakalo sa, ze vyrastie - nemalo co a tak v tej medzere lezi 4ka - nevadi mi to. ale keby hej, tak to by sa muselo jedine strojcekom narovnavat a nasledne davat tiez korunku.
Malo by to byt okolo 1600-2000 jedna strana s tym ze s si nevybrala najlacnejšieho zubara a technika. Da sa to aj za mensi peniaz , cize obe strany spolu okolo 4000€ max ale malo by to byt menej. Este treba rátať za prácu okolo toho, otlacky atd
Závisí aj od kliniky. Ale cena jedného zubneho implantátu (zuba) sa pohybuje okolo 600-900eur.Je v tom aj ta práca okolo-anestézia, odtlačky, atď
Zároveň musí byť aj dostatočne pevná kosť, keďže do nej sa budú osadzovat.
minuly rok muz dostal ponuku na jednu stranu hore a druhu stranu hore - implantaty. Jedna strana 7 tisic, cize 1 zub tisicka.
Kľudne choď k zubárovi na konzultáciu. Za to nič nezaplatíš. On rozhodne, či tie stoličky musia ísť von. Dnes sa dajú zuby pekne zachrániť. Tiež mám také. Ak máš vhodné zuby na obrúsenie, tak ti urobí mostík. Keďže je to vzadu, materiál môže byť lacný.
@oli18 Stoličky musia ísť von,lebo už sú z nich iba korene,tak treba to vytrhnúť.
Zaskočila ste ma, koľko zubov má dospelý človek , 32 zubov , nechce sa.mi lustrovat ,už si nepamätám .Ale o tomto nie je.
Čo Vám dovolí peňaženka a hlavne ,aby sa Vám neposuvali zuby a nevznikla paradentoza , sa Vám budú rozchádzať ďasná. Dnes je tak medicína vpredu , nejaké implantáty určite Vám dajú. Nechcela by som vidieť ten účet ,pripravte aj cca 10 tisíc euro.
Ak chýbajú zadné zuby, už sa nemá o čo prilepiť mostík, takže jediná možnosť sú implantáty alebo čiastočná protéza. Implantát rátaj jeden okolo 1000 eur, protéza je lacná.
@janka1011 A protéza sa musi vyberať každý deň?To by bolo nepohodlné
No je to nepohodlné a musí sa aj vyberať na noc. Ak máš korene, môžu ti ich zachrániť a dorobiť zuby, to by bolo najlepšie riešenie.
Najlepšie sa poradiť so zubarom. Ide aj o to, v akom stave máš tie zvyšné zuby.