Chýba mi horná jednotka a rozmýšľam nad implantátom

pavla013
22. feb 2021

Ahojte, chýba mi horna jednotka rozmýšľam nad implantátom. Kto ma skúsenosti píšte. Nejaky odborník z Prešova s kym mate skúsenosti. Ďakujem 🙂

dzt
22. feb 2021

@pavla013 možno by stačila aj korunka, respektíve mostík, zbrusia ti zuby okolo jednotky a nasadia spojene korunky na tri zuby... je to lacnejšie ako implantát

pavla013
autor
22. feb 2021

@dzt ano rozumiem, lenže tu jednotku nemam vôbec, inak by som to takto neriešila 🙂

ajko2011
22. feb 2021

Môžete mať aj mostík. 🙂 Zbrúsi sa druhá jednotka, dvojka vedľa chýbajúcej jednotky a chýbajúca jednotka sa nahradí. 🙂

pavla013
autor
22. feb 2021

@ajko2011 ano aj to je možnosť, lenže bude sa "zbytočne" zasahovať do zdravych zubov 🙂

ajko2011
22. feb 2021

@pavla013 neviem v akom stave sú okolité zuby. Napísala som možnosť, že aj takto sa to dá riešiť. 🙂

pavla013
autor
22. feb 2021

@ajko2011 ano ďakujem, mne prišiel ten implantát celkom fajn riešenie aj keď mam obavy ako to bude predsa je to jednotka. Pracujete niekde na zubnom? Náhodou s implantátmi nemate skúsenosť alebo niekto z okolia? 🙂

ajko2011
22. feb 2021

@pavla013 pracujem v zubnej ambulancii 🙂 Ale som z Košíc a nie z Prešova.

pavla013
autor
22. feb 2021

@ajko2011 nevadí, nahodou nejake skúsenosti alebo informacie o implantatoch? 🙂

janage
22. feb 2021

@pavla013 pri implantáte je aj riziko, že ho môže telo odmietnuť. A záruka sa na taký prípad nevzťahuje. Poriadne to preber so zubárom.

dzt
22. feb 2021

A takto, viete cenu implantátu? Je to riadna pálka...

pavla013
autor
22. feb 2021

@janage toho sa trochu bojim, lenže to nevie ani lekár či to telo prijme alebo nie, ak nie tak stale je tu ina možnosť. Viac sa bojím toho aby mi v budúcnosti nerobil nejake problémy ale väčšinou som našla pozitívne ohlasy 🙂

kozova87
22. feb 2021

Určite si daj, ja mám dva už rok, nebolelo skoro vôbec a teraz ani neviem, že ich mám

pavla013
autor
22. feb 2021

@dzt viem že to neni lacne, a o to viac mam aj iny problém že budem potrebovať strojček najprv

pavla013
autor
22. feb 2021

@kozova87 koľko ich mate? 🙂 a kde ste si ich dávali? 🙂

kozova87
22. feb 2021

@dzt čo je riadna pálka, ja mám dva za 1700 eur s liekmu, RTG, klinami dočasnými aj teraz už stálymi a kontrolami, nepovažujem to za takú hroznú páku

kozova87
22. feb 2021

@pavla013 dva, ja v Trnave

dzt
22. feb 2021

@kozova87 tak to je ešte dobrá cena, viem že berú aj 3000€ za jeden

kozova87
22. feb 2021

@dzt asi podľa toho kde, mne robil implantolog v Trnave, prístup perfektny aj sestričky aj lekár, bolesť minimálna, ešte mi museli prerábať jeden zub, lebo sa mi posunul chrup, úplne bez problémov všetko, žiaden zápal, vôbec nič, aj som normálne pila aj jedla teda síce len kaše, ale bolesť žiadna, veľmi šikovný ozaj

pavla013
autor
22. feb 2021

@kozova87 vau tak super, ako viem že nie som prva, ale tak strach trochu je, a obmedzuje vas to nejak pri jedení alebo kľudne zjete aj niečo tvrdšie..

kozova87
22. feb 2021

@pavla013 vôbec, možno tak dva mesiace som stále chodila po nich s jazykom že niečo mi zavadzia v hube, nemala som zuby dva totiž 5 rokov, vytrhli mi ich kvôli zapálenej okostnici, čiže nezvyk to bol zrazu😄ale inak vôbec, držia pevne ako moje

kozova87
22. feb 2021

@pavla013 netreba sa báť, ono to vyzerá hrozne, to sa všetci boja, mne sám doktor povedal, že 90%ľudí mu povie po operacii, že vôbec nečakali, že to neboli, len ten nezvyk, že tie kliny sú v tej puse zrazu, to je jedine také čudné, ja som ani jednu tabletku od bolesti nejedla, len ATB čo mi on dal týždeň

stefi_k
22. feb 2021

Ja mam uz implantat cca 20 rokov predna dvojka, a nemenila by som. Mne ten zub jednoducho nenarastol a tiez som si nechcela davat zbrusovat dva zdrave vedlajšie zuby. Ono riziko je pri akomkokvek zakroku, takisto ani mostik nemisia dobre spravit.

bavlnka92
22. feb 2021

mne mostík vydržal necelých 10 rokov. a zuby okolo sa doničili takže už nie je na čo ďalší zachytiť. pôvodný "lep" na ktorom to držalo prestal držať a na novom už držať nechceli + zuby pôvodné zbrúsené do katastrofálneho stavu ako mi nový zubár povedal.

zuzka102
22. feb 2021

Daj si implantát. Načo obrusovat vedlajsie zdravé zuby..

pavla013
autor
23. feb 2021

@zuzka102 aj ja si myslím že je škoda zbrusovať vedľajšie zuby, čiže som viac naklonena k implantatu. Niekto z okolia Prešova koho by ste mi odporúčali? Niekto skúsenosti s Dr. Šmalik?

ivankamirka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pavla013
autor
23. feb 2021

@ivankamirka takisto nemam vôbec jednotku zatiaľ to mam upravene že dvojku mam k druhej jednotke a doformovanu aby to vyzeralo ako jednotka čiže musí sa tam najprv urobiť miesto aby som ju tam mohla mať čiže potrebujem strojcek, je to preto ze uz to mam dlhšie takto a začínam mi to všetko odchádzať vtedy som nemohla nič veľmi riešiť keďže som nemala ešte 18 a lekari odporúčali take riešenie tak som to mala takto doteraz

ivankamirka
23. feb 2021

@pavla013 syn nosil strojček od 9rokov, 3x sa mu pokúsili chirurgický vytiahnuť, pre implantát by museli odstrániť zub z ďasná, syn už nechce dať rezať, preto sme to riešili takto, po pár rokoch sa uvidí ako sa rozhodne 🙂

oslo1
23. feb 2021

AJ ja mam 2 implantaty,nakolko v tehotenstve son prisla o 2 zuby. Vobec to nebolelo a som velmi spokojna.

hiddenobject
23. feb 2021

@kozova87 prosim vas a farba implantatov vam sadla ? Po case nevidno rozdiel vo farebnosti medzi vasimi vlastnymi zubami a implantatmi? Dakujem🙂