ahojte zienky obraciam sa uz sem na vas lebo uz naozaj neviem kde ziskat nejaku radu. pred pol rokom mi doktorka diagnostikovala PCO, uzivala som duphaston na upravu cyklu.moja otazka sa vsak netyka otehotnenia lebo to momentalne neriesime.ale skor vahy. cely zivot som mala pri svojej vyske 164 52-55 kg,bola som velmi chuda, pred 3 rokmi som vsak zacala postupne pomalicky priberat, nie umyselne ani neviem ako a v priebehu tych 3 rokov som pribrala som na vahu 65 kg ktoru mam momentalne nieosm s nou vobec spokojna, skusala som uz kadeco nijako neviem schudnut, nechapala som preco az kym mi doktorka povedala ze mam PCO a viac som si o tom nastudovala zistila som ze pri tomto ochoreni trpia zeny nadmernou hmotnostou hlavne pneumatika v oblasti pupku co je presne moj pripad, a aj ked skusaju rozne diety a cvicenie nepomaha to schudnut.ja som nabrala do brucha, ruky, chrbat a nech robim co robim neviem ´to dat dole.mrzi ma aj ze okolie si ma dobera ze ci som tehotna ked tak naberam alebo ze vidno ze sa mam dobre a som dobre zivena lezie mi to na nervy, pritom niesom tucna, len v porovnani s tym ako som vyzerala som vacsia 🙂 stravujem sa zdravo, meega vela zeleniny ovocia,kazdy dne pijem zdrave smoothie, cukor ani moc nejedavam ani pecivo len obcas, kokosovy olej namiesto inych tukov, avokado, oriesky, cvicim tak ze zabeham si raz niekedy 2krat do tyzdna, 1-2krat pilates alebo joga a veela prechadzok.skoro kazdy den aj hodinove.je sice pravda ze si neviem odopriat jest neskoro vecer co je mozno aj velky kamen urazu, aj ked casto mlsavam zas len zdrave veci... ale aj tak na to ako zdravo a aktivne zijem neviem schudnut :( som z toho zufala chcela by som dat dole aspon 6 kg.baby prosim vas o akekolvek rady a skusensoti ak ste mali alebo mate podobny problem budem vam straaasne vdacna 🙂
@sany944 ahoj prepac z eodpisuej az teraz mame teraz kpec roboty okolo domu. chcem sa spytat ze ako ´to s tebou vyzera?ci sa nieco podarilo?ja som dokonca uplne vyradila maso jem len ryby a sem tam hydinu ale uplne malicko smoothie kazdy den veeela zeleniky ale vaha sa voooobe nepohla :D aj cvicievam, cca tak 4x do tyzdna aspon hodku.je to brutal co ja som tiez mavala tak najviac 55 kg teraz mam pocit ze kazdy mesiac naberiem tak pol kg najviac ma fakt vytacaju reci tych ludi ked sa ma uz minule kamarat jeden spytal ci som tehotna...akoz emy tiez skusame babo takze keby priberiem a zistim ze som tehotna tak mi to zas vooooobec nevadu kludn enech naberiem aj 30 len nech mam babatko 🙂 al evel anazorov je takych ze ked chce zen a sPCO otehotniet musi schudnut tak to maserie.a t yberies inofolic ci clostylbegid uz?mne clostyl 3x nezabral aj s pregnylom tak teraz ma len inofolic som zvedava ci to zaberie, ddrzim palceky aj tebe 🙂
Pane Bože riešit tu vahu 65 kil a 51 :D smiešne pritom ste štihle...nemam slov akože čo tučnejšie ženy čo maju 85 kil a viac?
@maminka1986 prepac no pre teba je to mozno smiesne,pre mna nie, ked som bola cely zivot zvyknuta ze mam 52-55 kg je 10 kg nahor je podla mna dost vela,a hlavne ked som taka malicka ako som. a ako som pisala okolie to hlavne vidi a akomentuje ci som tehtona v ktororm som mesiaci ze vidno ze rada papam atd...nevrvim samozreme zeny co maju 80 kg a viac to je urcite horsie to nepopieram to je uz nadvaha ja nadvahu nemam, ale nam ide o to ako sa clovek citi a ked sa s tolkymi kilami proste necitim dobre tak sa necitim, a skor mi islo o to ze ma stve ze aj ked sa zdravo stravujem a pravidelne cvicim nic nepomaha.povedala som ak pri tehu priberiem aj 30 kil to mi absolutne nevadi ale vadi ze tehu niesom zijem aktivne a zdravo a naberam.
@budemmaminka Ahoj ja mam tiez PCO a posledne 3 mesiace som zacala priberat pri vyske 161cm som mala 48 kil, zrazu je uz 54, a je to na mne dost poznat, tiez mi narastla pneumatika na pupku, tu som mala vzdy ako prvu aj ked som mala tehlicky na bruchu vzdy to pod pupkom nebolo take ako som si zelala. Tiez sa snazim jest zdravo a sportovat tak uvidime ci sa podari schudnut, ja sa ale aj snazim o babo, takze zas az tak hrozne to neberiem, ale ak priberiem este co i len o kilo uz ma to bude fakt dost trapit, lebo za cely zivot som nikdy nevazila viac ako 54 kil a este v juni som mala paradnu postavicku a zrazu toto. Podla mna nam nezostava nic ine len brutalne cvicit a makat makat, proste ked minies viac energie ako prijmes musi to ist dole aj ked nam to asi nepojde tak lahko. Drzim palceky aby sa ti podarilo schudnut!!