Dobrý deň,
Z čoho môžem mať občasné zatekanie hlienov dozadu z nosohltana do hrdla? Už pár rokov to mám sem tam nejaké uečité obdobie, no teraz častejšie odkedy som mala covid - mam pocit že sa mi tým prejavuje oslabenosť organizmu. Na jar sa mi objavila alergia na peľ praveepodobne.
Teraz mi zase asi od piatku zatekajú hlieny do nosohltana a v noci sa mi upchá nos, ráno už roky som zahlienená a vhlko kašlem kým sa moje pluca nezbavia hlienov. Čo s tým? 😕 nemôžem mať niečo s nosnými mandlami alebo prepážkou? Chcem sa popytať na krčné.
@luccija neberiem už nemám..občas kortikoidný sprej..no ja tiež som vkuse medzi chorými som zdravotník
Dobrý večer ...ja som toto riešila minulý rok...vkuse som kašlala ani atb nepomohli a keď som sa dostala na krčné tak mi povedala ze všetko je v poriadku a že to môže byť reflux...vyšla som z ordinácie...a neveriac krútila hlavou že či jej šibe že ja nemám žiadnu kyselinu ani ma nepáli záha a jedlo sa mi späť nevracia....že je to somarina a po ďalšom mesiaci neutíchajúceho kašla a hlienov som nakoniec šla na gastro a veru bol to reflux...teda aj je...dodnes sa s tým trápim 😶držím vám palce aby to nebol aj váš prípad...možno to bude alergia len...ale každopádne choďte na krčné...najprv lebo ja som pobehala pľúcne kde som absolvovala zbytocne 2 x rtg pluc...a potom ešte aj krčná ma poslala na rtg dutín...zbytočné 3 rtg..a nakoniec som skončila na gastre...a tam sa veru potvrdilo to že všetky potiaže spôsoboval reflux a po necelom roku ho začínam cítiť "v plnej paráde 😔
Tak chod na ORL moze to byt len nejaka bakteria, ale skor si myslim, ze neliecena alergia
Ja to mam kvoli HIT.
Ako píše @siska53, manžel aj ja to máme kvôli histamínovej intolerancii... odporúčam ti zájsť na krvné testy, nám ich robili na alergológii. Zistia ti okrem toho aj iné potravinové alergie/intolerancie. Mne napr HIIT vyšla hraničná, no ak by som večer pred tým zjedla "histamínovejšie" jedlo, dajú mi štempel aj na to.
Ak by si chcela SOS tip, pomáha veľmi veľmi studená voda, takmer až ľadová, dá sa to potom tek lepšie "zhltnúť" aj keď je to hnusné. Obmedzenie histamínu mi pomáha najviac.
@cukrikovavila môžem sa opýtať, ja mám už možno aj viac ako dva roky, zahlienenie v oblasti priedušiek prevažne. A celkovo take zahlienenie. Riešila som už kadečo, aj pľúcne a pod. Všade boli výsledky v poriadku. Ale mám hraničnú histamínovú intoleranciu. Máte skusenost, že aj toto môže byt prejavom? Ja mám akoby chronické zahlienie a niekedy až s prejavmi astmy, ale ta sa tiež nepotvrdila.
A beries lieky na alergiu?
Mne na ORL spravili rtg dutin a mam chronicky zapal, zlateho stafylokoka ...brala som ATB, ale ja som robila s detmi a mala vsetky bakterie od nich.