Chronický zápal maternice?

aschkimka
9. feb 2017

Ahojte, isla som v decembri na prehliadku ku gyn a zo steru mi prišli výsledky že HSIL a Hpv. Doktorka ma vylakala,že mám predrakovinove štádium medzi Cin2 a Cin3. Nikdy som nemala výtoky,ani iné problémy. Menzes mám pravidelný. Chcela má hneď poslať na konizaciu,ale predtým sa dala urobiť biopsia.

Bola som teda v nemocnici a vystikli mi dosť "Mäsa". Nebolelo to,len to bolo veľmi nepríjemné. Výsledky mi ale prišli,že chronický zápal.

Zostala som ako obarena. Lekár z nemonice povedal,že biopsia je dôležitejšia ako ster. Tak som išla ku svojej gyn a ta mi dala macmiror complex a cicatridinu. Ale že keď to doberiem, pojdem na onkoster. Strasne sa bojim,lebo ona je taká radikálna. Strasne tu biopsiu ofrflala,ze také zlepšenie nezaziva.

Nie je vôbec pozitívna,nechcem podstupovať konizaciu, keď som ešte nerodila.
Čo mám robiť?
A
Chcem sa spýtať a čo partner? Ako sa má on preliecit?

Ďakujem za prečítanie až sem.

stnka2311
9. feb 2017

Snad ti tu poradia lepsie ako ja, lebo nemam velmi skusenost, chcem ti len povedat, ze poznam pripady, kedy cytologia bola horsia (predrakovinova) a znizil sa interval kontroly z 1roku na kazde 3 mesiace a nstalo zlepsenie a uz sa nejednalo o predrakovinovy stav. HPV ma v sebe skoror kazdy, ale je vela druhov a niektore maju predispoziciu sposobit rakovinu. Tak ci tak, telo dokaze bjovat aj s tymto druhom, takze je uplne realne, ze to telo dokaze potlacit...Ak ti z biopsie vysiel zapal, tak to zapal aj je. Biopsia je naozaj jedno z najkvalitnejsich vysetreni. A prave zapal aj realne moze sposobit znehodnotenie vysledkov cytologie. Vtedy sa cytologia ani nema robit. Ale kedze ty si nemala priznaky tak ani lekarka asi nevidela pricinu, preco ti ster nezobrat.... Za dalsie, neviem vela o konizacii, ale nebala by som sa toho. Je to vlasne preventivne opatrenie pred rakovinou a nemalo by to mat vplyv na moznost tehotenstva i ked nejake komplikace asi mozu vzniknut vzdy, no myslim, ze sa to robi prave preto, aby ti ostala moznost mat dietatko...Lebo ak by sa tvoj stav nelepsil, museli by ti vybrat maternicu a pod. a konizacia ma prave tomuto zabranit. To, ze si z celeho sokovana, ti verim. KOpu zien ma tazkosti cely zivot a cytologiu maju ok. ty pises, ze si tazkosti nemala a bum, vraj chronicky zapal. To je biologia zial :/ Na tvojom mieste by som sa snazila upokoit, lebo v medicine a celkovov v zivote sa da celkom slusne uplatnit pravdepodobnost. A je pravdepodobnejsie, ze sa jedna naozaj o zapal, ktory sa prelieci a ze aj cytologia sa zlepsi respektive, ona ani nemusi byt zla, ale zapalom zkreslena. Z tej tvojeje lekarky nemam dobry pocit. Zmenila by som ju a zisala tak aj iny pohlad. Vyborny onkogynekolog je MUDr. Slezak ak si zo zapadneho slovenska.....A manzel sa nemusi liecit, ak nema tazksti.

maria123
9. feb 2017

mne konizaciu nedavno robili,ale ja som uz v menopauze,cyto predtym bolo dobre,ale lekarovi sa nepacilo cosi co tam nemalo byt,tak ma na nu poslal...okrem ineho mi vyberali aj polypy,ktore predtym usg nezobrazil a nejaku cystu,nemala som nijake priznaky,ani krvacanie ani vytok,ale bol to pre mna riadny sok,za par dni urobit predoperacnea nasledne ta operacia,brali po nej na biopsiu material,vysledok bez dysplazie...chronicky zapal,ale teda ti poviem,mozno pre niekoho to bolo lahke,ale ja som mala kombinovany vykon a este dva tyzdne nie som poriadne spamatana,hoci uz nekrvacam,ak mas moznost zdiskutovat to aj s inym lekarom,nie hned konizacia

aschkimka
autor
9. feb 2017

Moja gynekologicka ma dnes "zrusila", povedala, ze to sa velmi malokrat stava, ze z predrakovinoveho stavu vyjde chronicky zapal. ze ten gynekolog,co robil biopsiu, netrafil dobre miesta. Keby ste videli, kolko mi toho tkaniva vystikol,az som sa zdesila.

Velmi ma zarazilo, ako toho lekara dehonestovala, ze on si zle vykonal svoju pracu.

Rozmyslam,ze sa pojdem informovat ku inemu gynekologovi, cisto len konzultaciu. Len nemam ziadne papiere, gynekologicka mi ich neda. Myslite,ze bude stacit len to,co mu poviem?

Ale isto zacnem brat antibiotika, pojdem na ster a verim,ze to je zapal,alebo ze sa to nakoniec aj zlepsi. A tak ci tak potom zmenim lekara...

Dakujem zatial za odpovede, velmi si to vazim

evitka83
9. feb 2017

@aschkimka cin 2 ma skoro kazda druha zena.. tolko na upokojenie 🙂

aschkimka
autor
10. feb 2017

Mne doktorka povedala,ze cin2 je už na operáciu,ze to je predrakovinovr stav. Neviem čo so mám už o tom mysliet.

Ale aj na nete čo som čítala,tak Mac cin1 sa len sleduje

stnka2311
10. feb 2017

@aschkimka neviem ci ja mam oznacenie cin alebo kategoriu dva mama urcite, to mi povedali pri poslednej cyto, ze mama 2 a ze vsetko v poriadku. Podla mojich info, zena napr. po porode uz ani 1tku nemoze mat resp je to zriedkave ,,,,vacsina zien ma naozaj 2 ...ale neviem co znamena to cin........K tomu, ze dehonestovala druheho lekara len tolko, ze je to naozaj divne, lebo ak ma pochybnosti o tom, ze biopsia nebola vykonana dobre ( ano, moze zobrat vzoru rovno z miesta,kde nevie preukazat zmeny a pod.) ma sa biopsia opakovat. Mozno je to naozaj tak, ze ak je tkanivo zmene v dosledku prerakovinovych zmien tak okolo je aj zapal, toto ja uz neviem...ale urcite sa mi postup lekarky nezdal spravny. Mysli si, ze biopsia je zle vykonana a da ti ajtak antibiotika? Urcite konzultuj aj inde ale bez vysledkov z vysetreni to nepojde zial. No mas na ne narok, neber na nu ohlad, pyaj si ich ide tu o tvoje zdravie a na nu s amozes vykaslat.......Pripadne si zaplat este dalsiu cytologiu. Viem, ze sa robi uz ajnejaka moderna, kde jeminimalne pochybenie, je velmi presna a prave zapaly ci zly odber ju nedokazu zkreslit leboje na inom principe, skuus vygooglit...plati su ju zena sama, lebo poistovna nepreplaca, stoji to 20 e. Skus aj ju poziadat o nu alebo najdi ambulanciu de to robia....Nenechaj s aodbit, aj lekarje len clovek a moze sa mylit,ale zdravie je tvoje. Musis byt ztotoznena s tym, ako tavysetruju a pod.

aschkimka
autor
10. feb 2017

Ja neviem aký je rozdiel medzi pap 1-3 a cin 1-3. Ale mesiac budem brať antibiotiká a v apríli idem na onkoster a ak by aj tak chcela hneď spraviť konizaciu,tak pojdem isto na konzultáciu inde. Lebo po kramoch ktoré teraz mám, nasadim tie antibiotiká, a to sú čipky tak neviem či mi vtedy môžu urobiť nejaký ster?

srdeenko19
10. feb 2017

@aschkimka No ja mám 2 ku ster cytologiu už niekoľko rokov. Je to úplne v poriadku. Potom čo viem od lekára, býva 3 ka ktorá sa ešte rozdeľuje na A a B. Pár rokov dozadu som mala práve tu 3 A. Vtedy si ma lekár zavolal na konzultaciu a povedal, ze keby to bolo 3 B, ze tam už sú zaznamenane rakov. Bunky. Plus mi vyšlo hpv. V žiadnom prípade hneď neodporucal konizaciu, keďže som ešte nebola tehotná, ani narodila. Hovoril, ze väčšinou telo zabojuje a vysporiada sa s tym samo. O 3 mesiace som šla opäť na kontrolu. Robil mi tu novú cytologiu liquid basic a všetko vyšlo v poriadku. Odvtedy žiadny problem, mám už aj babatko. Klop klop klop. Toť moja skusenost. Ja by som na tvojom mieste zmenila lekárku 🙂

aschkimka
autor
10. feb 2017

Ja som si az teraz vsimla,ze názov mojej diskusie je zly,teda neúplný. Má tam byť chronicky zápal krčka maternice 🙂