Chronický únavový syndróm

4. dec 2023

Ahojte. Potrebovala by som poradit, verim, ze sa dockam nejakej dobrej rady. Som dlhodobo unavena. Naozaj uz niekolko rokov v kuse. Najskor som to pripisovala praci, potom tehotenstvu, potom obdobiu po porode...lenze to nie je klasicla unava,ze ked sa konecne vyspim, je mi fajn. Ja sa rano budim ako zbita. Na obed ked si lahnem s dietatom, vstanem ako keby som prisla z nocnej. Absolutne nenachadzam ani trochu osviezenia po spanku. Medzicasom mi zistili znizenu funkciu stitnej zlazy aj vysoke antiTpo. Lenze predtym som toto vsetko mala v poroadlu a tiez som bola unavena. Pred cca 15 rokmi som prekonala mononukleozu a dodnes pri akejkolvek chorobe mam EBV hodnoty take,akoby som prave mala mononukleozu. Lekar to uzavrel s tym, ze mam chronicky unavovy syndrom ako pozostatok mono. A ze co by ludia s rakovinou dali za to, aby boli len unaveni. Ja viem,neumieram,ale neskutocne mi to znizuje kvalitu zivota. Som unavena,bez energie, nevladzem niekedy ani bezne cinnosti. Niekedy ma az palia oci od unavy, mam tik na viecku, niekedy sa trasiem... proste fakt som vycerpana. Nepomaha kava,zeleny caj, energy sticks z dr.max. ja uz neviem, co skusit. Stravu mam vyvazenu, fungujem na kalorickych tabulkach, takze mam celkom prehlad. Skusala som aj cvicit, napriek tej unave som sa par tyzdov prekonavala a cvicila,ale ziadna zmena...mna to uz ale naozaj nebavi... neviete poradit, kde by mi pomohli? Ved predsa musi existovat nejake riesenie. Alebo nie?...

lucka_ke
4. dec 2023

anémiu nemáš? krv je OK?

anjelicek26
4. dec 2023

Mimo vsetkeho, co ti baby napisu, kup si kvalitnejsi vankus a madrac...

autor
4. dec 2023

@lucka_ke zelezo mam ok, mam menej Dvit., ale uz nie tak malo ako kedysi, uz som len mierne pod normou a unava neprechadza
@anjelicek26 vankus nemozem ziaden kvoli krcnej a madrac mam kvalitny

madeincssr
4. dec 2023

Aerobné aktivity vonku na čerstvom vzduchu? ☀️

zobaka
4. dec 2023

ja mam chronicky unavovy syndrom, s cvicenim vydrz, par krat budes k.o, ale potom nabehnes, mne to velmi pomohlo, ale je dolezite aj zmenit mindser, len ty sama najst, odkial a preco ti unika zivotna energia