Dobrý deň.
Absolvoval som všetky vyšetrenia na suchý kašeľ. Nič nezistili. Ba nakoniec mi povedali že to mám chronický kašeľ. A mám sa naučiť sním žiť. Tak 11 rokov chodím po vyšetreniach, vyliečiť ma nedokázali a teraz to mám chronické. Neužívam žiadne lieky akurát čo mi manželka pripravuje dajaké babské sirupy ale ani tie mi nepomáhajú. Mojím kašľom ruším okolie i doma. Poraďte čo teraz. Ďakujem. Jozef.
tazko radit ked nevieme akych lekarov a vysetrenia mas za sebou
@kacena4 Pozdravujem, za sebou mám tieto vyšetrenia: Pľúcne, Nosno ušno krčné ORL Bol som na gastre nič nezistil na endokrinologii všetko v poriadku, na alergií som bol až na dvoch, jedna v Bytči a druhé v Ilave všetky výsledky sú dobré. Oni nevedia z čoho kašlem.
@oblecenie99 Ďakujem za odpoveď. Akú diétu držala Vaša mama a čo vylúčila.
ja mam podobne, mam reflux a astmu toto ti bolo vysetrovane? popr. plucne chlamidie
@motorkatri kuk google ale to by mal riesit pluciar popr. obvodak
Patraj dalej, pytala by som sa co este sa da vysetrit, skusila by som aj ludoveho liecitela, niekto mozno nieco najde, zvlast ak to prekaza tebe aj rodine a nic nepomaha, musi existovat pricina, chronicky kasel to moze tiez byt, rozhodne by som vsak patrala dalej ako to bud vyliecit alebo zmiernit, odbit sa nedaj, drzim palce, ja mam za sebou bohatu seriu zapalov mocovych ciest s podobnym scenarom a zaverom, ale nasla som a mam pokoj
@kacena4 Aj to mi robili našiel som testy chlamidie negativne
@danieli Ste ako moja žena ona to stále nevzdáva a však ona ma stále posiela na vyšetrenie, ale aj ona je sklamaná , lebo lekári to vzdali. Ja nepoznám liečiteľov poraďte mi prosím
@motorkatri odkial ide to nutkanie, z hrdla, z priedusiek? Citis skrabanie? Moj muz ma nieco podobne, hlavne teda asi prve 2 h. po zobudeni, potom uz malo. Suchy kasel, ale kratky, len take zakaslanie. Tiez pochodil vsetky mozne vysetrenia a nic mu nenasli. Vraj to moze byt psychologicke. Mne to lezie tak strasne na nervy, ze mam chut ho zahlusit, vzdy ho upozornim, nech prestane, ale asi za to nemoze, vraj to moze byt zo stresu, a naozaj ho ma dost v poslednej dobe
@motorkatri mozno si v minulosti prekonal tahsi zapal pluc, alebo priedusiek a nedoliecil sa dobre, alebo to moze byt reakcia na stres, pripadne post covidovy syndrom alebo omicron. Moze to byt aj alergia na nieco alebo astma, ci nabeh na astmu a xy dalsich veci. Aj ked to je chronicke, moze to same po case odist.
@motorkatri je to suchy kasel, ale ked sa snazis nekaslat, citis zahlienovanie akoby ti piskalo na hrudi? Ak ano, liecit liekmi na zahlienovanie. Ak je to len suchy kasel, skus to ovladat, pripadne vyskusaj jogu, alebo klasicke meditacne cvicenia na uvolnenie a nesustredenia na kasel. Cim viac kasles, tym viac si hrdlo drazdis, tak to skus zmiernitm
@tenerifka Ste ako moja manželka, tiež jej to vadí, však robím čo mi káže, ale ako mám zastaviť kašeľ, keď ma to dráždi kdesi v hrdle. Tiež niekedy len pokašliavam, ale niekedy ma to tak chytí ten kašeľ, že na konci ma až skoro napne. A čo stým? A lekári to vedia a nič! Nevedia si rady.
@motorkatri existuje aj chronicky suchy kasel, neliecitelny. bez priciny. cize ak si absolvoval vysetrenia, netreba sa stresovat.
@motorkatri u mojho muza sa striedaju lepsie a horsie obdobia, zijem s nim 23 rokov a ked fajcil, bolo to podobne, ale nefajci uz cca 12 rokov, a ten kasel tam je, viac v zime, alebo po nejakom prechladnuti, a aj v stresovom obdobi.
Tak asi sa nic neda robit, a zmierit sa s tym, ja uz som vycerpala vsetky mozne napady, ako mu pomoct (a sebe), ked pride rano dole rañajkovat, tak prasim hore porobit si veci, aby som ho nemusela pocuvat, hrozne, viem.....
@motorkatri hladajte skusajte a studujte ine neviem poradit, sama som sa pytala ludi s podobnymi problemami, obehla som viacero lekarov z jedneho odboru, konzultovala som s kazdym co by poradil, zaradom skusala vsetky dobre rady, aj tradicne babske recepty, vsetky lieky co poradili, ale boli to hadam aj 3 roky kym som nasla to prave pre mna, za mna kazdy lekar ma nejake skusenosti a iny moze mat ine a v jednom bode to konecne do sdba zacne zapadat, studovala som priciny vzniku, citala pytala sa…
Dobry den je tu aj niekto taky kto kaslal vylucne v noci respektive ked si lahne zaha ma nepali ani nic skor ako si lahnem ma akoby zastekli v hrdle a chytim kratky zachvat sucheho kasla ma niekto nieco podobne ?
Asi veľmi neporadím, keď už vyšetrenia máš za sebou.. Alergie? Nemyslím prach a pod., ale kľudne napr. alergia na mliečnu bielkovinu? My sme ju u syna odhalili práve cez ten kašeľ, nešlo nám do hlavy, že ak "ochorel", nikdy nemal teploty, CRP ok, ale kašľa sme sa nevedeli zbaviť dlho, nič nepomáhalo. Ináč bol zdravý, čulý, ale najmä v noci sa išiel zadusiť. Pomohlo, až keď sme úplne striktne vysadili mliečnu bielkovinu - samozrejme to už bolo po krvných testoch.
Moja mama sa takto dlho trápila, tiež najmä v ľahu, až jeden lekár z ORL prišiel s teóriou, či jej to nerobí kyselina od žalúdka.. nasadila diétu, upravila stravu a teraz už nemá dlho žiadny problém.