Chronický Epstein-Barrovej vírus (EBV)

7. okt 2024

Ahojte , je tu niekto komu zistili tento virus? Ake ste mali príznaky? Aký lekár vám ho zistil ? Je viac nato odberov ? Alebo čisto len ebv ?

lenocka8894
7. okt 2024

Ja som prekonala EBV konkretne infecnu mononukleozu a prejavovalo sa to hnisavou anginou, horuckami a vysokymi pecenovymi hodnotami...ale tam mozu byt priznaky aj ine..a preco chronicka?

nops
7. okt 2024

Neexist chronicky vírus.Ebv a vlastne všetky herpeticke vírusy stručne:zostávajú už navždy uzamknuté v nervových vlaknach.Takze ak príde stres,oslabená imunita,nejaké ochorenie,aktivujú sa a vyraší to na povrch ako herpes,herpes zoster,zápaly nervov,napr.trojklanny nerv,opuch oka,neuralgia v podstate kdekoľvek na tele.Preto asi to myslíš akože chronický - je v tebe už navždy.Odber-vysetrenie stačí jedno,to ktoré ti už na 100% robili,tzn.zisťujú sa protilátky,IgG,IgM,IgE a lekár podľa hodnôt určí,či je vírus práve aktívny alebo prekonaný.Ty ho máš prekonaný.

slavicek8
7. okt 2024

EBV je tzv. latentný vírus.. keď ho máme, už ho z organizmu neodstránime. Možno to pani myslela tým”chronickým”. 🙂
@lenocka8894

A k otázke existuje špecifický test na protilátky, ktorý pacient môže podstupit aj ako samoplatca, v niektorom z labakov. Príznaky variujú, v závislosti od imunity nakazeného, vírusovej nálože, comorbidít, atď. atď.
Držím palce a skoré uzdravenie 🙂

tanyan
7. okt 2024

Ja som mala v detstve mononukleózu, ale to si už nepamätám. Pamätám si ale, že moja obvodná lekárka si opakovane myslela, že mám mononukleózu, keď som mala streptokoka a aj keď som bola predávkovaná vitamínom B (chcela som poraziť herpes, ale vyhrával a ja som to prehnala s B-komplexom). Na infekčnom nechápali, že prečo ma tam obvodná poslala, keď podľa výsledkov z krvi nie je vírus aktuálne aktívny...

falbala132
7. okt 2024

Ano, chronicky EBV existuje. To je taky, ze je stale v tej aktivnej faze. Ale je to skor vynimocny stav. Ja som raz mala reaktivaciu. 25 rokov po prvotnej nakaze. Ale dostala som sa aj z toho.

autor
7. okt 2024

@falbala132 ahoj ako sa ti prejavila reaktivacia ?

falbala132
7. okt 2024

Celkova brutalna unava, bolest tela a hlavne klbov.

autor
7. okt 2024

@falbala132 tieto stavy mám momentálne , čím si to vyliečila prosím ťa ? Brala si aj nejaké antivirotiká , antibiotiká?

falbala132
7. okt 2024

Posielali ma na infuzie s vitaminom C ale netolerujem vysoke davky, hrozne ma z toho pali mechur, tak som nebola. Brala som len Reishi, L-lysin a vysoku davku D, plus bezne vitaminy. skor teda len prirodna liecba a cas.

autor
7. okt 2024

@falbala132 ďakujem

helenky11
25. okt 2024

Mne ho zistili resp.prejavil sa mi zvysenou teplotou, nespavostou a depresiou. Stale mam pozitivne vysledky na EBV virus a uz su to 3 mesiace, zistila mi ho obvodna a teraz ma poslala na imunologiu. Uz som absolvobala neurologiu, psychiatrou a sono
Tebe sa ako prejavuje?

autor
25. okt 2024

@helenky11 pozitivne mas Igm? Mne sa hlavne prejavuje nespavostou

helenky11
28. okt 2024

Ja mam pozitivne IgG dlhodobo. IgM v norme. A zvysene IgM Ti prisla vseobecna alebo imuno? Co Ti na to povedala?

endzi83
28. okt 2024

V knihe Medicínske médium sa dočítate viac ako vám lekári vedia povedať. Sú 4 štádia.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. okt 2024

@helenky11 aj ja mám Igg pozitívne dlhodobo a testy som si robila ako samoplatca , nie lekár
Uz si bola na imunologii? A na neurologii ti co povedali k tomu ?

helenky11
28. okt 2024

Neurolog nic, lebo ten skor riesil depresiu.
Vtedy som este nemala tie opakovane testy na EBV, takze to nevyzeralo, ze to bude nieco dlhodobe. To az teraz,ked mi ich vseobecna spravila opakovane po 2-3 mes a stale pozitívne, tak ma poslala na imuno.
My este popri tom chceme dieta, tak imuno mi povedala,ze mi nejde robit sirsie testy a liecbu, lebo to je nezlucitelne,ked chceme teraz dieta

helenky11
28. okt 2024

@endzi83 lekar vlastne cloveka "odbije" tym, ze EBV ma vela ludi, len o tom nevie,ze to je ako herpes,raz ked ho mas,uz sa ho nezbavis a spi v tele a prejavi sa pri psychickej a lebo fyzickej zatazi/oslabeni

autor
28. okt 2024

@helenky11 veď práve preto ani nemám chuť to riešiť s lekármi , nemajú záujem to riešiť a všetko prikladajú psychike

autor
28. okt 2024

@helenky11 takže imuno by ti inak dala na pozitívne igg liečbu ?