Chrípka/prechladnutie trvajúce niekoľko týždňov

modramacicka
3. sep 2024

Ahojte,

trapi niekoho z vas momentalne chripka/prechladnutie, ktore trva niekolko tyzdnov? Ja som nikdy takto dlho chora nezvykla byt a teraz je to uz stvrty tyzden a moje priznaky sa rozne menili. Covid som nemala/nemam, asi to nie je ani chripka, lebo horucky tiez nemam. Od tretieho tyzdna mam nadchu a stale dost kaslem, ale uz menej ako na zaciatku. Bola som aj u lekara 2x, raz som mu pisala mail a odporucil mi Ditustat na suchy kasel a druhy x mi dal Korylan a kupila som si este aj kalciovy sirup. (Nemam ziadny zapal, tak mi nedal antibiotika.) V noci sa uz nastastie nedusim aj ked stale spim v polosede, ale stale ma boli hlava a aj sa citim "choro". :D A toto hrozne teplo tomu nepomaha.. Zevraj je teraz take obdobie a ze mozem kaslat aj sest tyzdnov, ste na tom niekto podobne? Je nieco, co vam najviac pomohlo? Ja som vyskusala uz vsetko mozne, ale nic co mi predtym zvyklo zabrat nefunguje - zazvor, med, citron, cesnak, kvapky na kasel, sirup na kasel, mullerove pastilky, bylinkove caje, naparovanie, vitaminy...

adrika25
3. sep 2024

smer lekár a urobiť krvné testy na pľúcne mykoplazmy a chlamýdie

simsalabim
3. sep 2024

@modramacicka a alergia by to nemohla byt? palina, ambrozia teraz kvitnu a su to silne alergeny, citim ich aj napriek kombu roznych liekov.

modramacicka
autor
3. sep 2024

@simsalabim nie, alergie ziadne nemam

modramacicka
autor
3. sep 2024

@adrika25 z CRP sa to neda zistit? iba to mi robili

simsalabim
3. sep 2024

@modramacicka ak si ich nemala v minulosti, nemusi to plati aj dnes. Ak ti nezistia ine ochorenie, je to jedna z moznosti, na ktoru treba myslit. Len tolko.

modramacicka
autor
3. sep 2024

@simsalabim ano dakujem, pred 2 mesiacmi som mala akurat robene testy u alergo a nic mi tam nevyslo

simsalabim
3. sep 2024

@modramacicka OK, tak mozno to aergia nebdue... len ma prekvapuje, ze pred 2 mesiacmi... lebo alergo testy sa nemaju robit cez pelovu sezonu.

lukbe
3. sep 2024

@modramacicka v zime sa mi to tiež ťahalo asi mesiac. Od nádchy cez bolesť hrdla až po ucho.CRP vzdy 5. Robili mi ho 2x, napokon mi dali ATB, jedno balenie. Alergologicka povedala, ze mi mali dat až dve balenia. Takže tak.

adrika25
3. sep 2024
ericosmetic
4. sep 2024

nebude len organizmus unaveny? A oslabena imunita?