Chrípka na dovolenke

20. aug 2023

Ahojte zienky, idem sa postazovat trosku, sme na dovolenke pri mori, 4ty den a uz dva dni som chora 😪😪😪 clovek setri na dovolenku a bum, boli ma neskutočne hlava, hrdlo uz je ok, nadchu mám a bolest svalov... mali ste to niektora? Prejde to rychlo ci mam ratat az do konca dovolenky? Ďakujem 😮‍💨

majlo1234
20. aug 2023

Vitaj v klube, tiez som chora od kedy sme dosli😄 k tomu dcera chytila siedmu chorobu, amen tma. Dnes ideme domov o tri dni skor. Chvalabohu sme len v chorvatsku, ze mozme proste vypadnut, pretoze taketo dovolenky su ozaj o hovne.
Rataj par dni urcite, dezim palce! Vzdy je horsie byt chora mimo pohodlia domova

autor
20. aug 2023

@majlo1234 my sme letecky, zial skorsi odchod nieje mozny, snad mi to prejde lebo toto je sen 😪😪😪

lucylaw
20. aug 2023

Nechcem strašiť,ale mohla si chytiť v lietadle aj Covid..Ja som priletela pred týždňom z Turecka,vo štvrtok dráždenie v krku,nádcha,bolesť svalov,únava a slabosť a bum,Covid..musela som ho chytiť v lietadle alebo na letisku..

tianna
20. aug 2023

@lucylaw ale veď to máš úplne jedno či covid alebo chrípka, jedno lepšie než druhé.. 🥴

autor
20. aug 2023

@lucylaw no myslim ze som to tiez chytila bud na letisku alebo v lietadle, teda moze byt...presne take priznaky mam, okrem únavy, ale teda bolest svalov mam 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

vler
20. aug 2023

@tianna aj tak je ale lepsie vediet co to je a ci to je covid

tenerifka
20. aug 2023

@lucylaw a co ako ked chytla covid? Ja som mala covid v aprili 2022 a v decembri 2019. chripku naposledy v aprili 2003., a veru na tie covidy som uz davno zabudla, ale na tu chripku H1N1 (prasacia, vraj nova v 2009-figu borovu) nezabudnem nikdy, skoro som zomrela, a to som tuhy koreñ.
Autorka-ako prislo, tak odide

lucylaw
20. aug 2023

@tenerifka No nič ako,podľa mňa nie je od veci vedieť,či má človek bežnú chrípku alebo Covid,ktorý predsa len môže mať aj iný priebeh ako bežná chrípka,môj syn ho mal dvakrát a vždy iný priebeh..Ale jasné,chápem,že pre niektorých ľudí už Covid neexistuje..Neviem načo bol dobrý tvoj útočný komentár,len som upozornila,že môže ísť aj o Covid..

tenerifka
20. aug 2023

@lucylaw nie ze covid neexistuje,ale ma uplne light priebeh v porovnani s ozajstnou chripkou

katulienkax
20. aug 2023

@tenerifka zase strasia covidom😉 sak nech si vyhrieva nos na slniecku a oddychuje pod slnecnikom.

autor
20. aug 2023

Ďakujem zeny, covid ci chripka, len nech mi to prejde rychlo... 🙏

la_dolce_vita
20. aug 2023

Tiez som sa vratila chora pred tyzdnom z dovolenky pri mori a tyzden som sa davala dokopy, stale nie som uplne fit. Vlani crevne problemy, teraz viroza zrejme z klimy, hlava, hrdlo, usi, vyskocili mi opary, ale tie mam kazdy rok. Veru, pokazi to dovolenku, ja som mala problem pit tie studene napoje, lezala som v tieni, najhorsie prislo potom doma nastastie. Nech si coskoro fit!

oli18
20. aug 2023

Ja som bola v TR naposledy v 2019 a dala som si do lietadla rusko, vsetci na mna cumeli a v 2020 vypukol kovid a mali sme ho vsetci. Vzdy po dovolenke som bola chora z klimy. Ta sa asi roky necisti a filtre nemenia, lebo nie je cas. Takto byva chorych vela ludi. Od vtedy do lietadla len s ruskom.

jamimo
20. aug 2023

@oli18 presne tak, keď som to minule napísala do inej diskusie, že do lietadla nosím rúško už 10 rokov, tak som vyšla na posmech a hubovú polievku 😄 Nie, nie som panikár, ale odkedy nosím rúško do lietadla, vírusy, herpesy (fakt moja špecialita) plesne, pľúcne chlamýdie a mykoplazmy ma obchádzajú.... A je mi jedno, nech si každý myslí čo chce 😉 Moje telo, moje zdravie, moja imunita...

la_dolce_vita
20. aug 2023

Dobry napad s ruskom do lietadla, ale ta klima je vsade, v izbe sa da este vypnut, ale inde nie a tie zmeny teplot tiez nie su dobre.

oli18
20. aug 2023

@jamimo trocha trapne sa clovek citi, ale oplati sa.

jamimo
20. aug 2023

@oli18 tak toto mňa vôbec netrápi. Každý nech si myslí čo chce, fantázii sa medze nekladú a vesmír je nekonečný....
Nech sa páči, prudko odporúčam herpes v uchu, oku, prípadne pĺúcne chlamýdie, mykoplazmy a následnú hospitalizáciu so zápalom pľúc, dočasnú stratu sluchu, stratu hlasu na mesiac a kortikoidné inhalácie 1. mesiac ORL. Všetko šmakocinky z klimatizácií (v práci, lietadle = vírusy, baktérie, kvapôčkové infekcie) Ak niekto zažije, nech mi potom príde porozprávať 😄 Som zvedavá, či by v tomto prípade prežitého, oponent a výsmešok z diskusie kýval tupo hlavičkou nad rúškom. 🤷‍♀️

radka234098
21. aug 2023

No tak to poteší. Cez koronu, keď to začalo byť volnejšie sme takto mi na dovolenke schytali a bolo po celej dovolenke od vtedy sme začali brať Wobecare enzym a naozaj to podporilo našu imunitu a sme oveľa menej chorý aj sa lepšie cítime.

stanulienkat
21. aug 2023

Kup si kvapky na uvolnenie dutin, nieco na alergiu-stiahne ti opuch sliznic, a dan si Paralen-ulavi sa ti.