Chrípka doma

15. dec 2022

Ak má dcéra chrípku a už aj muž tam mám čakať ,že aj malý a ja dostanem že?mám Rusko aj dezinfikuje ale asi sa to nedá čo? Skúsenosti ,že člen nedostal sú také?

marca12
15. dec 2022

Zalezi od imunity. Ja niekedy dostanem a inokedy odolavam. Vacsinou jesennym chripkam dlhodobo odolavam a zlozi ma az vo februari.

isis234
15. dec 2022

Nie vždy dostane celá rodina chrípku. Ako píše vyššie, je to o imunite...Jedzte každý deň 1 strúčik cesnaku na chlebe- je to aj proti vírusom...Zarobte do medu- striedavo- med, cesnak, med, citron...... (do 7 dcl. pohára 3 citrony nakrájať aj so šupkou a 25 strúčikov cesnaku nakrájať.. (30 .. ale nemusí byť)... môžete obmeniť zázvor-2 cm, miesto cesnaku. V chladničke nebude cítiť cesnak, a ráno za lyžicu užiť- proti vírusom

nikha2809
15. dec 2022

Prvý raz sme teraz dostali chrípku všetci od syna.On od pondelka horúčkuje, už má aj zápal priedušiek a uši, dostal ATB, ja tiež už oddnes ATB, muž začal horuckovat včera, dcéra v noci.Neviem čo za pliagu to doniesol

hipuska
15. dec 2022

Ja tiež nikdy nemám no ale teraz nás zložilo celú rodinu. Ja si myslím, že to rusko u teba veľmi nemá zmysel. Lebo, ten vírus je všade, stačí že dieťa zakasle a máš ho vo "vlasoch" a lahko sa prenesie. To by museli mat resp. chorý. A infekcnost je vysoká a človek je aj dlho infekčný. A záleží od imunity, ako sa s tým telo popasuje

hipuska
15. dec 2022

@nikha2809 toto máme aj my. Nechápem to. Nikdy sme nechytili všetci. Ani covid keď sme mali, sme sa nenakazili. Ja presne nechápem, čo to za pliaga

nikha2809
15. dec 2022

@hipuska odkedy ste už chorí?Ja každým dňom dúfam že už bude dobre a nič 😔

hipuska
15. dec 2022

@isis234 ako to robíte? Aj cesnak krájate? Či ako to jete?

hipuska
15. dec 2022

@nikha2809 aj ja. Dnes 6 ty den a ešte su stále teploty, bolesť svalov, únava kašeľ. Možno trošku lepšie. Prvé 4 dní sa deti nedokázali postaviť z postele. Už tieto dva dni chodia po dome, tak malinké zlepšenie tam je

nikha2809
15. dec 2022

@hipuska och, skóre uzdravenie.Uz teda prestávam dúfať že sa do vianoc dáme dokopy, snáď aspoň bude už lepsie

autor
15. dec 2022

A ešte ma zaujíma liek dávate nad 38 či 38,5?

simsalabim
15. dec 2022

Naposledy, este par rokov pred koronou, som mala chripku iba ja. Nikto ju nedostal, ani manzel, hoci este v prvu noc spal vedla mna (potom sa odstahoval spat do pracovne).

lb1984
15. dec 2022

My akurát prekonavame. Dcérka 5 ročná zalahla s teplotami v sobotu poobede horúčku je doteraz. Od dnes berie atb, priateľ zalahol v utorok 39 horucky 2 dní, teraz už relatívne ok atb mal nasadené na začiatku. Ja som si drbla rusko na ústa. Do utorka s nou spal on od utorka ja, na noc rusko dávam dole ale v noci hold keď ma teploty rusko moc neriešim teda čakám kedy to zlomí mňa ale lepšie teraz ako 24 😉 mam oslabenú imunitu - normálne v testoch mi to vyšlo, jem každé ráno lyžicu medu, MUDr mi odporučila Covirin 2xdenne, isoprinosone 1 tbl ráno. Ten zatiaľ neberiem, covirin som začala ráno.