Chrípka a paralen v tehotenstve.

dominika767
4. mar 2020

Žienky prosím o radu cítim že na mna lezie chrípka myslite si, že je dobre keď som tehotná a dám si ráno a na večer pred spaním paralen ? Môže to uškodiť bábätku ? Ďakujem za každú radu ❤️

mimike91
4. mar 2020

Ahoj paralen si môžeš dať. Je tam paracetamol čo môžeš užívať aj počas tehotenstva, samozrejme s rozumom😊Skoré uzdravenie.

hermionia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
carimari
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
4. mar 2020

ludia velmi radi uzivaju paralen na nachladnutie, ci chripku. je to analgetikum, cize aj zmiernuje bolest. pri nachlanduti, ci infekciach nas obycajne moze nieco aj boliet, ale nema to nijak silny ucinik. no druhy a ovela silnejsi urcinok je proti teplote. len ze proti teplote sa maju lieky uzivat az nad 38,5°C. ide o to, ze ked si das Paralen skor, ako bude teplota, ako budes vediet, ze ti stupa, resp. ze ma tendenciu stupat? navyse teplota je reakcia imunitneho systemu, ktory sa takto snazi bojovat proti infekcii. preto ju nie je dobre zrazat skor ako vyskoci nad urcitu uroven. neviem teda ci hranica u tehuliek je ina, ale aj keby, tak urcite az pri teplote.

katulienkax
4. mar 2020

Tak ale nevie sa co je horšie ci teplota alebo paralen pri tehu. Niektorí tvrdia ze teplota bábätku škodí viac ako paralen tak si vyber. Pokial sak zadavatelka nemá viac ako 37.5 tak si to zrážať nemusí paralelnom ale by som pockala