mam nalez a moja lekarka ma hned iba podla rtg posle na rehab?
to naozaj staci len rtg?
ze vraj som mlada na chodenie po lekaroch a odbila ma.
pritom mne trpnu az prsty na nohach ze nemam narok na neurologa.
toto je normalny postup lekarky?
no zrejme stačí...aké vyšetrenie očakávaš od neurológa?obvykle je určitý postup a veľa lekárov ťa pošle k neurológovi až keď nepomôže rehabilitácia...termín k neurologovi môžeš dostať o mesiac či dva a pritom rehabilitáciou môžeš byť dovtedy ok...rehabilitácie nie sú len cvičene, aj aj elektroliečba, magnet, masáže....
@mogaa dala mi len cvicenie.
@januska12323 ved som sa cudovala ved mne trpnu prsty to asi nie je normalne
K neurologické môžeš ísť aj po svojej osi, nepotrebuješ výmenný lístok od obvodnej. Akurát, že pôjdeš na priamu platbu
Neviem z akého si mesta, ale tie vyšetrenia zas nestoja majland
kto? rehabilitačná lekárka? aký presný nález je podľa rtg? čo presne očakávaš od neurológa? lieky od bolesti? ty máš stanovenú diagnózu. vedia tvoj nález.....pri náleze na chrbtici pomôže cvičenie alebo v horšom prípade až operácia.....
@pribinak ok asi pijdem po vl osy lebo do mna len pcha lekarka lieky proti bolesti ...a to zas nechcem kazdy den brat
RTG niečo ukáže, ale ak tam máš nález, tak zďaleka neukáže čo treba.
Ak ťa poslal lekár na rehabilitáciu, tak tam máš vstupnú prehliadku u rehabilitačného lekára. Mne tam napríklad hneď povedala, že toto nie je na cvičenie ale na neurológa (to mi povedal aj obvodný, ale ukecala som ho na rehabky, že to bude stačiť).
Ja som si necítila zadnú stranu nohy a chodidlo. Tiež som nemala niektoré reflexy už.
Toto ti urobí teda aj rehabilitačný lekár a poradí ti, či je potrebné neurologické vyšetrenie.
@snehulak77 dakujem hej je tam napisane ze prosi o vstupne vysetrenie.
Tak to ťa vyšetrí. Ak bude treba, tak napíše, že neodporúča rehabilitáciu a odporúča neurologické vyšetrenie.
Ja keď som sa potom dostala k neurológovi, tak hneď MRI, nemocnica a už to išlo....
Ak budeš mať ale iba mierny nález, tak naozaj je cvičenie to najlepšie. Aj tie elektroliecby a pod. Z toho sa vieš krásne vyhrabať týmto postupom, len treba byť dôsledný. To ale samozrejme určí až lekár, v akom stave to máš.
Nalez na RTG je veľmi orientacny. V podstate z neho dať diagnozu je často krát nemozne pri chrbtici.
Obvodná lekárka postupuje podľa protokolu ale popri tom nepoužíva vôbec rozum. Ak ti už trpnu až prsty je to rozhodne na neurologa. Rehabilitácie môžu aj uškodiť, ak nevieš čo presne ti je.
Problém s chrbticou sa rieši len a len cvičením, ale cviky musia byť nastavene pre teba. Cez poisťovňu to nezískas, nebudú sa ti venovat. Rehabilitácie sú veľmi slabé.
Odporúčam skôr si zaplatiť MR a potom ísť ku kvalitnému fyzioterapeutovi. Ak budeš mať horší nález, tak všeobecnej lekarke to treba otrepat o hlavu.
A ešte jedna vec. Keby mi lekár zadrel ze vraj som mlada na chodenie po lekároch, tak ho zhucim ako malého chlapca a okamžite vezmem kartu. Presne takýto lekár ťa dokáže zabiť. Pametaj aj mladý človek môže mať problémy, závažné nálezy, rakovinu, vzácnu diagnozu. Aj keď percento je tam nižšie ale stáva sa to a co keď ten čierny Peter padne práve na teba a holt smola. Áno vtedy si taky ojedinejsi prípad ale stáva sa to.
@gemerka17 vies ja som totalne ostala obarena. hlavne naozaj mam dovot mat problem a odbila ma.
Co ti poviem, u niektorých bežná prax. Chápem ze ťa to zaskoci ak nie si naucena riešiť zdravotné problémy a stretneš sa s takýmto správaním. Takže tu kľudne môžeš riešiť aj po vlastnej osi, len si dopredu niečo o tom nastuduj aby si vedela co a ako.
@gemerka17 hlavne plna penazenka zjavne
Nemáš nárok? To snáď posúdi neurológ, nie obvodná.