Chránič zubov pred škrípaním a fixný strojček na dolných zuboch

sivakova123
25. mar 2018

Ahoj
Chcela by som vedet ako to prebieha a co ste snasalu tolko veci v ustach. Mam problem zo skripanim zo zubami a dost extremny a uvazujem na chranicom zubov ale zapeti si vybavujem fixny strojcek na dolnuncelust. A moja otazka ci sto nieco ppdobne mali a ako ste spali. Lebo tolko bolesti co mam za posledne dni na sanke sa neda ani povedat. Dakujem za odpovede.

sissy27
25. mar 2018

@sivakova123 neviem si predstaviť ako dostaneš ten chránič na fixný strojček, to asi nepôjde, jedine na horné zuby. Alebo rieš invisalign strojček, len ten je drahší, ale v podstate by splnil obe funkcie. Ale asi by som skúsila riešiť príčinu škrípania zubov - väčšinou to býva stres, psychická záťaž.

sivakova123
autor
25. mar 2018

@sissy27
Ano v rodine sa stala dost neprijemna vec a som velmi daleko aby som akokolvek pomohla pripadne ppdporila zato skripanie je take az ma boli sanka.
Fixny bude iba na sppdnu celust taky ako nosia deti nevyznam som v tom velmi co sa neda odlozit. Moje zuby potrebuju byt upevnene celusna vravela. a tu chranic by som myslela ze na horne. Lebo aj citim ze dost bolia zuby aj ked rozpravam.

sissy27
25. mar 2018

@sivakova123 skôr by som na tvojom mieste riešila psychológa, terapiu, aby si sa nejako vysporiadala s tým čo sa stalo. Chránič na zuby ti ochráni sklovinu, ale zuby budeš zatínať aj tak a bolesti budú pretrvávať, môžeš si poškodiť kĺb.
Invisalign nerobí každý čeľustný ortopéd a ani nie je vhodný pre každého, hoď si to do googlu a nájdeš aj zoznam tých, ktorí to robia, skús aspoň konzultáciu.
Ale ani strojček ani chránič tvoj problém so škrípaním zubami v spánku nevyriešia.
Držím palce, nech je všetko čo najskôr v poriadku 🙂

dorottka
25. mar 2018

Mne dlaha pomohla. Tiez som potrebovala sucinne aj strojcek, preto som sla do Invisalignu. Skripat mozes zo stresu, ale aj presne zo zleho postavenia zubov alebo ze proste v noci nevies poriadne dychat (to je strasne poddiagnostikovane) a skripanie je reakcia tela ako s tym 'nieco urobit'. Skoc za obvodakom alebo zubarom (tieto veci riesia casto na stomatochirurgii), ze potrebujes daky uvolnovac svalov - je to standardna konzervativna liecba, tj bud Dorsiflex, Mydocalm alebo sa pouziva aj Diazepam (kratkodobo, mne pomohol v najhorsom najviac). Dovtedy si kup volnopredajnny uvolnovac Guajacuran a ber podla letaku - mnohym ludom velmi pomohol a netreba nan ani recept.

anickaa1983
26. mar 2018

Aj ja nosim dlahu na noc kvoli skripaniu a zatinaniu, ale teda mne pomaha neskutocne a v ustach mi vobec neprekaza, zo zaciatku to bol zvlastny pocit, ale teraz to uz vobec nevnimam.

sivakova123
autor
26. mar 2018

Ja si myslim ze dlaha pomoze udajne suseda pocula o 00.00 3 dni dozadu ako skripem a skusim aj ten liek lebo zaspavam ze dicham nosom a mam uvolnenu sanku ale neviem co robim ked spim

mirkalemurka
26. apr 2021

@anickaa1983 prosim, aku dlahu pouzivas? Nasla som dve varianty - jednu lacnejsiu, 10 Eurovu a dalsiu za 57 Eur.