Ahoj
Chcela by som vedet ako to prebieha a co ste snasalu tolko veci v ustach. Mam problem zo skripanim zo zubami a dost extremny a uvazujem na chranicom zubov ale zapeti si vybavujem fixny strojcek na dolnuncelust. A moja otazka ci sto nieco ppdobne mali a ako ste spali. Lebo tolko bolesti co mam za posledne dni na sanke sa neda ani povedat. Dakujem za odpovede.
@sissy27
Ano v rodine sa stala dost neprijemna vec a som velmi daleko aby som akokolvek pomohla pripadne ppdporila zato skripanie je take az ma boli sanka.
Fixny bude iba na sppdnu celust taky ako nosia deti nevyznam som v tom velmi co sa neda odlozit. Moje zuby potrebuju byt upevnene celusna vravela. a tu chranic by som myslela ze na horne. Lebo aj citim ze dost bolia zuby aj ked rozpravam.
@sivakova123 skôr by som na tvojom mieste riešila psychológa, terapiu, aby si sa nejako vysporiadala s tým čo sa stalo. Chránič na zuby ti ochráni sklovinu, ale zuby budeš zatínať aj tak a bolesti budú pretrvávať, môžeš si poškodiť kĺb.
Invisalign nerobí každý čeľustný ortopéd a ani nie je vhodný pre každého, hoď si to do googlu a nájdeš aj zoznam tých, ktorí to robia, skús aspoň konzultáciu.
Ale ani strojček ani chránič tvoj problém so škrípaním zubami v spánku nevyriešia.
Držím palce, nech je všetko čo najskôr v poriadku 🙂
Mne dlaha pomohla. Tiez som potrebovala sucinne aj strojcek, preto som sla do Invisalignu. Skripat mozes zo stresu, ale aj presne zo zleho postavenia zubov alebo ze proste v noci nevies poriadne dychat (to je strasne poddiagnostikovane) a skripanie je reakcia tela ako s tym 'nieco urobit'. Skoc za obvodakom alebo zubarom (tieto veci riesia casto na stomatochirurgii), ze potrebujes daky uvolnovac svalov - je to standardna konzervativna liecba, tj bud Dorsiflex, Mydocalm alebo sa pouziva aj Diazepam (kratkodobo, mne pomohol v najhorsom najviac). Dovtedy si kup volnopredajnny uvolnovac Guajacuran a ber podla letaku - mnohym ludom velmi pomohol a netreba nan ani recept.
Aj ja nosim dlahu na noc kvoli skripaniu a zatinaniu, ale teda mne pomaha neskutocne a v ustach mi vobec neprekaza, zo zaciatku to bol zvlastny pocit, ale teraz to uz vobec nevnimam.
Ja si myslim ze dlaha pomoze udajne suseda pocula o 00.00 3 dni dozadu ako skripem a skusim aj ten liek lebo zaspavam ze dicham nosom a mam uvolnenu sanku ale neviem co robim ked spim
@anickaa1983 prosim, aku dlahu pouzivas? Nasla som dve varianty - jednu lacnejsiu, 10 Eurovu a dalsiu za 57 Eur.
@sivakova123 neviem si predstaviť ako dostaneš ten chránič na fixný strojček, to asi nepôjde, jedine na horné zuby. Alebo rieš invisalign strojček, len ten je drahší, ale v podstate by splnil obe funkcie. Ale asi by som skúsila riešiť príčinu škrípania zubov - väčšinou to býva stres, psychická záťaž.