Ahojte, chcela by som sa poradiť.
Syn prekonal chorobu ruky nohy ústa. Mal len 2 dni vysoké teploty, následne sa mu urobili pluzgiere v ústach a jedna jediná vyrážka na nohe. Keby sme o tejto chorobe nevedeli ze sa vyskytla v škôlke tak ani netušíme ze ju mal...ale k veci- u mňa to prepuklo v plnej sile, štvrtok vysoká teplota, v piatok sa mi začali objavovať fľaky, dnes aj hrozný vysyp ruky nohy- hlavne dlane, prsty a šlapaje, k tomu strašná bolesť hrdla. Čo Vam pomohlo prosím? Pripadne koľko to trvalo? O 9 dni mam nastúpiť do novej práce a naozaj sa potrebujem dat dokopy...Ďakujem, som zufala...
Ja som to mala pred rokom a teda ako píšeš ty. Deti taký priebeh, že som si ani nevšimla, že im niečo je a ja s mužom ko. Minimálne týždeň sme sa nepohli z domu, lebo je to vysoko infekčná choroba a na rukách som mala stopy po pľuzgierov veľmi veľmi dlho. Mne trvalo dlho, kým všetko prešlo.
@kikushaa tak ja som mala teplotu len 1 deň, hned po nej aj výsev, snažím sa byť izolovaná...
@kate_cs tak ja to mam od štvrtku, viem se je to veľmi infekčné aj keď všade písali ze dospelý to chytí zriedka ale houby...pľuzgiere mam len 2, z toho jeden aj praskol už, ostatné taky vysev najviac na šlapajach, na rukách na každej tak zo 10 rôznej veľkosti...určite aj v ústach lebo bolesti...nepamätáš si co pomohlo ? Dávam si béčko, céčko, natieram fenistilom...
@agatha_christie30 ja som boa bez teploty, ale bola som vyhadzana, sem tam na prstoch ruk, pary, a afty v ustach a na jazyku. Usta som si vytierala genciankou. Trvalo par dni, max. do tyzdna bol klud. Tusim vit. B by mal trosku pomoct
Ja som to mala, do týždňa som bola ok. Akurát mi potom s odstupom cca 2-3 týždňov zliezli nechty, pod ktorými som mala vysyp.
@agatha_christie30 nepredpisala mi doktorka nič. Že len prečkať. Ja som mala najskôr ruky vyhadzane a po asi troch dňoch sa naliali pluzgiere a po dalších dňoch normálne zliezla koža 😞 doteraz, rok po nemám tú ruku úplne ok. Nohy sa vysypali až potom, takže u mňa to malo priebeh postupne a preto dlho. Ústa som vyhadzané nemala vôbec.
@kate_cs to je hrozna choroba fakt. Mne sa všetko vyhádzalo naraz teda, aj ústa aj ruky aj nohy. Akurát dnes ráno som si všimla ze mi ešte pribudlo pár takých mini bodiek na prstoch. Macam si ruky nohy v hypermangáne a na noc som si to ponatierala s tekutým pudrom a o dosť sa zmensili. Pľuzgiere som mala len 2 a tie mi už praskli...
Naozaj nikomu neprajem toto...
@thoughtfulweirdo ja mam tiež asi pod 3ma nechtami také mini bodky tak čakám aj u mňa...bolo to bolestivé?
@agatha_christie30 ako pisali mamicky vyssie, kupat v hypermangane, natierala som si pluzgiere ichtyolovou masťou a daj si betaglucan na imunitu.
Chcela by som sa spýtať. Ak som správne pochopila tak ti zaliezli len tie nechty kde bol vysyp čiže nie všetky?
@zuzina1990 áno, len tie, pod ktorými bol výsyp
@thoughtfulweirdo ďakujem krásne lebo syn mal pred nedávnom túto chorobu a na jednom prste som si všimla že mu odumiera nechtík ale predtým cez chorobu som si nevšimla že by aj tam mal vysyp ale predpokladám že to bude mať z toho vôbec ho to neboli ani nič tak uvidíme ale každopádne ďakujem ja som si myslela že ak už zliezaju tak všetky.
Moj muz to mal a veru bol odpaleny cely tyzden s teplotami nad 38. Vysyp mal minimalny. Nerusime odkial to dostal, lebo deti chore neboli ani to nastastie pd neho nechytili aj ked je to vysoko infecne 😁