Choroba pred celkovou narkózou

26. feb 2024

Ahojte, mám plánovaný cisársky rez no ochorela som 😞 prechladnutie a kašeľ, máte niekto skúsenosti ako postupujú v takomto prípade ? Ďakujem

egonsk
26. feb 2024

bude to bez narkozy, iba lokalne asi ... riskovat nebudu ;)

autor
26. feb 2024

@egonsk narkóza musí byť, prirodzený pôrod žiaľ nie je možný 😞 sama neviem čo je väčší risk 🤷🏼‍♀️ no už lekári musia vedieť čo majú robiť ..😌

tinkavvv
26. feb 2024

Nemozes mat spinal? Ja som tiez bola velmi tesne po chorobe, este doznieval kasel. Spinal bol ok.
Mozno ti posunu termin o par dni, predpokladam, ze mas planovany par dni pred normalnym terminom.

mima172
26. feb 2024

Autorka: @egonsk nemyslel prirodzený pôrod ale cisársky a nie plnú narkozou ale "len" od pása dolu. Rodila tak napríklad aj moja švagriná.
A k celkovej narkóze a chorobe mam osobnú skúsenosť. Liečila som sa na pľúcne chlamýdie a zároveň som prekonala zamlknuty potrat. Vyčkávali sme, aby bábo odišlo prirodzene no nič sa niekoľko týždňov nedialo. Keďže už som bola v ohrození ja, tak sa radili a nakoniec mi zákrok spravili aj keď som ešte kašlala a celkovo som nebola zdravá. Ale teda pri pôrode môžu dat len spomínaný spinál, čiže by to nemal byt problém, neboj oni to zvládnu 🙂

autor
26. feb 2024

@tinkavvv veľmi nerada by som mala spinal, predsa stále sú tam pre mňa väčšie rizika ako pri celkovej narkóze .. áno mám plánovaný týždeň pred TP 😌

@mima172 viem aký je rozdiel medzi celkovou a spinalnou anestézou, len neviem či by som spinal udýchala v tomto stave a kašli ..no hlavne hlava pracuje a nejak mi nepúšťa dať si pichnúť spinal do miechy aj keď sa to robí bežne .. 🙈

moonlight1210
26. feb 2024

Spinal pri cisarskom neudychavas. To nie je prirozeny porod s utlmenim bolesti.

Po spinale pri cisarskom ti akurat znecitlivie spodna cast tela, takze ti urobia cisarsky, len to necitis a pritom nespis, len mas oblbovaky napichane, aby si bola kludna.

lucia147852
26. feb 2024

Tak spinal je omnoho menšie riziko, alo celková narkoza. Pri chorobe ti asi ani na vyber nedajú. Nebudú riskovať tvoj život

tinkavvv
26. feb 2024

Pri chorobe je naozaj spinal ovela mensie riziko. Nehovoriac o tom, ze pre dieta je vhodnejsi. Ale ved nechaj to na lekarov, mozno posunu termin. Lebo teda poviem ti, ze kasel po sekcii je tiez "zabava".