Choroba nepokojných nôh - skúsenosti

poiu
8. jan 2019

Dobrý deň,
chcem Vás poprosiť, či sa niektorá z Vás nestretla v rodine s chorobou nepokojných nôh. V rodine s tým bojujeme dlhšiu dobu, rada by som prijala akékoľvek Vaše skúsenosti s liečbou.
Ďakujem pekne

pininka
8. jan 2019

@poiu žiaľ asi každému pomôže, resp nepomôže niečo iné. Mňa to strašné trápilo, hlavne v tehotenstve, musela som brať každý deň magnézium aspoň trikrát. Naša babka to má tiež q akurát mi vravela že v noci si musela napustat so lavora vodu a chvíľu tam nechať nohy, aby sa ukludnili. Viem že niekomu pomáha aj krém lioton, mne krémy nikdy nepomáhali.

monikafeliz
8. jan 2019

ja som to mala v tehotenstve, pomohlo mi železo

neirra
8. jan 2019

mne pomáhalo cvičenie (rehabilitačné cviky na natiahnutie a uvoľnenie)

alex1552
8. jan 2019

@pininka tiež mám ten problém mne žiaľ nič nepomáha žiadne magnezium ani železo.. trochu sa to ukľudní keď sa postavím a poprechádzam sa alebo poskáčem.. alebo keď mi niekto pomasiruje nohy

pininka
8. jan 2019

@alex1552 presne aj ja, v prvom tehotenstve som predhodila celé noci

poiu
autor
9. jan 2019

@pininka procedúru s vodou v lavóri skúša aj moja mamina, len v zime je to dosť nebezpečné kvôli prechladnutiu. Bola už aj u neurológa, ten jej síce napísal nejaké lieky, ale je to strašný oblbovák.

pininka
9. jan 2019

@poiu veď to, že liekmi to nechcem riešiť ani ja. Len dúfam že to nebudem mať tak často ako naša babka. Že budiť sa v noci a nespay hodiny. Mám navyše hrozne kŕčové žily, takže to tomu asi tiež nepomáha

lienockamalicka
9. jan 2019

Tiez mame v rodine tuto chorobu. Mne osbne pomaha horcik pred spanim a ked je uz moc zle, tak si spravim masaz s kremom z listov cervenej revy a gastanu. Ten mne zabera najrychlejsie a mozem spat 🙂

eva8
9. jan 2019

Budim sa na to v noci. A nieledy mam aj bolesti, akoby mi islo roztrhnut stehna od slabin smerom dole. Uzivam BACLOFEN,, ked sa to neda zniest, je nabpredpis.. Skuste aj Magne B6. Horcik. A B-vit. Este aj B12 alebo Pyridoxin

poiu
autor
9. jan 2019

@pininka presne to, moja mama sa v nocí budí a potom hodiny nespí. Má aj strašné kŕčové žily.

silvab
1. mar 2024

Mne najviac pomaha krém Foot overnight treatment levanduľový z Avonu

rudky1986
8. jún 2024

@poiu Zdravím, mne osobne pomáhajú CBD kvapky, alebo neurológ Vám vie predpísať dopamín v tabletkovej forme.

poiu
autor
8. jún 2024

@rudky1986 a ktoré konkrétne prosím

rudky1986
10. jún 2024

@poiu CBD sú v väčšinou od 5 % do 20 %. Rozdiel je v dávkovaní potom. Rozdel je aj v obsahu THC. Na Slovensku je do 0.3 percenta v CZ do 1 % THC. A samozrejme cene. Ale určite je potrebné to prebrať s doktorom ak užívate aj iné lieky.

Pekný deň.